În ultimele săptămâni m-am tot enervat cu serverul meu de windows care a binevoit să crape, am cumpărat altul, a binevoit să crape și el, de data asta ceva la sursă, iar eu am contribuit făcând praf socketul procesorului. Așa că am luat o decizie informată și mi-am luat un NAS, pentru că eu, fără plex, nu pot să stau. Plus încă niște chestii.

Față de ultimul Synology pe care l-am avut acum mulți ani, s-au schimbat lucruri. OS-ul s-a cizelat, instalarea e mult mai rapidă, navigarea e mai logică și mai bine structurată.

Ce e de semnalat la modul negativ este că, dacă îl instalezi de pe telefon, cu ambele HDD-uri inserate, îți crează automat un frumos RAID și e posibil să nu te intereseze să îți ții librăria de filme cu licență într-un RAID. Soluția e să scoți unul din HDD-uri, restart, șters volume-ul, refăcut, reinserat HDD2, făcut un volum separat, voila. Sau poți instala cu un singur HDD pentru început. Anyway.

Am stat cu stres că nu va fi suficient de potent ca să ruleze Plex. Greșit. Rulează foarte bine, nu ai nicio treabă, iar memoria e arhisuficientă ca să scaneze, eticheteze și thumbnailuieze totul, foarte rapid. Și are și un slot de memorie suplimentară, trebuie să îi iau o memorie de laptop, pentru că cea pe care mă bazam eu am găsit-o, nu știu de ce, în cadă, alături de rățiște și rechinași. Poza e făcută în timp ce pe TV rulează niște Tom și Jerry, ca idee. Dacă se schimbă ceva după dăugarea noii memorii, revin aici cu completări.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.