Accizele la carburanţi vor reveni la nivelul din anul 2016, când conţineau şi acea supraacciza de 7 eurocenţi pe litru, potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal. Noile preţuri pentru carburanţii comercializaţi în România vor fi valabile de la 1 septembrie 2017.

În motivarea deciziei, Guvernul a apreciat că, după scăderea accizelor, de la începutul anului, preţurile finale nu au scăzut la fel de mult.

Mi se pare o veste bună. Serios. Da, enunțul e dement. Am redus acciza, dar prețurile nu au scăzut suficient de mult, așa că o creștem la loc, cu 45 de bani.

Pentru că da, cu siguranță, mărirea aceea nu va apărea automat de a 2 a zi în prețul benzinei la pompă, în costul mărfurilor tranportate și în niciun caz nu va declanșa vreo scumpire a mărfurilor la raft, nu?

De ce e o veste bună? Pentru că începe să se vadă politica lui dragnea. În sfârșit, s-a ajuns la fundul sacului de bani lăsat de Cioloș și se începe împilarea populației, nu doar a celor care țineau până acum țara în spate.

Pentru că, până acum, toate facturile le plăteam noi, fie ele demonstrații de forță pe stadioane sau pomeni electorale pentru viermii leneși care îi votează. Dar, între timp, ne-am optimizat. Ia ghiciți câți angajați are firma mea acum, după ce psd a decretat că toate salariile trebuie să plătească CAS la nivelul salariului minim pe economie?

Ați ghicit, zero.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Asistatii social nu prea au masini – ii doare in basca.
    Restul de scumpiri in lant – le vor pune pe seama lui Soros.

    Problem solved. Dragnea rules.

    Noi – tot prosti, ne ducem sa schiem in continuare cand o fi ziua de votare ….

    • #2

      sigur, pentru ca, ASA CUM SCRIE SI IN ARTICOL, marirea asta de pret nu se va vedea in pretul la raft al tuturor produselor

    • #3

      Cu mentiunea ca o mare parte a votantilor PSD mananca din curte nu de la raft. Iar de niste ulei faina si zahar o sa se ingrijeasca primarele in continuare.

    • #4

      Ultima data insa, mancau paine.

  2. #5

    Doar de curiozitate cum operezi cu firma fără angajați?
    Întreb pentru un prieten.

    • #6

      simplu. cu administrator.

    • #7

      Am mai scris un comentariu dar a picat netul la submit.

      Știu tot de la un prieten că o firmă fără angajați e considerată fantomă instant și toate facturile emise sunt considerate fictive.

      Am lucrat așa cu cineva și Anaf-ul în bunăvoința lor m-au ajutat să depistez fantoma și mi-au anulat toate facturile emise de dânsul.

      Dânsul nu are nimic, că plătise toate dările tva și impozit micro, dar eu lucrasem cu firmă fantomă și respectivul nu avea cum presta activitatea respectivă neavând angajați.

    • #8

      rili….wtf.

  3. #9

    Cum, zero angajați? Și munca generatoare de încasările din firmă cine o face, cum o justifici? Una e să ai sfert/jumătate de normă și contract cu 200$/h ca să justifici și alta e să ai zero ore…

    Și asigurările medicale (nu că aș fi folosit mare lucru in 13 ani de la stat)?

    Atenție, zic…

    Asta cu optimizările e bună pentru companii cu ”proptele”, tare îmi e că vor mări ritmul de controale la pulime și se vor lega de orice căcățiș.

    • #10

      e ok

    • #11

      Fugi, mah, de aici, am avut 14 ani SRL cu incasari destul de maricele si zero angajati, eu administrator. Plateam impozit pe profit si pe dividende, ura si la gara in rest. Unde scrie ca trebuie musai un salariat?

    • #12

      nu scrie nicaieri, mai exact

    • #13

      Oricum, încă nu e tragic, la sfert de normă e 227 RON în plus. Dar vin altele, sunt convins (cum ar fi cont separat pentru TVA)

      Dar, oricum, cam asta e și impresia mea, middle-class-ul va supraviețui într-un fel sau altul, mai renunți la niște chestii. Dar votanții PSD vor lua mumu, și nu pot să spun că-mi pare rău.

    • #14

      eu aveam 2 angajati. si ca mine sunt foarte multi. muie Tudose, muie Dragnea, muie PSD. cand vor face obligatorie angajarea, inchid firma si imi deschid iarasi offshore.

    • #15

      Exact. Din contra, scrie ca DACA ai minim un angajat sau doi ai ceva impozit redus, deci se poate intelege ca poti sa nu ai niciunul.
      […]
      Concomitent cu măsura majorării plafonului, OUG nr. 3/2017 introduce o cotă de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile care au cel puţin un salariat angajat în baza unui contract de muncă, în condiţiile în care, până acum, întreprinderile cu un singur salariat aplicau o cotă de impozitare de 2%.
      […]

    • #16

      @Radu, ai avut vreun control care să te întrebe cu ce resurse/personal s-a realizat lucrarea X? Eu știu că legal se poate să ai firmă fără angajați, întrebarea este ce poți să faci? Mă îndoiesc că poți să justifici ”ceva” produs de firma ta, fără să ai angajați.

    • #17

      @Arhi, same here, 2 oameni…
      @Radu, e posibil totuși ca la firmele care au optat pentru impozit pe profit să ai dreptate, cică obligativitatea ar fi pentru micro cu % pe cifra de afaceri

    • #18

      nu e bre nicio obligativitate nicaieri, ce ai?

    • #19

      Dreptul la munca e garantat de constitutie, nu e ingradit de obligativitatea de a fi platit. Pentru munca mea pe firma mea pot sa nu incasez pe pf nimic, munca era a mea, SRLul era doar un vehicul fiscal prin care sa pot emite facturi si incasa legal banii.

    • #20

      voi astia cu “nu aveai cum sa prestezi fara angajati” nu aveti ce face si va inventati singuri probleme?

      eu zic sa intrebati printr-o adresa la anaf.

    • #21

      Nu vor baga nici o obligativitate pentru numar minim de angajati, voi uitati ca cei mai mari experti in ascunderea banilor sunt politrucii. Pot pune in afara legii toate solutile de evitare a taxelor, offshore, bitcoin, numar minim angajati blah blah. Doar ca nu, ei vor sa-l impiedice doar micul fraier, nu-s tampiti sa-si taie craca de sub picioare. Atat de des am auzit argumentul asta cu “daca fac astia x”. Nu fac nimic, iar daca fac 1000% exista o portita pe care o folosesc ei in primul rand.

    • #22

      @Radu: acum e mai bine. Pe dividende n-o sa mai platesti impozit 🙂

  4. #23

    Nu inteleg, nu e normal sa marim taxele daca nu ne ajung banii? Daca trebuie sa platim pensii, nu trebuie sa crestem un pic accizele de la aia care se dau cu masinile pe sosele daca vrem sa mai construim si sosele? Sa vina PSDul cu bani de acasa, sau cum? Cine nu consuma nu plateste, daca nu mergi cu masina nu platesti, platesc numai aia care pun benzina sau motorina. E aritmetica simpla, ffs, ca sa ramana preturile la fel mai trebuie si patronii sa mai lase din castiguri, altfel facem greva si nu mai cumparam, sa vedem cat or sa stea cu marfa nevanduta. Exista in economie anumite zone în care anumiti actori economici au impresia că sunt mai dibaci ca noi.

    • #24

      Pai acum, sincer, cred ca PSD ar putea sa vina cu bani de acasa… Si le-ar mai si ramine de o bere dupa aia….

    • #25

      daca ar fi permis aici pe blog stii ce ti-as zice? vai cat de bou esti… sau troll.

    • #26

      Masina de paine pune motorina => platesti si tu, chiar daca nu te dai cu bolidul pe autostrazile patriei.

      Statul nu are rol de camatar, scopul lui nu e sa ia pielea de pe tine dar sa iti promita ca te ajuta el cand ai nevoie. Statul are rolul de a se asigura de buna desfasurare a tarii. Banii nu vin doar din taxele catre populatia cu drept de vot.

      Ce ar trebui sa faca guvernarea e sa atraga investitii (interne sau externe). Tai 10% impozit per angajat dar poate din noile angajari strangi mai multi bani decat ai pierdut.

      Dai acum cateva milioane / miliarde, faci o autostrada, dar poate iti recuperezi investitia + ceva in plus din industriile noi deschise.

      Dotezi spitalele mai bine si platesti angajatii mai bine si poate nu iti moare contribuabilul inainte sa acopere investitia initiala (nastere + educatie).

      Investesti in educatie si poate se face si la noi in tara cercetare, nu doar cules cartofi. Producatorul de telefoane castiga mai bine decat cel de procesoare pentru telefon, iar ultimul castiga mai bine decat mina de siliciu.

      Simplu nu e, dar nici greu. Totul e sa fie cineva care sa vrea

    • #27

      Băi frate, o mușcați în continuare.

    • #28

      a pro’s work

    • #29

      o completare la ce a zis andrei…

      oare cand vor intelege romanii ca atunci cand e vorba de economie in ansamblul ei un milion de euro care zac un an intr-un cont valoreaza mult mai putin decat o suta de euro care isi schimba proprietarul de 5 ori pe zi.

    • #30

      Ba ! Esti prost ?

    • #31

      in ultimele 24 de ore ai avut 3 comentarii, in toate 3 injurai pe cineva. acesta ti-l accept ca sa vezi avertismentul. urmatoarele nu iti vor mai aparea

    • PSD cu bani de-acasa.

      Ei au promis ce nu pot face, ei au bagat economia in pamant pentru ca sunt cretini.

    • Sa nu uitam ca economia era pe crestere cand a preluat-o Dragnea & ratatii.

  5. #34

    E foame mare pe guvernanti. De la 1 septembrie vor sa introduca VAT split. Adica fiecare factura va avea doua componente de plata, baza si TVA, fiecare platit si platibil din/in alt cont.

    Uite proiectul de ordonanta discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/ProiectOrdonantaTVA_04082017.pdf

    • #35

      da, stiu, domnul profesor de sport fotomodel a clocit-o

  6. la fel si la mine, mama ma-sii de ordonanta 4. tre sa-l dau afara pe unicul angajat. pentru ca degeaba are pe hartie salariul de 368 lei, cand eu tre sa platesc la stat 372… numa in romania se poate asa ceva.

    bine ca firma poate functiona si fara niciun angajat.

    • #37

      De ce nu spui niciodata nimic in comentarii?

    • #38

      Partea trista e ca lui i se par foarte pertinente. Sau nu e trista.

    • #39

      ce il mai tocati…treaba voastra, o sa dea fara angajatul si pe urma plua comentariii.

  7. #40

    Tot raul spre bine, cine ar fi crezut acum 2-3 ani că PSD se va lega de generalii cu pensii speciale ? Uite că disperarea te forțează să tragi linie.
    Totuși în România, 45% din locuințe au WC-ul in fundul curții așa că nu mă aștept ca votanții PSD să schimbe tabăra.

    • #41

      si unde ai vazut tu ca psd se leaga de generalii cu pensii speciale ?

  8. #42

    poporul asta va vota psd si daca oamenii vor ajunge sa vaneze sobolani in canalizare

  9. #43

    Bah, da’ ce s-a infipt duomnu’ Dragnea la hatzanit coliva. Imi aduce aminte de cineva domnule, da’ nu mai imi aduc exact aminte de cine…

  10. #44

    Ce mi-a dat-o PSDul cu modificare Codului Fiscal.

    Am SRL-D si am ceva facilitati primii 3 ani fiscali( mai am 2, teoretic) prin faptul ca nu platesc contributiile CAS datorate de angajator, evident pentru maxim 4 angajaţi în limita salariului mediu brut pe economie; facilitati care ajuta destul de mult in situatia in care am 2 angajati cu salarii de 1600 si 2100 NET( + Bonuri de masa). De la 1 Ianuarie cel mai probabil va fi doar UNUL pentru ca .. .. PSD si modificari la Codul Fiscal. Dar ei spun ca nu vor creste cheltuielile la angajator….dar realitatea e alta

  11. nu prea ma intristeaza.
    1. am gepele
    2. am inceput discutiile sa mut curu din tara
    3. nu vand nimic doar ma laud