Întotdeauna am fost de părere că dacă vrei să fii blogger pro, trebuie să ai hosting şi domeniu propriu.

E clar că primul lucru la care te uiţi este preţul. Logic că sunt şi alte lucruri importante, dar atunci când frunzăreşti netul după oferte, primul lucru care îţi atrage privirea este preţul scăzut.

Trebuie să verifici ce uptime este oferit. Dacă nu e un uptime de 99,99%, nu e un uptime bun, asta înseamnă că undeva, pe parcursul unui an, blogul tău va fi căzut o zi. Ştiu că pare puţin, dar calculaţi cât face din 365 de zile un uptime de 98%. Vă zic eu, când blogul tău îţi asigură pâinica, vrei un uptime mai mare.

După aceea trebuie să vezi câte domenii şi subdomenii îţi sunt permise pe server. Întotdeauna prefer să am acest serviciu setat la nelimitat. Ştiu că nu voi avea decât 45 domenii şi subdomenii, dar dacă într-o zi vreau să pun 100 de domenii? De ce ar trebui să mă simt încorsetat de vreo limită?

AI nevoie de un hosting care să îţi ofere baze de date nelimitate şi să îţi spună asta, de la început. Sunt hostinguri care îţi vând baza de date cu 6 euro pe an, dacă nu ai fost atent de la început. Acelaşi lucru şi când e vorba de căsuţe de email. E domaniul meu, dacă vreau să îmi fac 1000 de adrese de email, trebuie să pot să le fac.

Unul din cele mai importante servicii este cel de backup. Nu ai de unde să ştii cum vei avansa sau ce ţi se va întâmpla în viaţa de onliner. Iar internetul este plin de hackeri şi nu există serviciu de hosting inexpugnabil. Aşa că întotdeauna va exista şansa ca cineva care te urăşte maxim să îţi şteargă blogul, ori, dacă nu ai backup 24/7, poţi să spui papa muncii tale.

Iar cireaşa de pe tort trebuie să fie suportul tehnic, deschis non stop, pentru că internetul e un mediu unde nu se foloseşte programul 8-17. Altfel, puteţi păţi ca un prieten de-al meu, cu o renumită firmă de hosting, la care când a sunat la suport, i s-a răspuns `e crăciunul dom`le, mergi şi tu mănâncă ceva, bea ceva, după care revino, că şi noi suntem oameni`.

REDUCERE 91% – Doar 20 RON in loc de 213 RON pentru un pachet de hostingAll Inclusive Basic (protectie CPU, spatiu, domenii, trafic, adrese email, baze de date NELIMITATE ) pentru 12 luni de la Hostway.ro

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.