Originalul AICI

Minutul si scorul
6.03.2022 /21:00
🪖In cursul dimineții la Mariupol coloana de refugiați a mai încercat încă o dată să iasă din oraș, însă tirurile de artilerie au continuat, astfel că nici astăzi nu au reușit să plece. Situația în Mariupol este în pragul unei catastrofe umanitare.
🪖 Situația din Harkov ramâne foarte încordată. În cursul dimineții ucrainenii au spus că i-au respins pe ruși dincolo de periferiile orașului, către nord. Nu există o confirmare oficială, dar cert este că astăzi în Harkov nu au fost lupte.
🪖 Ucrainenii se așteaptă ca Odesa să fie atacată în cel mai scurt timp. Foarte posibil în următoarele 24 de ore.
🪖Bombardamentele continuă în orașele din preajma Kievului, însă armata ucraineană pare că face față situației. Un punct de control a fost bombardat azi de dimineanță în orașul
🪖Uniunea Europeană nu va finanța trimiterea de avioane de vânătoare Ucrainei
🪖În Polonia, în gări, mamele poloneze lasă cărucioare pentru copii în speranța că le vor fi utile mamelor ucrainence refugiate.
🪖Nvidia suspenda vânzarea produselor sale în Rusia .
🪖In acest moment, în Liov, orice spațiu public a devenit centru de refugiați.
🪖Aeroportul din Vinița, 250 km sud de Kiev, a fost complet distrus în cursul zilei de azi de aviația rusă. Și orașul Vinița a fost atacat cu proiectile reactive.
🪖Coca Cola, Danone, Unilever si Nestle s-au alaturat luptei împotriva Rusiei și au anunțat că NU vor închide operațiunile în Rusia.
🪖Trenurile de pasageri pline cu refugiați ce ajung la Liov sau în alte orașe din vestul Ucrainei se întorc cu provizii în orașele asediate. În gările de destinație se formează lanțuri umane pentru a încărca/descărca proviziile în timp cât mai scurt.
🪖Astăzi la Moscova 2500 de persoane au manifestat împotriva războiului. Conform Ministerului rus de Interne 1700 dintre ele au fost reținute.
🪖De la ministerul de interne din Slovacia aflăm că un băiețel ucrainean de 11 ani au ajuns singur în Slovacia doar cu un rucsac, o sacoșă de plastic și un număr de telefon scris pe mână.
🪖Sony Pictures, Paramount, Universal și Warner Bros se alătură Studiourilor Walt Disney și nu vor mai difuza filme în Rusia.
🪖Albania, nu v-ați fi gândit, s-a alăturat balticilor și a botezat Strada ”Donika Kastrioti” în Ucraina Liberă”, astfel, și aici Ambasada Rusiei va primi corespondența cu o notă amară.
🪖Rusia: Magazinele și supermarketurile din Rusia introduc restricții în cumpărarea anumitor produse (conserve de carne, cafea, cereale, detergenți, scutece, ulei, produse chimice pentru casa). Oamenii vor putea cumpăra doar cantități limitate. Lantul Auchan a introdus restrictii inca de joi.
🪖Israelul si-a aratat disponibilitatea de a ridica un spital de campanie in Ucriana pentru a ajuta refugiatii.
🪖Mii de oameni din toată lumea plătesc cazări pentru refugiații ucrainenii pe Airbnb. Până acum au fost oferite cazări de peste două milioane de dolari.
🪖Numărul de refugiați a depăsit în seara asta 1.6 milioane.
La noi:
🇷🇴 In cursul zilei de ieri a mai ajuns un convoi umanitar în orașul Ivano-Frankivsk. Astăzi vamai ajunge încă unul.
🇷🇴 Liceul militar din Breaza a oferit găzduire pentru 27 de elevi de la un liceu militar din Ucraina.
🇷🇴 Opera Națională din București oferă găzduire pentru personalul Operei din Kiev.
🇷🇴 La Isaccea cel putin sunt informatii de la fata locului, de la voluntari, care spun că instituțiile statului IGSU – în speță, mai mult încurcă decât ajută. Sunt oameni care au venit cu microbuse sa ajute la transport și stau cu orele pe lângă vamă pentru că cei de la IGSU își fac tura. Sunt doar 2-3 oameni mai inimoși care chiar se străduiesc. Restul, pe gheretă.
Nu se confirma:
❌ SUA lucrează cu Polonia pentru operaționalizarea unor avionane Mig29 pe care să le trimită Ucrainei. In schimbul lor polonezii vor primi avioane F16 schimb.
❌20.000 de cetățeni străini s-au oferit voluntari până acum pentru a lupta în Ucraina.
Nino-nino
🤷 La negocierile cu ucrainenii, rusii au devenit flexibili. Cred că a primit Putin nota de plată de la fiscul rusesc. Oricum, rușii cer ca Ucraina să nu posede arme nucleare.
🤷 În Rusia – Ministerul rus al apărării a declarat că deține dovezi cum că ucrainenii cu sprijin american ar fi dezvoltat arme biologice.
🤷 Rahman Kadîrov, băiatul ăla cu bocanci Prada, șeful lui Mahomed ”Schrödinger”, l-a sfătuit pe Zelenski să își bage mințile în cap, și să îi ceară lui Putin azil.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.