Scris de Alexandra

Update: Nu știe numele mizerabilei, dar este doctorita din satul Chiriacu, comuna Izvoarele, Judetul Giurgiu.

Bunicul meu a murit acum 5 ani, pentru ca nu a ajuns la timp la spital – doctora din sat i-a dat un tratament complet aiurea care i-au agravat starea si cand a ajuns in bucuresti deja nu prea s-a mai putut face nimic. azi a murit si unchiul meu. avea probleme cu inima. aceeasi doctora nu a vrut sa vina acasa sa il consulte cand s-a dus bunica mea la ea si a rugat-o. i-a spus sa ii faca un ceai (si avea dureri in piept groaznice!!) si ca nu vine nici o salvare, pt ca sunt toate drumurile blocate. unchiul meu a murit in bratele bunicii mele, dupa 12 ore de chin. avea putin peste 40 de ani. doctora a venit cateva ore mai tarziu, a constat decesul, altceva oricum nu mai era de facut, si isi vede linistita de viata si isi ia ca si pana acum salariul lunar.

doi oameni din familia mea au murit din cauza doctorei asteia plus probabil multi altii din sat de care nu stie nimeni. sunt sigura ca nu e un caz izolat si ca mai sunt multe alte sate cu doctori de genul asta, care sunt doctori doar cu numele si omoara oamenii in loc sa ii ajute.

stiu si eu in ce hal e sistemul de sanatate din romania, ca doctorii buni pleaca si raman cei care raman. si totusi, ma intreb daca nu cumva se poate face ceva in privinta asta. noi, cei din orase, de bine, de rau ne mai descurcam. dar cei de la tara, care au asa doctori in sat, au poate chiar mai putine sanse decat ar avea fara nici un doctor.

eu una nu am bani sa dau in judecata doctora in cauza. pot doar sa ma duc, sa urlu, dau cu pietre si cam atat. si nu asta e solutia, si nici sa zboare ea de acolo si sa vina alt incompetent in loc. esti blogger de ceva vreme, cunosti multi oameni si cu siguranta stii mai bine decat mine cum se invart lucrurile. crezi ca am putea face ceva in privinta tuturor doctorilor astora criminali de la sate? o campanie prin care sa se introduca o lege noua si sa fie verificati mai bine poate, orice?

sper ca nu te deranjeaza, am trimis mesajul asta si altor bloggeri. chiar nu stiu ce sa fac ca sa schimb ceva. sunt pur si simplu disperata ca intr-o zi o sa i se faca rau bunicii mele si pana ajunge ambulanta, poate chiar un elicopter, o sa moara pentru ca doctora aia nu o sa vina sa o ajute sau o sa vina si o sa ii dea niste medicamente care o sa o omoare si mai repede. nu e vorba doar de familia mea, e vorba de familiile tuturor celor care mai avem rude la tara si care merita macar minimul de ajutor cand au nevoie, nu sa fie lasati sa moara ca niste animale pe camp sau sa li se dea niste medicamente dupa ureche. nu e normal ca oameni de genul asta sa aiba in maini vietile bunicilor, parintilor sau altor persoane din familiile noastre.

sper sa ai o zi mai buna ca a mea si ca tu si toti cei dragi tie sa aveti un doctor bun atunci cand este nevoie de unul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.