Aș fi vrut să scriu despre concurenții de astăzi, care s-au prezentat mult mai bine decât anterior, au cântat bine, s-au mișcat bine. Nu au avut haine mai bune, pentru că probabil îi îmbracă un absolvent de bac 2011, dar asta e altă discuție. Aș fi vrut să scriu despre cât de sexy a fost preferata mea, Diana Hetea sau despre cât de bine a cântat Andrei Leonte.

Dar nu pot. Pentru că 2 lucruri mi-au umbrit seara.
Primul ar fi acela că juriul își împarte polițe în timpul spectacolului. Mihai Morar este de un grobianism desăvârșit, iar Paula Seling înceacă să își scoată decizia jenantă de data trecută, mutilându-i pe toți pentru că au greșit `mi minorul, și știm toți ce important e mi minorul`. Sunt aproape convins că totul e teatru și se face pentru show, dar scenariul după care se face acest teatru este trist. Foarte trist. Așa cum remarca și Cristina Bazavan, în seara asta am pronunțat de foarte multe ori cuvântul trist.

Celălat ar fi gestul ireal, de neimaginat, făcut de prezentatorul Răzvan Simion, gest care și acum mă furnică oarecum visceral. Probabil ați văzut toți că a luat o cutie de cremă albă și l-a dat pe față pe un artist de culoare, spunându-i de-abia acum poți să cânți în românia. Vă jur, nu îmi venea să cred că asist live la umilirea acelui om. Nu am putut să mă uit și în continuare nu îmi vine să cred că un om normal ar putea face așa ceva.

Nu știu ce să scriu. Pot doar să mă bucur că în sufletul meu realizez că nu sunt rasist și mai pot avea reacții normale.

[jwplayer mediaid=”27822″]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.