Și pentru că suntem de acord cu asta, toată lumea consideră că e absolut normal să fii tratat ca un pușcăriaș înainte de integrarea în avion. Bărbați, femei, despuiați de posesiuni, curele, pantofi, percheziționați de polițiști cu degete pofticioase sau trăznind de miros de bere, cum era cel de aseară din Praga. Asta în pofida faptului că eu m-am plimbat cu un cuțit în rucsac până aseară, trecând de vreo 5 controale de gen, asta incluzând și mizeria de la ruși, despre care a scris Alex.

Și așa, ca întrebare, dacă oamenii sunt tratați ca infractorii pentru propria lor siguranță, pentru a nu fi aruncați în aer de mizerabilii teroriși musulmani, de ce pot să mă urc în tren cu 50 de kile de explozibil fără să mă controleze nimeni? Au teroriștii preferințe speciale pentru a arunca în aer pasageri de avion? Morții din trenuri sunt mai așa, de clasa a 2 a? Dacă mă pui să mă descalț ca să nu ascumnd un cuțit în pantof, nu crezi că aș putea fi terorist și cu cuțitul METALIC cu care îmi dai să mănânc în avion? Cureaua mea are potențial teroristic, de trebuie să o scot? Laptopul nu poate trimite un semnal exploziv unui bagaj aflat în cală, dacă mă pui să îl scot din rucsac? Sticla mea de juma de litru de apă are potențial terorist? Dar cutiile mele de bere, cumpărate de la duty free, la fel?

Desigur, întrebări cu valoare zero, noi trebuie să luptăm cu stoicism împotriva terorismului mondial.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.