pat-suspendat

Așa cum ziceam, mi-am luat patul suspendat de la Ikea. Foarte frumos, foarte plăcut, relativ ușor de montat. Cu o singură problemuță. E foarte înalt, relativ la apartament. Practic, nu ai cum să stai în fund în el, nemaivorbind de alte activități casnice, ce presupun diverse mișcări.

Așa că va trebui să îi tai picioarele. Și nici nu se pune problema să desfac patul, pentru că, practic, dacă scoți picioarele, trebuie să îl demontezi pe tot, iar eu asta, ÎNCĂ o dată, nu o mai fac, după ce, prima oară, l-am montat cu fața în spate și a trebuit să îl desfacem.

Prin urmare, picioarele vor trebui scurtate direct pe poziție. Adică greutatea patului va cădea pe lama care taie. Și aici intervine problema mea. Un fierăstrău manual nu este acceptabil, pentru că ar trebui să am mâna scoasă direct din Top Gun, ca să țin lama perfect dreaptă, astfel încât să nu iasă patul lui Procust pe înălțime. Și nu sunt vreun ninja, precum mirciulică.

Un șoricel mi se pare cam firav, iar lama aia are niște dinți foarte mari și, din ce am văzut eu în acțiune, taie destul de butucănos și iarăși ne întoarcem la patul unde îți pierzi capul, din motiv că poate nu e prea drept. În plus, lama e foarte scurtă și, cu siguranță, în tentativa mea de ocolire a piciorului, va ieși tăiat în scări. No good.

Poate ar fi ok un fierăstru circular, dar nu am tăiat niciodată cu așa ceva și, niciodată, în poziția în care ar trebui să tai acum. Și mi-e să nu dau banii degeaba și pur și simplu să nu meargă. Știu, pot să fac retur, dar dacă îl murdăresc dincolo de limita în care mai poate fi dat înapoi?

Singura chestie pe care am văzut-o cât de cât pe ideea mea e un fierăstrău Coadă de vulpe. Dar sincer să fiu, să dau aproape 100 de euro pe o unealtă pe care, cu siguranță, nu o voi mai folosi în curând, decât cel mult să tai piciorul bradului, parcă nu îmi vine.

Well, domnii specialiști, ce recomandați? Și, vă rog, știu că, dacă sunteți de meserie, fierăstrăul manual este perfect. Dar eu nu sunt. Și nu va ieși perfect…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.