Să presupunem că ești un părinte care are ghinionul de a avea un adolescent care folosește droguri, altele decât iarbă. Nu e vina ta, nu e vina nimănui, tu ai făcut tot ce ai putut face pentru el, i-ai asigurat educație, ai avut grijă de el, doar că, la copii nu doar educația contează ci și propriul mesaj genetic, atracțiile diverse, anturajele.

Și ești foarte speriat, te gândești că ai eșuat ca părinte, te gândești și te zvârcolești, te întrebi unde ai greșit, ce puteai face mai bine, îți asumi vina, chestii de astea, umane (în paranteză fie spus, eu am inventat portțigaretul în liceu, pentru că îmi mirosea mama mâinile, după arome de țigări. clasa a 9 a, what a life)

Așa. Și afli că există, mai ales pentru tineri, o soluție. Spălarea pe creier de tip religios. Practic, înlocuirea unei adicții cu alta și transformarea unui om într-un adorator de oase, vrednic stâlp religios, cel ce, în final, în loc să își dea banii pe droguri, îi va da pentru prosperitatea diverșilor lideri, pastori, patriarhi, depinde de unde vine “ajutorul” acesta. Tu știi că ce se întâmplă este neuroprogramare lingvistică și psihică, facilitată de trauma din sufletului copilului, de luptele interne cauzate de sentimentul de vinovăție zilnică, de faptul că, în fiecare zi își propune să lupte cu drogul, dar, în fiecare zi, pierde.

Dar totuși alegi să îl îndrumi către această cale. Deși nu faci parte din turma de oițe credincioase. Deși știi că, astfel, distrugi un suflet liber și îl transformi într-o mioară cu iisus pe buze. Știi că, astfel, distrugi nu doar viitorul său, ca om liber, ci și viitorul copiilor ce, la un moment dat, îi va naște acel adolescent, pentru că absolut orice religie luptă pe îndoctrinare de la naștere, pentru creșterea șeptelului. Practic, îți îngropi, cu bună știință, urmașii, în negura religiopată, cu scopul de a scăpa de problema actuală.

E de condamnat sau nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.