Tribunalul Constanţa a admis miercuri contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat de producerea incendiului care a mistuit un bloc și zeci de mașini din parcare, fusese arestat la domiciliu. Instanța a decis arestarea preventivă a adolescentului, pentru 30 de zile.

Procurorii români nu fac altceva decât să abuzeze de măsura arestului preventiv. Pentru ei, orice cercetare începe, întâi, cu propunerea arestării preventive a potențialului infractor care este, de fapt, nevinovat, până la un verdict definitiv.

Care este, oare, necesitatea pentru care copilul acela e arestat? E pericol public, poate ataca martorii, chestii de astea? Desigur că nu, dar procurorii fac spectacol pentru presă, cineva trebuie să plătească pentru blocul ăla care a ars din cauză că nu era construit conform normativelor, așa că a ieșit o torță frumoasă. Și nu o să plătească constructorul. Sau imbecilul care a lăsat cutiile de vopsea sau ce erau alea în subsol. Va plăti fraierul.

Și nu, copilului nu i se va întâmpla mai nimic. Pentru că e minor. În cel mai rău caz, la 18 ani e liber, cu dosarul curat curat. Va petrece câțiva ani la o casă de corecție, unde, dintr-un copil care s-a jucat cu chibrite, va fi transformat într-un infractor real, mulțumită diligențelor procurorilor constănțeni.

“Justiția” română.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.