Se entuziasmaseră, înainte de crăciun, mulți poporeni, pe motiv că a intrat ASF în Euroins și vai, a rupt-o-n amenzi și iată cum lucrează statul pentru noi.

În primul rând, poate nu mai țineți minte cine e ASF, cu ce se ocupă, ce salarii au ăia de acolo, cine îi ghidonează politic și ce nu au făcut în ultimii 30 de ani, pentru că, de făcut, nu au făcut nimic. Și, deodată, brusc și fără preaviz, se mută în lupta cruntă cu asiguratorii ieftini? Nu pe motivele de care suferă toți, gen ai asigurare degeaba, că Euroins plătește când e lună plină și an bisect. Nu, ci pentru diverse nereguli white collar, ffff importante și utile la o societate pentru care 2.314.425 (doua milioane trei sute paisprezece mii patrusute douazecisicinci lei) reprezintă 0,1751% din cifra de afaceri.

Second, crackdownul ăsta pe singura societate care vindea RCA-uri ieftine este, vizibil, o manipulare a pieței în direcția eliminării complete ale acestora și a ridicării pragului spre media europeană, care este mult, mult mai mare. Desigur, oferă și alte servicii acea medie europeană, dar la noi e vorba de cine fură mai mult.

Dacă aveți dubii în direcția asta și încă nu v-ați schimbat RCA-ul, când o să o faceți, o să vedeți că va fi aproximativ dublu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.