Sunt unele reclame care sunt atât de bine făcute, încât reușesc să zgârmăne ceva în tine și să pornească urma aia de melancolie pe care o avem toți în suflet și vrem să o închidem cât mai adânc.

Bănuiesc că mulți dintre voi au văzut reclama la Veka România, cu familia Munteanu. Pe scurt, ferestrele de la Veka au o durată de viață estimată la 50 de ani. Și, pentru a marca asta, au făcut pur și simplu un calendar pe 50 de ani, Calendarul de 50 de ani VEKA. Fizic, un calendar de acela cu foi mici și pătrate, care se rup, pe 50 de ani. Calendarul masoara 2m lungime si are 18,256 de file, cântărind aproximativ 30 de kilograme.

Clipul în sine e haios, cu cele 2 personaje care și-au marcat în calendar datele importante pentru ei de-a lungul celor 50 de ani. Și asta te face un pic melancolic și te face să te gândești. Tu ce date importante ai vrea să marchezi, în timp, acolo și să ajungi să le vezi?

Fără îndoială, prima dată pe care aș marca-o este instalarea pe o insulă tropicală, cu vedere la mare și hamac între doi palmieri. Aș vrea să am marcată ziua în care las baltă totul și plec în sabaticalul meu definitiv și definitoriu, încotro o să îmi bată inima. Să marchez și să apuc să trăiesc ziua în care copiii mei fac 18 ani. Ziua în care se duc la facultate. Ziua în care se căsătoresc. Ziua în care o să am un urmaș din urmașii mei.

Nu știu dacă voi reuși să trăiesc atât. CU siguranță nu încă 50 de ani. Dar mi-aș dori un calendar de genul, în care să marchez datele din viitor și să trag cu dinții să ajung la ele. Și să lupt pentru următoarea. Și tot așa. În fiecare zi să rup o nouă foaie și să marchez încă o victorie în lupta cu timpul.