Și desigur, mă refer la X-Factor și Vocea României.
La X-Factor, sistemul departajant cu vot prin SMS este oarecum trișabil. Faci un abonament orange, de exemplu, și pe perioada celor 2 luni de concurs (sau câte sunt), dai sms-uri la greu, în situația în care cel ce vrei să câștige ajunge la baraj. Iar în ultima seară, cea de revelion, când oricum prezența pe TV e jalnică (a demonstrat-o Eurovizionul organizat de madam Socaciu), dai sms-uri în neștire. Cele 1000-2000 ale tale, plus cele trimise de public în mod real te transformă într-un winner. True, investești câteva mii de euro în sms-uri, dar câștigi 200 000. Zic că nu e rău.

Vocea României. Sistemul eliminatoriu gen battle lasă loc maxim interpretărilor. Pentru că șeful echipei alege singur singurel cine e la battle și, CE E MAI GRAV, tot el decide cine câștigă. Practic, oricare din ei poate elimina absolut arbitrar pe oricine. L-ai supărat pe Brenciu? Țac, pleci. Ai râs de coafura oribilă a Loredanei? Ne mai vedem, vezi că diseară ai battle. Cu totul altceva era dacă cei 4 ar fi decis eliminarea, eventual cu votul publicului punct departajator.

Hai, pregătiți sms-urile, v-am dat idei.

PS: Și dacă ce a făcut aseară Răzvan Simion a fost un publicity stunt, în încercarea de a atrage atenția asupra emisiunii?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.