Articol scris de Marius Tudor

olimpiada-beijing-logoA fost ambitia chinezilor de a programa ceremonia de deschidere pe data de 8 august 2008, ora 20.08, acesta fiind considerat un moment sacru al civilizatiei lor. Cum ar arata? 08.08.08 ora 08.08 PM. Nu-i asa ca-i infricosator. Pe mine ma duce cu gandul la filmul ala „11:11”.

Am avut o perioada de vreun an de zile in care ma uitam excesiv la ceas si nimeream fie ore fixe, fie ore din astea dubioase „13:13”, „02:02”. Cineva a incercat sa-mi explice de ce mania asta de a ma uita la ceas excesiv intr-o singura zi. Explicatia: timpul este important pentru mine si eu am impresia ca ma preseaza in orice moment al zilei.

Lasand asta la o parte, sa trecem la spectacolul sportiv. Si sa mai mentionez ca din punct de vedere politic, alegerea Chinei ca tara organizatoare n-a fost o alegere foarte reusita.

Avem 38 de sporturi. Pentru Romania de urmarit probele de atletism, gimnastica, probele de kayak-canoe, handbalul, probele de inot si tenisul. Mie mi se par interesante probele atletice, pentru ca astea reprezinta spuma Olimpiadei. De urmarit competitia la 100 m plat masculin, unde favoritul meu este Tyson Gay, omul care a alergat cel mai repede distanta de 100 m in orice comeptitie. Numai ca performanta sa n-a fost omologata ca record mondial pentru ca viteza vantului a depasit 2,0 m/s. Omul a scos 9,68 secunde, depasind performanta anterioara ce apartinea lui Obadele Thompson, unul dintre putini sportivi care au facut Barbadosul cunoscut! Tarziu am constientizat ca omul e mai rapid ca Loganul.

Pe ce loc credeti ca se va clasa Romania in clasamentul pe medalii?!