Accizele la carburanţi vor reveni la nivelul din anul 2016, când conţineau şi acea supraacciza de 7 eurocenţi pe litru, potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal. Noile preţuri pentru carburanţii comercializaţi în România vor fi valabile de la 1 septembrie 2017.

În motivarea deciziei, Guvernul a apreciat că, după scăderea accizelor, de la începutul anului, preţurile finale nu au scăzut la fel de mult.

Mi se pare o veste bună. Serios. Da, enunțul e dement. Am redus acciza, dar prețurile nu au scăzut suficient de mult, așa că o creștem la loc, cu 45 de bani.

Pentru că da, cu siguranță, mărirea aceea nu va apărea automat de a 2 a zi în prețul benzinei la pompă, în costul mărfurilor tranportate și în niciun caz nu va declanșa vreo scumpire a mărfurilor la raft, nu?

De ce e o veste bună? Pentru că începe să se vadă politica lui dragnea. În sfârșit, s-a ajuns la fundul sacului de bani lăsat de Cioloș și se începe împilarea populației, nu doar a celor care țineau până acum țara în spate.

Pentru că, până acum, toate facturile le plăteam noi, fie ele demonstrații de forță pe stadioane sau pomeni electorale pentru viermii leneși care îi votează. Dar, între timp, ne-am optimizat. Ia ghiciți câți angajați are firma mea acum, după ce psd a decretat că toate salariile trebuie să plătească CAS la nivelul salariului minim pe economie?

Ați ghicit, zero.