La mama în bloc, există o doamnă, lejer scrântită de felul ei, care face parte din nuștiuce comitet de la PSD. Femeie de vază, membru de partid. Fostă femeie de servici la școala unde am învățat eu, dar nu asta e problema, munca nu e rușinoasă. În unele cazuri.

Doamna membră s-a înființat pe la toate ușile din bloc, cu rugămintea ca domnii locatari să se prezinte la sediul…nuștiucare sediu, să își ridice ajutoarele. Nu contează, muncitor, pensionar, militar în termen, să își ia ajutor.

Iar mama, naivă, întreba dar de ce, pe ce motvi să iau eu ajutor, pentru că nu am nevoie de nimic? Nu contează, doamnă, toată lumea ia, dumneavoastră de ce să nu luați?

Și cam aia e cu totul.
Toată lumea ia ajutoare.
Oamenii sunt atât de bătuți în cap, încât nu înțeleg că tocmai din cauza asta au o viața de căcat. Pentru că primesc ajutoare.
De asta mor prin spitale jegoase și pline de gândaci, păstorite de medici meschini, cu gândul la căpătuială. Pentru că banii pe dotări și salarii sunt dați la ajutoare.
De asta în școli se predă religia, în loc de materii care luminează mintea. Pentru că banii de salarii pentru profesori se duc pe ajutoare.
De asta avem cea mai mare rată de accidente la mia de locuitori, din europa. Pentru că banii de autostrăzi se duc la ajutoare, acolo unde va merge și noua taxă de carburant.
Exemple, enumerați și voi.

Dar e bine, Ponta ne dă ajutoare, Băsescu ia moldova, PDL ne dă găleți, iar Elena Udrea ne dă ce a luat ea în toți anii ăștia, de la șefii ei direcți.

Prin gură.

Screen Shot 2014-04-07 at 23.37.23