Ce nu înțeleg eu din toată chestia asta cu WannaCry și atacul ransomware este mai multe chestii.

Cum naiba reușesc toți oamenii aceștia să se infecteze cu așa ceva? Că doar nu stai frumos la calculator și citești presa și zbang, ransomware. Intri pe vreun site dubios, cauți pr0n homemade în altă parte decât pe pornhub sau xhamster, chestii de gen, nu?

Cât de prost să fii să plătești banii unui șantajist? Mă gândeam la asta ieri, citind cum nepotul Carolinei Herrera, răpit de venezueleni, a fost ucis, deși suma cerută drept răscumpărare a fost plătită. Adică, my feather, e clar că nu e ca și cum ar fi niște tipi de încredere, gata boss, le dau banii și ei mă ajută.

De ce oamenii nu au backupuri externe la lucrurile de valoare pe care le au în calculatoare? Adică, dacă ești atât de disperat încât să plătești o cerere de ransmoware, înseamnă că ai chestii puternice acolo. De ce nu au backup, eventual inclusiv în minim un cloud?

În acest moment, dacă îmi șterge cineva laptopul, nu am niciun regret. Absolut toate documentele mele importante sunt în diverse clouduri, nicioadtă doar într-unul. Pozele alea pe care nu le voi mai vedea niciodată sunt în alte online storage-uri. Parolele de la siturile …mhm…compromițătoare sunt stocate de LastPass. Laptopul nu este decât un simplu vehicul cu care să ajuung la produsele mele din backup.

Și așa ar trebui să fie la tot userul normal de internet și PC. Da, știu, voi sunteți specialiști, nu aveți încredere cloud sux, aveți soluții în RAID, etc. Noi suntem mai simpli, mulțumim.