De când am ajuns numero uno în google la căutare amway minciuni, e o adevărată bătălie în comentarii, în care mi se demonstrează cât de bine e AMWAY și ce bune sunt sistemele astea piramidale de vânzări.
Ca să o lămurim 1 dată pentru totdeauna, fost prieten amweist:

1. Ești josnic pentru că îți bazezi vânzările pe aburirea prietenilor. Tu vinzi numai prietenilor și familiei. Și iei bani din asta. Ești la fel ca măgarii ăia de la Zepter care îți vând aspiratoare și aparate de făcut aburi, la preț de Ferarri, bazânduse pe faptul că la marile lor reuniuni nu vin decât membrii cu cunoscuții lor. Și dacă îmi ești rudă, mi-e jenă să te fac de râs în fața șefului tău, sau cum s-o zice în sectele voastre, și să refuz.

2. Chestia cu “le fac un bine prietenilor mei, sunt ca un medic care își împărtășește cunoștințele” e altă josnicie fără seamăn. Faci un bine vânzând mizeriile alea enorm de scumpe, ca să îți iei comision. Mama ta nu are nevoie să o furi de bani, vânzându-i la suprapreț mizerii. Mai bine cere-i bani, nu o fura, în numele unor americani.

3. Ești josnic pentru că mă chemi la reuniunile voastre de rahat, profitând de faptul că îmi ești prieten și nici măcar nu îmi spui unde sau de ce mă duc acolo. Profiți de prietenia mea și de încrederea pe care am avut-o în tine. De aceea nu îmi mai ești prieten.

4. Ești josnic pentru că îmi iei bani, fără să mă anunți dinainte că îmi iei acei bani, ca să vă ascult mizeriile sectante, spuse de săraci cu chiloții rupți în cur, pentru 100 de lei pe seară.

5. Ești josnic pentru că îmi iei acei bani ca să pot să vă dau bani și să cumpăr acel minunat pachet de start, care nu costă decât un mizilic, pe care dacă-l vând, pot face bani frumoși. Dacă nu îl vând, voi avea cea mai minunată pastă de dinți din lume. Pentru asta îmi iei taxă de intrare.

De asta ești josnic, fost prieten al meu. De asta nu îmi mai ești prieten și de asta cei care își păcălesc familia și prietenii pentru a vinde produse Amway nu au prieteni decât pe alți josnicăloși, care și-au luat cu flit de la cei de care au abuzat.

Concluzia?

Care e diferența dintre scrisorile Nigeriene și minciunile Amway?
NICIUNA