de PAH

Se spune că, pe când o chema doar Caryn Elaine Johnson, o tânără actriță afro-americană nu prea avea succes pe la castinguri, fiind plasată mai pe la coada listei de viitoare mega-staruri, pe unde producătorii prea obosiți nu prea ajungeau. O inspirație divină a împins-o pe actrița cu pricina să-și ia un nume de scenă mai norocos. Prima dată când s-a prezentat la o probă sub numele Whoopi Goldberg, fosta cenușăreasă neagră a ajuns cap de listă. Când producătorii s-au arătat mirați că nu corespunde idealului de frumusețe din Vechiul Testament, Whoopi Goldberg le-a amintit că și etiopienii se trag din Solomon și regina din Saaba.

Așa, spun gurile rele, a început o frumoasă carieră actoricească a unei femei pline de talent și umor, care, în 54 de ani de viață, a strâns 110 apariții ca actriță în filme sau filme și seriale de televiziune, a scris 10 scenarii, o coloană sonoră, a apărut drept interpretă pe alte cinci coloane sonore, a fost de 16 ori producător al unor filme și emisiuni de succes în SUA, a câștigat un Oscar, un Emmy, un Grammy, două Globuri de Aur etc, etc. Simplul fapt că numele ei de scenă este Goldberg nu ar fi ajutat-o absolut deloc să realizeze toate astea.

În România, o doamnă, să-i zicem Mihaela sau “doamna Mihaela”, mustind de diverse talente și frumușică foc, și-a dat seama că, dacă s-ar fi prezentat pe la diverse castinguri și probe sub numele său inițial de familie nu ar fi avut de îndurat decât umilințe și miștocăreli. Așa că primul pas spre afirmare l-a făcut păstrând numele de familie al lui Bogdan Rădulescu. Dacă ar fi putut și ar fi avut hârtii la mână, probabil că ar fi păstrat și numele de familie ale lui Dan Iosif, Liviu Mihaiu, Dan Chișu și mulți, mulți alții. Bănică Jr nu era, la vremea aia, o miză, plus că o bătea, așa că l-a lăsat moștenire altei dive.

Astăzi, în acte, o cheamă Schwartzenberg. Spre deosebire de Whoopi Goldberg, doamna Mihaela a și trecut la religia mozaică. Spune când că este plină de “succesuri” financiare, când că nu-și poate permite o casă. Cine nu este de acord cu modul josnic în care se folosește de fiul ei este brusc decretat drept cumpărat de către fostul soț. Totul, de jur-împrejur, este o conspirație a unor forțe malefice care nu suportă să vadă femei independente. Lumea lovește în ea pentru că nu înțelege spiritele libere și așa mai departe. Nasol moment, ce să zic altceva?

Ba, totuși, ar mai fi ceva de spus: dacă tot circul ăsta nu este decât o campanie de teasing pentru modificările din codul penal? Dacă, anticipând legalizarea celei mai vechi meserii, doamna Mihaela nu face decât să încerce să obțină de la Elan un sediu pentru viitoarea ei “casă de producție”, unde dânsa va fi Madame Mihaela (prezentă și în pagina MILF a catalogului), iar Danny va juca rolul de Fisherman’s Friend?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.