Scris de Lucian

Salutare comunitate,
Urmare a mitingurilor ce se anuntasera, am decis ca fac si eu parte din aceasta tara si tre’ sa-mi fac datoria cum pot si stiu mai bine. Deci, am decis sa particip la mitinguri, in Sibiu (sunt sibian, locuiesc de 10 ani in Brasov, dar trec des prin Sibiu).

In prima zi (sambata) ne-au plimbat ca pe oi si nu am avut voie sa intram in Piata Mare din Sibiu sa nu deranjam. Duminica ne-au plimbat iarasi si ne-au ocolit astfel incat sa nu ajungem in Pata Mare ca o deranjam pe Felicia Filip. I-am reprosat organizatorului (Apostol Doru) ca prea ne plimba ca pe prosti si de ce nu mergem in Piata Mare? A zis ca asta este aprobarea, si aia a fost. I-am mai spus de cateva ori ca nu e buna manipularea asta ieftina si sa mergem in Piata Mare. A zis ca nu se poate, si a fost ok.

Pe tot traseul, conducatorul nu a fost acest Apostol, si un colonel imbracat in civil, Dogaru Costel. Am schimbat doua vorbe cu dansul, si s-am simtit ofuscat ca pun asemenea intrebari. Repet, conducator de haita a fost colonelul asta, un mos la vreo 55-60 ani…
Ceidoicare si-audat mana (organizatorul si colonelul ):

Cand ei au ocolit strada principala din Sibiu, eu am mers direct pe aceasta strada. Ajunsi la sediul gunoiului PSD (MUIEPSD, ca sa fiu in ton cu moda) am scandat cate ceva de bine si la ora zece fara, a tinut un discurs politicianesc, ieftin si de prost gust, fostul prefect al Sibiului, Roman Cristi.

Ideea filmuletului este ca acel papagal a latrat timp de 5 minute si jandarmeria nu a avut nimic sa-i reproseze. La secunda 45 unul dintre civili se uita urat la mine si ii spun ca ii fac loc sa vada si el ca lumea. Acel civil ma luase in collimator, era jandarm infiltrat printre noi.

Dupa ce si-a terminat papagalul discrusul, l-am intrebat daca are doua minute. A zis ca e ok, si l-am intrebat de ce se freaca meciul si nu se protesteaza in Piata Mare? De ce traseul este facut ad-hoc de mosul jandarm iar organizatorii se fac carpa? A zis ca e Felicia Filip. I-am raspuns ca data viitoare va fi Guta, Salam, tot timpul va fi ocupat.

Aici intervine problema:
Am fost inhatat de cel putin 8 jigodii de jandarmi, iar cand zic inhatat ma refer la faptul ca efectiv m-au luat pe sus. Stiti faza aia cu saitul de cultura? Aia au avut timp de reactie. In cazul meu nimic: nu tu legitimare din partea jigodiilor, nu mi-au cerut nici un buletin, nimic!!! M-au tarat in duba si ajuns in duba, jigodia de jandarm cu numele de Dicu (daca e corect), s-a rezemat cu bratul pe gatulsi partea dreapta a fetei. Au demarat cu masina si pana la sediul gunoaielor jandarmeriei mi-au vorbit in cel mai imputit hal posibil:
Hai, mai cere ajutor si acum,
Hai, sa vedem cine te salveaza,
Vii, tu aici sa ne strici linistea?

Mi-au luat telefonul si au vrut sa opreasca recorderul daca este pornit (nu era). Nu au putut sa faca nimic telefonului ca avea pattern. Ajuns la sediu, in fata cladirii, le-am cerut sa imi dea telefonul si mi l-au dat.

Am sunat la 112 sa cer ajutor ca nu pot avea incredere in 15-20 jigodii de jandarmi, si mi-au smuls telefonul din mana. Am fost sunat inapoi de 112 dar nu m-au lasat sa raspund. In sectie mi-au vorbit iarasi intr-un mod cat se poate de ordinar. Capul jigodiilor era unul blond ce zicea ca se numeste Dicu (parca).

A venit si civilul ala ce se uita urat la mine si a vrut sa stea de vorba cu mine insa nu a dorit sa se prezinte si sa afiseze legitimatia, deci l-am refuzat. Apoi am asteptat intr-o camera cu cel mai fain jandarm posibil EVER, dl. Stegaru. STIMA!!!

In final, l-am vazut si pe cel care organizeaza protestele, a venit la declaratii. Nu a vorbit absolut nimic cu mine. Mi s-a citit procesul verbal si mi s-a spus sa-l semnez. Am refuzat pt ca singurul lucru adevarat acolo era data calendaristica si locul evenimentelor.

Ia amenda 1500 in pula nostra, ca nu dam de la noi, sa te inveti minte data viitoare ))
Ajung acasa, bag un dus si sun la 112 ca sa le zic ca eu am sunat cu 2h in urma si ca doresc sa se integistreze faptul ca am sunat la ei. Mi-au facut legatura la militie si am vorbit cucineva de acolo.

Rahatul ala de colonel a declarat asa:
www.turnulsfatului.ro/2018/08/12/actualizare-jandarmii-au-ridicat-un-instigator-acesta-a-sunat-la-112/
Peste tot, mass-media a luat discursul scursurii au aupublicat asa:
www.dcnews.ro/sibiu-protest-a-sunat-la-112-dupa-ce-a-luat-amenda_607572.html
www.turnulsfatului.ro/2018/08/12/actualizare-jandarmii-au-ridicat-un-instigator-acesta-a-sunat-la-112/
www.antena3.ro/actualitate/caz-socant-la-sibiu-un-protestatar-ridicat-de-jandarmerie-la-cererea-celorlalti-oameni-482589.html

O minciuna ordinara, nu am sunat sa ma plang de amenda ci doar sa se consemneze faptul ca am sunat la militie.

Dupa cum vedeti, e vorba de minciuna, din partea jandarmeriei prin acel colonel (o zdreanta).
Am fost la urgente, medic legist si maine stau de vorba cu avocatul.

Am dat declaratii la antena 1 (am zis 1 bah, si nu 3, ho) si aici
www.turnulsfatului.ro/2018/08/13/interviu-cu-protestatarul-retinut-de-jandarmi-nu-am-incercat-sa-instig-am-pus-doar-o-intrebare/

I-am contactat prin FB pe rahatul de Apostol Organizatorul (care prin gesturile sale si faptul ca a facut pact cu jigodiile, s-a pisat pe tot sibiul), si pe papagalul de Roman, fost prefect, iar raspunsurile au fost:

Scuze daca articolule prea lung, am incercat sa compactez cat am putut.
Cam despre astse vorba… Despre jigodii care ne-au futut de la inceput, facand pact cu celelalte jigodii, nu cumva sa supere, in final, toata lumea fiind happy.

Astept sa fiu contactat de mass-media (daca mai exista vreo urmade deontologiein breasla asta), si sa le expun punctul meu de vedere si nu ceeace fac jigodiile din jandarmerie.
O sa cer in instanta sa dezminta acele minciuni, proba fiind apelul meu la 112.

P. S. M-au saltat instant pt ca am deranjat coarde sensibile, nu mi-au cerut sa ma legitimez, nicinu aveam cum, ca ma tineau vreo 8 gorile, jandarmeria minte si dezinformeaza.
Pentru orice intrebari, va stau la dispozitie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.