Mi s-a părut foarte haioasă explozia de durere de pe internetul românesc la auzul veștii că, în state, curtea supremă a decis că avortul nu este un drept constituțional al femeilor, ci trebuie reglementat de către guvernele fiecărui stat. Desigur, super haios cum americanii își ghidează dreptul după o hârtie scrisă acum 200+ani, când femeile și negrii erau sclavi, la propriu, cu valoare mai mică decât obiectele din jur. Dar asta e fix problema lor, US este exemplul clasic despre ce înseamnă un stat unde religia a luat-o razna și a fost încurajată întru prostirea populației, pentru a-i ține proști și supuși.

Ce mi se pare mie grav este că tot acest cor de bocete nu există, nu a existat și nu va exista pentru situații mult mai dure, aflate exact în curtea lor.
Credeți că știe cineva dintre toate doamnele astea atât de ofuscate de Roe vs Wade că în Malta, MEMBRU UE, avortul este ilegal, punct? Nu, nu e ca în Texas, este MULT MAI DUR decât în Texas. În Malta nu ai voie să faci avort, în nicio situație. Dacă ești violată, dacă te-a violat tatăl tău, dacă embrionul moare în tine și te otrăvește și vei muri, este doar ghinion, medicii nu au voie să facă avort. Punct.

Toată lumea știe că în Polonia s-a interzis avortul în majoritatea cazurilor, ba chiar s-a și plâns pe tema asta. Dar lumea știe că, în Italia, deși avortul e permis, TOȚI medicii, sub pedeapsa excomunicării de către Vatican, refuză să facă avorturi, pe considerentul obiecției personale? Da, pretenași, în Italia nu poți face avort, dacă ai ghinionul de a avea medic italian.

Și nu am auzit nicio plângere, nicăieri, că în Irlanda nu puteai face avort, pânăîn 2019, decât dacă viața mamei era în pericol. Orice altceva, viol, incest, pedofilie, ORICE, era motiv de pușcărie pentru medic și pacientă.

Și, desigur, poate ați uitat românia, unde, în spitalele de stat, de facto, nu se fac avorturi, pe motiv că așa le dictează conștiința medicilor. Desigur, e o mizerie, la noi e doar o metodă de scurs banii fraierilor, pentru că aceiași medici plini de religiozitate și conștiință te chiuretează instant la clinica privată unde prestează, contra cost. Dar, dacă ești săracă, ai 10 copii, iar prostul care te păstrează sclavă legală nu concepe contracepția, pentru că așa i-a spus lui Hristos, ghinion, vei face copii pe bandă rulantă, pentru că niciun spital de provincie nu efectuează avorturi.

Așa că, doamnelor, înainte de a plânge grav despre potențiala situație gravă Roe Vs Wade din US, poate ar fi bine să vă informați cam cu stă situația aici, lângă voi, unde ați putea face ceva, unde chiar v-ați putea implica. Ah, stai, statusurile de facebook sunt suficiente.

Și încă ceva. Dacă ești bărbat și simți repede nevoia să comentezi Dar avortul is bad, hurr durr, ucideți copiii și alte kkturi de astea, vă zic de pe acum că vă disprețuiesc masiv opinia și nu voi permite să apară aici. Mulțumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.