base-doctor

Doctoratul ar trebui să fie cea mai înaltă treaptă de calificare a oamenilor de știință, suprema recunoaștere a capacităților științifice și a contribuției acelui om de știință la ramura în care activează. Doctoratul ar trebui să reprezinte o contribuție REALĂ la știință, un studiu revoluționar sau o descoperire în domeniu. Cel puțin asta se înțelege când vorbim despre un doctor în țările cu apă caldă.

Am în lista de prieteni o doctorandă în ultimul an care are mari probleme cu i-urile și în general, nu e chiar cea mai strălucită măslină din frapiera familiei. Cunosc cel puțin un doctor în științe juridice care nu are nicio treabă cu știința, dar a avut nevoie de doctorat pentru că îi crește salariul, la poliție.

Știți și voi niște doctori, gen Oprea, Ponta, Bușoi, Ecaterina Andronescu etc.
Serios, doctoratul în românia a ajuns să fie ca facultatea pentru casierele de la Cora. Dacă nu ai facultate, e greu să te angajezi casieră, pentru că e concurența prea mare.

Când naiba s-a ajuns ca doctoratul să nu mai însemne absolut nimic? Care a fost momentul zero în care fiecare imbecil care și-a cumpărat un master a realizat că merge să copieze și o teză de doctorat, dacă marchează cu ghilimele citatul? Asta în cazul cel mai bun…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.