OpenAI a creat o soluție care poate reproduce orice voce după un sample audio de numai 15 secunde. Compania nu se grăbește să o lanseze, din cauza modului în care ar putea fi folosită într-un an electoral, dar spune că fișierele create cu aceasta vor avea un watermark pentru a i se putea urmări originea.

Bănuiesc că ați auzit toți de ChatGPT și OpenAI, de marea inteligență artificială, care ne va lua joburile și după aceea va vinde producția produsă de acele joburi către alte AI-uri, pentru că proștii rămași fără joburi nu or să mai aibe bani să o cumpere.

Nu știu câți știți că, de fapt, OpenAI a pornit ca o societate non-profit, pornită pentru a vedea, în mod direct, care sunt amenințările potențiale ale inteligenței artificiale asupra umanității și pentru a le preveni. Doar că, după ce a descoperit amenințările potențiale, a fost cumpărată de Microsoft și, brusc, a început să le pună în acțiune. Nu mai e non profit, ba, se pare că profitul devine foarte important, de când are acționari.

Dont get me wrong, știm toți ce înseamnă acest AI, iterații după material copiat din miliarde de surse, practic un gigant motor de căutare intern, a cărui singură valoare e imensa putere de procesare. Oricum, cu siguranță ar fi apărut tehnologia asta, cu sau fără OpenAI. La fel de sigur e că, la un moment dat, trendul va dispare, pentru că așa fac firmele, aud de o tehnologie nouă și un nou loc de spart banii acționarilor și încasat comisioane pentru manageri, jbang, avem și noi.

Problema e cu ce rămânem noi din asta? O să fim la fel de proști, să credem varii așa zise non profituri care ne vor binele? Sau vom fi la fel de idioți ca ăia care donează pe gofundme pentru ca un miliardar să își plătească datoriile din banii lor?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.