Un grup de 14 parlamentari PNL a depus o lege prin care să permită, explicit, poliţiştilor locali să dirijeze traficul, să legitimeze şoferi şi să aplice amenzi, pentru a avea aceleaşi atribuţii ca Poliţia rutieră, având în vedere că actualele reglementări sunt vagi, iar practica a fost neunitară. La începutul anului, Avocatul Poporului a sesizat ICCJ cu un punct de vedere opus, de a interzice total poliţiştilor locali să exercite atribuţii în domeniul rutier.

Știți poliția locală, nu? Foștii gardieni publici, paznicii de parcuri inventați tot de un pesedist, acum 20 de ani. Au fost făcuți polițiști locali pentru ca liderul lor să devină comisar și să se poată achiziționa chestii de sute de milioane de euro #nojoke.

Acum, probabil cineva din anturajul celor ce au interese în domeniu, vor ca acești analfabeți care nu au nici liceu terminat să aibă exact aceleași atribuții ca un polițist normal.

Well done.

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Păi dacă o să dirijeze să nu le mai spună, nene, polițiști.
  Să le spună dirijiști.

  0

 2. cea mai mare piedică in calea acestei măsuri e că ăștia nu știu să scrie. mai greu să dea amenzi.

  0

  • #3

   Se face poza ( la masina, la buletin) si amenda se completeaza la sediu. Si la protestele de la Universitate au venit casual, al legitimat (de rutina boss), au plecat si amenzile au venit prin posta.

   0

 3. #4

  Am auzit ca politia locala in urma acestor modificari se va numi pt femei departamentul PC si pentru barbati departamentul K9. Toti cei care vor deveni ofiteri vor avea apelativul Lola si respectiv Rex.

  0

  • #5

   Bobiță, nu Rex. Rex a fost comisar, mult iubit de unii (in 2014 au repornit serialul in italia).

   0

 4. #6

  Niște handicapați în frunte cu jegurile alea 13,cum dracu sa vina toți ratații fără nici o pregătire sa facă ce fac cei de la rutiera.

  0

 5. #7

  Pai cum sa iti opreasca amanta in trafic daca nu au dreptul? Asa au acoperire, mai schimba o vorba, o mai trag de limba. Sau cum sa iti sicanezi adversarii politici? Iti pui aghiotantii sa ii traga pe dreapta de fiecare data cand ii vad si da ii intrebe de sanatate.
  Astept cu nerabdare infiintarea politiei parlamentare, ca am vazut ca s-au apucat de anchete.

  0

 6. #8

  o prostie intr-o mare de prostii, daca sunt vorbiti si cu boii de la psd am pus-o…

  0

 7. #9

  Politia locala (cel putin in Bucuresti) dirijeaza de mult timp traficul si aplica amenzi soferilor pentru masinile stationate neregulamentar. Vad asta in fiecare zi in intersectia Mihai Bravu cu Calea Dudesti/Camil Ressu. Amenzile se aplica in proportie de 99% celor ce stationeaza pe colt la shaormerie si pe trecerea de pietoni.

  La dirijat traficul nu se pricep, dar uneori e bine ca sunt in intersectie pt ca unii soferi sunt pur si simplu idioti. Caz concret, politia dadea amenzi pt parcare neregulamentara iar o pitipoanca opreste masina pe trecerea de pietoni (langa pietonii care asteptau la rosu), apoi coboara si inchide masina din telecomanda vorbind la telefon, la nici 10 m de politistul care scria amenda. A ramas ala perplex. Nu, nu avea nicio urgenta, i-a explicat politistului ca vroia sa mearga 2-3 minute pana la shaorma. A dat sa plece dar tot a primit amenda (si injuraturi de la pietoni).

  Mai mult, am vazut echipaje mixte (politia locala/rutiera) care dirijau traficul in aceasta intersectie si aplicau amenzi inclusiv masinilor in miscare (aici cei de la rutiera opreau masinile).

  0

 8. #10

  „acești analfabeți care nu au nici liceu terminat să aibă exact aceleași atribuții ca un polițist normal”

  politistul normal e diferit?!?!? :)))

  0

 9. #13

  Acuma sa imi vars si eu oful : vecinul de la 2, politist simplu ( dar adevarat, la sectie), betiv, scandalagiu, isi batea nevasta saptamanal cu scandalul de rigoare (colegii lui nu prea interveneau), prins in timpul serviciului baut de mai multe ori, intr-un final dat afara din politie. Angalat la politia locala, sef de sectie.

  0

  • #14

   Pai da buei, ca dintre toti prostii de la locala, el era ala mai cu experienta. Prost cu experienta adica.

   0

 10. #15

  Politistii,cei adevarati cel putin,au minim trei ani de scoala la Breaza sau la Baneasa deci nu se compara cu comunitarii la asta dar la tupeul prins din mers sunt cel putin sub ei.Au astia locali un tupeu de zici ca sunt colonei.

  0

 11. #16

  Anii ’90 ne asteapta. Diferenta e ca acum stam si ne plangem pe feisbuc, ne e lene sa mai iesim la razboi.

  0