Originalul aici
Minutul și scorul 15.03.2022 / 09:00 / Ziua 20
🪖Zelenski a spus că negocierile merg destul de bine, deși sunt în ”pauză tehnică”. Un consilier a declarat ca până în luna mai s-ar putea ajunge la un acord de pace. Chraist…luna mai..🙄
🪖Kievul a fost bombardat azi noapte cu rachete de croazieră. A fost lovită cel puțin o clădire rezidențială care a luat foc si arde integral. Azi de dimineață au fost lovite și cartierele Osokorky, Podil destul de aproape de centru. La fel, niste clădiri rezidențiale au fost avariate.
🪖Centrala ce la Cernobîl este alimentată din nou cu electricitate. Noua avarie a fost reparată în cursul serii de ieri. Sper ca Dorel Ivanovici să nu mai pună mâna pe târnăcop și să dea în cabluri.
🪖Orasul Harkov a fost bombardat tot cu rachete în noaptea trecută, la fel si Sumi.
🪖În cursul zilei de ieri artileria ucraineană a bombardat bine pozițiile rusești din apropiera satului Ozera, situat oarecum la capătul pistei aeroportului din Hostomel. Ucrainenii rezistă destul de bine în zonă.
🪖Sateliți Maxxar au difuzat noi imagini cu prăpădul făcut de ruși în Mariupol. Mai multe cartiere ale orașului sunt distruse integral și definitiv.
🪖La periferia Mariupolului mai multe blindate rusești au fost distruse într-o ambuscade de ucraineni în după-amiaza zilei de ieri. Luptele continuă în oraș.
🪖Orașul Chernihiv a fost bombardat și el, clădirea Universității Politehnice din oraș a fost serios avariată, un depozit de alimente si mai multe clădiri rezidențiale au fost, de asemenea lovite. 10 oameni au murit.
🪖În Odesa alarmele antiaeriene au sunat si în noaptea asta, dar nu s-au înregistrat bombardamente în oraș. Orașul este baricadat până în dinți și asteaptă să fie atacat.
🪖La Nikolaev se dau lupte grele în satele din nordul orașului. Rușii nu au reușit să avanseze în oraș.
🪖În Meltiopol, unde primarul a fost arestat de ruși, oamenii au ieșit în stradă să protesteze împotriva marionetei puse de ruși în fotoliul de primar. O tăntică pe nume Galina. Asta imediat după ce a fost instalată a început să trimită mesaje pe posturile rusești locale.
🪖Slovacia a expulzat ieri trei diplomați ruși acuzați de spionaj.
🪖Un alt reporter, de la Fox News, a fost rănit lângă Kiev.
🪖Japonia extinde lista rușilor sancționați. A mai deschis 17 poziții ieri.
🪖Maria Ovsyannikova, angajată la Pervîi Kanal (un soi de TVR1) i-a dat cu flit lui Putin în direct – s-a plimbat cu o pancartă anti-război prin spatele prezentatoarei. A fost săltată de miliție, iar ultima informație este că avocatul ei nu o poate găsi. Deci avioanele spre Siberia circulă normal.
🪖Prețul petrolului a scăzut cu 7%, bursele din Europa au închis pe plus. Bursa de la Mscova nici nu a mai deschis.
La noi:
🇷🇴 La adăpostul războiului din Ucraina senatorii noștri au votat un proiect de lege prin care su adat undă verde la construcția de hidrocentrale în ariile protejate. Daniel Zamfir: ”Curentul electric este mai important decât o pasăre”.
🇷🇴 Râdem glumim, dar Gigeii psihotici au extins panica la nivel national. Vânzările de ulei, făină și zahăr au explodat în orașele din toată țara. Ieri s-a cumpărat în neștire.
Nu se confirmă.
❌ Astronautul american de pe stația spațiala VA REVENI pe Pământ la bordul capsulei Soyuz. Rușii nu îl vor lăsa pe stația spațială. Problema era dată de transportul ulterior al astronautului, problemă rezolvată și asta.
See ya!🪖
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.