Folosesc Taksim ca exemplificare doar pentru că e ultima chestie la care am fost, nu pentru că sunt ei cei mai răi posibili. Ca să nu existe discuții, da? Dacă aveți și alte exemple, sigur.

Până acum vreo câteva zile, consideram Taksim vârful bucătăriei fast food lebano-turco sau ce or fi ei pentru că aveau 2 chestii pe care le făceau așa cum le fac turcafleții adevărați. Shaorma de vită-berbecuț și adaba kebab de vită care chiar aveau gustul real al acelor mâncăruri. Puteți să mă credeți pe cuvânt, știu că aveți gusturile pervertite de diverse shaormării, cu diverse sosuri haute couture, nu ăla e gustul autentic de shaorma. Iar la adana, carnea era incredibil de dulce, cu un bulgur făcut a la carte, totul delicios, deși porțiile erau mici iar timpii de așteptare erau infect de mari.

Am fost zilele trecute la Taksim din Mall Vitan, împreună cu Andrei și Alex, să discutăm niște chestii. Mi-am luat adana, Andrei și-a luat shaorma.
In-fec-te. Adana mea era ca niște cârnăciori sub formă de vierme, cu afumătură la plic pusă în ea, bulgurul era grâu cu bulion, iar ayranul era ca un zer acru și ușor colorat. Absolut infect, unul din noi s-a dus la mac să își ia un burgăroi, că murea de foame. Nu, nu am fost eu.

Și am observat chestia asta la majoritatea…nu, de fapt nu, am observat asta la absolut toate restaurantele pe care le știam, la care am mâncat înainte de pandemie și la care am fost acum, după relaxare. Se simte cum încearcă să își scoată pârleala de pe clienți, mâncarea este mult mai proastă, porțiile mici, nu mai există freebies, probabil ar cere bani, separat și pe șervețele. La Suzana Ribs, de exemplu, porțiile au devenit mai mici cu minim 20%, la ochi, nu mai oferă șervețelele acelea care creșteau în apă și se simte așa, în aer, un iz de sărăcie.

Înțeleg suferința industriei, serios, o înțeleg. Dar nu acesta este modul prin care încerci să readuci clienții în sală. Deja comerțul respectiv intră la categoria mica japcă, îi prindem, îi ardem, știm că nu mai vin, dar aia e, ne bazăm pe mulțimi.

Vă spun, îmi este foarte frică să merg la preferatul meu, Sabatini, pentru că dacă s-au dus și ei, chiar nu mai știu unde să mă duc…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.