manele smecherie talent perfect


Scris de Adrian Ciobanu

Autorul e unul din amicii mei virtuali, alături de care am fost de-alungul anilor în diverse situații. Avem opinii politice diferite, dar îi respect părerea, chiar dacă ne-am ciondănit de-alungul timpului. Și, în zilele astea jalnice, avem nevoie de opiniile tuturor oamenilor, nu doar să catalizăm ce ne convine.

Am tot urmarit zilele astea campania electorala deoarece este una care se da pe viata si pe moarte. S-au scos armele grele si nimeni nu a dat inapoi de la nimic. Si din tot ce am vazut, am observat ca romanilor le place ca Presedintele lor sa fie cam asa:

– 50% smecheras – romanilor le plac smecheriile. Nu esti roman adevarat daca nu ai facut la viata ta o „smecherie”, daca nu ai „tras” ceva pe partea ta, daca nu „ai facut” un fraier. Daca duci o viata normala si cinstita esti fraier. Cum adica sa nu faci tu o smecherie la viata ta? Toti oamenii cu bani au facut o „smecherie”, nu se poate sa muncesti cinstit si sa ai bani. Un Presedinte cinstit e un fraier!

– 20% tare in gura – romanilor le place sa fie tari in gura. Nu esti roman daca nu raspunzi cu o replica „desteapta” unuia. Orice om poate fi pus la punct cu o replica „tare”, cu ceva gen „i-am zis-o, ba”. Daca raspunzi la nesimtirea altora cu eleganta si bune maniere esti fraier. Daca te retragi elegant din fata unui prost esti fraier; puteai sa-i zici ceva de ma-sa, dar tu ai ales sa te retragi, deci esti fraier. Un Presedinte cu bune maniere este fraier!

– 15% mincinos – romanilor le place minciuna. Nu esti roman daca nu ai spus tu o „harfa” la viata ta. Daca nu spui tu una gen „ba ce-a muscat-o” nu esti roman. Este aproape imposibil sa traiesti o viata numai in adevar, trebuie sa minti. Trebuie sa o faci pentru a supravietui sau a castiga ceva. Un Presedinte onest este fraier!

– 5% betiv – romanilor le place bautura. Aici, no comment. E clara ca lumina zilei, daca nu „inchini” un pahar cu ei, se uita la tine ca curca in teava. Romanii nu beau, ei „cinstesc un pahar”! Un Presedinte care nu bea e fraier!

– 5% bun crestin – romanilor le place sa fie religiosi. Nu esti roman daca nu ti-ai facut o cruce la viata ta. Daca treci pe langa biserica si nu te inchini esti erudit. „Asa sa ne ajute Dumnezeu” este zicala care trebuie batuta in piatra la intrarea in Romania. Daca nu dai bani preotilor esti antiroman si antineam. Nu conteaza ca in societate ne dam toti crestini iar acasa incalcam orice porunca de la 1 la 100, atat timp cat in public iti faci cruce si iti scoti sapca in biserica, esti un bun crestin. Un Presedinte de alta religie este ceva de neconceput!

– 4% familist – romanilor le place atmosfera de familie. Orice roman vrea familie, sotie, copii iar daca nu le ai esti terminat. Ai trait degeaba. Toti vorbim despre familie ca despre ceva sfant, totusi, rata divorturilor, a abandonului familial, a femeilor batute este una din cele mai mari in Romania. „Uite ce familie frumoasa au” spunem atunci cand privim pozele altora pe Facebook, nestiind ca in spatele zambetelor se ascund drame. Un Presedinte fara copii este fraier!

– 1% curvar – romanilor le place curvasaria. Nu esti „barbat adevarat” daca nu ai fost si tu cu una „pe langa nevasta”. Daca tu ca barbat o faci esti „barbat adevarat”. Daca o face nevasta-ta, e cea mai mare curva. Si totusi, un barbat care inseala este vazut ca un barbat alfa, viril. Un Presedinte fidel este fraier!

O sa spuneti ca tin partea unui candidat, ca l-am descris frumos si l-am ponegrit pe celalalt. Dar nu…mai cititi odata.

Tot ce am scris mai sus se poate, si se aplica, neamului romanesc si oamenilor acestei tari!
Astia suntem noi! Oameni frumosi si mandri, buni bucatari, excelenti amanti in pat, mereu cu zambetul pe buze, primitori si specialisti in orice domeniu, mereu cu o vorba buna, cu o incurajare, totdeauna zambitori si supravietitori! Si totusi…suntem betivi, curvari, mincinosi, smecherasi, fatarnici, cheltuitori si dezbinati, oameni care urasc, care fac rau pentru ca pot.
Suntem un amestec ciudat de cele mai bune virtuti si defecte.

Iar tara asta nu poate avea un Presedinte altfel decat oamenii sai. Pentru ca cei ce ne conduc sunt dintre noi!

Asa ca, relaxati-va, cel care va fi Presedinte va fi de-al nostru!