Mulți dintre voi se întreabă de ce preoții nu se implică și să recomande vaccinarea în rândul turmelor de mioare. Și asta trecând peste faptul că, în concepția lor, dacă mori tu, nu ei, te duci de-a dreapta tatălui, deci nu e nimic rău că mori, important e să îți mărturisești din inimă păcatele înainte de marele salt și să îți donezi averea bisericii.

Singura înmormântare la care am fost parte activă a avut loc acum mulți ani, am scris de ea, a fost una din cele mai umilitoare experiențe din viața mea, pentru că ești prins într-un cerc ortodox, orice ai face, fără să te umilești în fața unor gunoaie de genul nu ai cum să scapi.

Anyway, costurile doar cu achiziția locului de veci și gropari au fost de peste 1000 de euro. Bani fără chitanță, desigur.
Acum să facem calculele. În românia au murit 42.616 de domni, doamne și copii, din cauza covid. Dacă înmulțim cu 1000 de euro, să fie rotund, ies 42616000 euro în buzunarele distinșilor preoți. Dar hai să zicem că nu toți sunt în bucurești, iar la țară sunt prețurile mai mici, să zicem la jumătate.

Practic, 21308000 euro în buzunarele bisericii, da? La astea se mai adaugă cheltuielile cu preotul sau preoții, că doar nu e tâmpit să vină să îți facă slujba de înmormântare moka, cheltuieli cu pomenile alea la nuștiu câte zile și toate matrapazlâcurile alea inventate pentru a scoate bani din buzunarele enoriașilor. Așa, estimativ, cred că, până acum a fost un business de măcar 50 de milioane de euro doar așa, la prima vedere, nu mai punem șfeștanii, sfințiri și alte căcaturi de fervoare religioasă în creștere, de frica morții.

Mno, mai sună așa incredibil că preoții îndeamnă la nevaccinare?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.