Articol scris de Marius Tudor

olimpiada-beijing-logoA fost ambitia chinezilor de a programa ceremonia de deschidere pe data de 8 august 2008, ora 20.08, acesta fiind considerat un moment sacru al civilizatiei lor. Cum ar arata? 08.08.08 ora 08.08 PM. Nu-i asa ca-i infricosator. Pe mine ma duce cu gandul la filmul ala “11:11”.

Am avut o perioada de vreun an de zile in care ma uitam excesiv la ceas si nimeream fie ore fixe, fie ore din astea dubioase “13:13”, “02:02”. Cineva a incercat sa-mi explice de ce mania asta de a ma uita la ceas excesiv intr-o singura zi. Explicatia: timpul este important pentru mine si eu am impresia ca ma preseaza in orice moment al zilei.

Lasand asta la o parte, sa trecem la spectacolul sportiv. Si sa mai mentionez ca din punct de vedere politic, alegerea Chinei ca tara organizatoare n-a fost o alegere foarte reusita.

Avem 38 de sporturi. Pentru Romania de urmarit probele de atletism, gimnastica, probele de kayak-canoe, handbalul, probele de inot si tenisul. Mie mi se par interesante probele atletice, pentru ca astea reprezinta spuma Olimpiadei. De urmarit competitia la 100 m plat masculin, unde favoritul meu este Tyson Gay, omul care a alergat cel mai repede distanta de 100 m in orice comeptitie. Numai ca performanta sa n-a fost omologata ca record mondial pentru ca viteza vantului a depasit 2,0 m/s. Omul a scos 9,68 secunde, depasind performanta anterioara ce apartinea lui Obadele Thompson, unul dintre putini sportivi care au facut Barbadosul cunoscut! Tarziu am constientizat ca omul e mai rapid ca Loganul.

Pe ce loc credeti ca se va clasa Romania in clasamentul pe medalii?!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.