După ce că sunt eu melancolic și tufă de veneția în general, din cauză că îmi cresc copiii prea repede, pe lângă mine, iar eu simt cum tempus fugit și acvila non capit muscam, mai vin și evenimente de astea care îmi aduc aminte de aceiași trecere a timpului. Când au trecut 10 ani? Cum? Pentru că e prea repede, mult prea repede, îmi aduc aminte mult prea bine totul ca să fie la un deceniu distanță.

Acum 10 ani eram atât de paralel încât habar nu aveam ce e ăla Black Friday. Știu că acum pare imposibil, dar atunci cumpărăturile online erau la nivelul acela de aventură, să te lauzi la prieteni Da, da, am cumpărat de pe eMag, chiar nu aveam chef să iau din casă, a fost și mai ieftin decât în magazin. De cumpărături externe nici nu se prea punea problema, că nu livra nici dracu în România, așa că, la propriu, habar nu aveai de evenimentul Black Friday.

Și a venit eMAG și a zis hai să facem un eveniment de shopping, ca afară, să fie și la noi o sărbătoare de vânzări, pe sfârșit de an, odată cu luna cadourilor și restul de evenimente. O idee care voia doar să testeze piața atunci. Și a testat-o atât de bine, încât a modelat-o complet. De 10 ani, toate magazinele din România așteaptă cu sufletul la gură data la care fixează eMAG ziua de Black Friday, ca să poată începe pregătirile. Dacă nici asta nu e influencing…

În primii ani, eram atât de hyped de event, încât stăteam cu degetul pe butonul de refresh, ca băieții, să vedem, poate chiar îi dau drumul mai devreme, poate reușesc, poate se întâmplă ceva ciudat, poate poate. Îmi puneam ceasul să sune la 6 (#nojoke!) și stăteam cu refreshul în deget, așteptând momentul. Bine, totul era datorat emoției, niciodată nu m-am stresat pentru produse comune, pe care aveam concurență de milioane de oameni. O singură dată am prins un iPad Mini, printr-un noroc chior, aveam salvat cardul în cont și am zis Hai să îi dau cumpără, dar nu am crezut vreodată că am șansa de a-l lua. Când l-am văzut acasă eram Uăăăăăăăi. Cred că îl mai am și acum pe undeva, aproape neatins, nu sunt vreun fan al tabletelor.

Ca ghid de supraviețuire în cea mai complexă zi a anului

– Nu uitați să băgați la favorites produsele pe care le urmăriți. Nu în coș, LA FAVORITES.
– salvați un card în cont, dacă vreți să prindeți cumpărătura. Pentru că diferența dintre Click and Buy și Biancaaaa, unde e cardul meu de Raiffeisen este capitală.
– salvați un easybox favorit, din cele 850 de easy boxuri din țară. 4 milioane de produse vor avea transport gratuit la easybox pentru posesorii de Genius. Iar săptămâna asta beneficiezi de Genius timp de 18 luni, în loc de 12, pentru doar 99 de lei pe an.
– Instalați aplicația. În unii ani, acolo s-a dat drumul mai devreme decât pe site. Și, dacă o aveți pe telefon, primiți notificare când se pornește Black Friday-ul.

GĂSIȚI AICI GHIDUL COMPLET.
10 ani de Black Friday. Simt eu că va fi un eveniment deosebit, pe bune. Ne ținem la curent, reciproc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.