Bună ziua, mă numesc Marga Corporescu şi vă sun de la firma de telefonie mobilă Oravodacosmo, am observat că vă expiră abonamentul şi vrem să vă facem o ofertă de nerefuzat.

Un nou abonament, pe 2 ani, mai scum doar cu 10 euro, dar în care vă oferim 100 de minute roaming, seara după ora 2, plus 50 de MMS-uri lunar şi, eventual, în anul 2 de contract, poate vă dăm şi 200 de minute naţionale.

Tu, chior de somn, de la muncă sau de-abia trezit, auzi doar de cele 200 de minute şi zici Daaaa, mi-ar place. Deci facem prelungirea? Faaaacem.
După care, la prima factură, realizezi că plăteşti un abonament mai mare, pentru nişte mizerii de care nu ai nevoie. Şi ai vrea să renunţi, că ştii tu că nu ai semnat nimic. De aia nici un român nu semnează şi nu îşi dă CNP-ul, ca să fie sigur că nu are responsabilităţi.

Din păcate, toate firmele de telefonie mobilă înregistrează aceste convorbiri. Iar acceptul dat la telefon este contract valabil în faţa oricărei instanţe. Şi după aceea vei plânge pe forumuri şi bloguri, că firmele sunt ţepare.

NU ACCEPTA NIMIC DIN CE ŢI SE PROPUNE LA TELEFON! Spune că nu poţi vorbi atunci şi cere să îţi dea adresa unei reprezentanţe unde să poţi merge să discuţi această ofertă. Sau să ţi-o trimită pe mail. Sau whatevă, ce vrei tu, dar lasă-ţi timp să te gândeşti, să discuţi cu familia, să vezi dacă îţi permiţi un nou abonament pe 2 ani. Nu îţi mai amaneta viitorul pe promisiuni făcute de cineva care citeşte de pe o hârtie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.