LE: Pretul e pe 2 zile. Restul textului ramane valabil. Tks 7 pentru atentionare.
Se știe că sunt un mare susținător al HORECA și al hospitalității românești, an de an merg în perla de stațiuni ce îmbodobește românia, la munte și la mare, savurând serviciile de calitate impecabilă și menu-urile a la cart, vestite de-a lungul și de-a latul europei, călcându-mă în picioare cu alți turiști, de obicei străini, pentru onoarea de a beneficia de ele.

Oricum, ca idee, mi-a intrat reclama de mai sus, pe facebook, în timp ce căutam pe unde să mă mai duc în Grecia anul ăsta, dacă au hoteluri cu aqua parkuri, că am prins poftă, după Aqua Nevis.

Stau și mă uit și nu pricep. Prețuri începând de la 299 de lei, asta înseamnă că 299 e prețul pentru că ai intrat în șalet, restul se taxează, de persoană, pentru dreptul de a sta o zi la 20 de km de Sinaia, cu un ceaun în curte. Practic, o familie ca a mea ar trebui să plătească 1500 de lei pe zi, PE FUCKING ZI, ca să se cazeze la 20 de km de Sinaia.

O să vă rog să dați click pe acest link, unde am setat o limită de 1500 de lei pe noapte pentru 2 adulți și 3 copii, pentru 4 nopți. Maldive, ok?

Evident, nu e prost cine cere, dar rămâne ideea de lipsă de bun simț comercial și acest jepcărism balcanic, să scoatem pe o noapte banii pe o lună, după aia mai vedem.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Asta cu chalet e de vis. O consider fix dovada imbecilitatii personajelor. Aceeasi gioarsa de constructie facuta aiurea de cele mai multe ori a evoluat de la cabana, s-a facut vila si acum chalet. Banuiesc ca urmeaza mansion si chateau de comarnic sau ce dracu mai vad ei prin poze

  2. Poate e de vanzare, la pretul asta si ai inteles matale gresit :))

    • #3

      Mă dădui anul trecut cu telecabina, aia veche. De sus se vedea jumate de Sinaia de vînzare (hoteluri, pensiuni), parcă intenționat au pus pancartele așa, să se vadă și din avion, poate-poate vine fraierul cu purcoiul de bani…

  3. #4

    Preturile au sarit in aer de cand cu faimoasele tichete de vacanta. Poti verifica pe orice grup FB de cazari, unde conditia principala de a te caza undeva sunt tichetele de vacanta.

    • Nu vreau sa fiu (not), dar toate astea se intampla pentru ca cei care beneficiază de tichetele de vacanta, aka bugetarii, nu le vad ca pe bani. Le vad ca pe niste hartii pe care le iei moca de la locul unde te duci sa te faci ca muncesti de marti pana joi. Lunea e naspa ca e dupa weekend si vineri e zi scurta.

      Asa ca baietii isi permit sa dea niste preturi, ca altfel le expira tichetele.

    • #6

      nu, toate astea se intampla pentru ca asa e economia. cand statul decide sa intervina, automat preturile cresc cu nivelul interventiei. sa vezi ce preturi au furnizorii de energie acum, pentru ca nu platesti tu, plateste statul

    • Nu expiră nici un tichet. Fiindcă poți da tichetele anul ăsta …și să primești voucher de ele care e valabil 2 ani.
      Voucher pe care l folosești la… un hotel care poate nu acceptă tichete de vacanță.

    • Si nu toti hotii din horeca sunt ajutati cu tichetele de vacanta din banii bugetarilor. Doar unii au cerut si li s-a aprobat, asa ca horeca asta inseamna probabil 0,1 la suta beneficiari de pomana. Restul iau bani doar de la privati? Cautari la finante, cel mai mare impozit e cel pe norma de hrana, aka banii pentru tichet de vacanta, iar bugetarul ramane dupa asta cu norma de hrana de 7 lei pe zi si cu hartia magica de ajutat horeca.

  4. #9

    Da. Am tot cautat locuri în țară, la 2-3 ore de mers cu mașina de București, nu neapărat zone turistice, dar ceva casute individuale unde sa ne putem relaxa, eventual sa prindem ceva zapada sau măcar sa fie o pajiște verde sa alerge ploada. Voiam ceva decent unde sa nu am spatii comune cu alți inși. Căutarea a început undeva anul trecut prin octombrie, gen, am zis sa facem ceva de weekend ca nu am putut pleca absolut niciunde tot anul.

    Suntem in 2022 deja si am rămas cu cautatul. Ce era decent la bani nu arata nici pe departe cum îmi doream și era și fully Booked, restul duceau la aproximativ 8-900 de lei pe noapte, ceea ce mi se pare enorm de mult. 2000 de lei doar pentru un pat și 4 pereți, nici măcar demipensiune, doar fiindcă ai mobila de pe Vivre și un deck cu 3 mese pentru poze pe insta… ? Dafuq. Și nu erau multe locuri libere nici acolo, oricum.

    Anul asta voiam un concediu-doua mai lungi și de doamne ajuta și sa facem câteva escapade regulate prin tara. Mai bine fac 4 concedii mișto în afară. Este scump, mizerabil, drumuri periculoase, poze care nu bat cu realitatea…

    Poate ca exista locuri mișto care își merita banii, ar fi fain dacă ai face un pool cu recomandări. Cele de pe Facebook-uri și Google deja sunt în mare parte cersite/platite/date de rude.

    • #10

      Am auzit ca Veliko Tarnovo ar fi frumos. Si se incadreaza in alea 3 ore de Bucuresti.
      Extra tip: cazari unde sa fii singur gasesti multe pe AirBnb. Cred ca m-am cazat cu ei de 30-40 de ori, fara incidente notabile.

    • #11

      @Zarax – E dragut Veliko si ma duc din cind in cind pe acolo. Nu prea sunt multe de facut, sau nu stiu eu, dar e aproape, peisajul e frumos si mincarea excelenta. Ultima data am fost dupa craciun si am inchiriat un apartament cu 6 camere (5 dormitoare), curte, etc, cu 60 de euro pe noapte, fix in centru.

    • Am bagat vreo 10k anul trecut in casa de la tara si am facut 2 camere si un inceput de livada. Cand vad preturile astea imi vine sa mai bag 10k si sa termin si ultima camera + foisor si ceaun si ce mai vrea muschiu meu. 45m de bucuresti, singurul dezavantaj e ca e zona de campie, asa ca n-ai ce sa vezi decat lanuri de rapita, grau etc

    • #13

      la banii astia mai bine vinzi masina , strangi ceva cascaval si iti iei auto rulota…te cazezi UNDE vrea muschiul tau, drum sa ai!!
      PS cunosc pe cineva care are, a zis ca este best investment ever!!

    • #14

      Veliko e foarte misto, dar il vezi odata, de doua ori, a treia oara deja vrei altceva.

  5. #15

    vreau si eu sugestii de hoteluri in grecia.. @arhi – shoot your links 😀

  6. Zice ca weekend, nu pe zi. Poate sunt din aia cu weekendul de vineri la amiaza pana luni, cam o gasca de nebuni, ola o laie.

  7. #17

    Nu e pentru tine. E pentru alt fel de clienți. Din ăia de care vroia și Hădean pe la mare. Cu bani căcălău, sătui și fără pretenții.

  8. #18

    Boss, nu știu ce conotații are pentru tine chalet, dar în lumea civilizata de unde vine (Elvetia) inseamna casa ciobaneasca, nimic mai mult, tocmai sa nu te aștepți la cine-stie-ce confort.

    Nu e suficient sa fie în franceza, ca “merde” nu e un fel de cacat mai parfumat.

    • #19

      NU STII?? e un “mic castel”

    • #20

      Pai si asa un pret pt coliba unchiului Tom ?

    • #21

      Aaaaa, păi zi așa, înseamnă că eu am chalet de vacanță. Avea 20 m2, acum am extins-o la 25 m2.
      Dar nu are baie și bucătărie. Cât să cer pe noapte?

    • #22

      50 de euro, subtire

    • #23

      Am uitat să specific, nu am nici curent electric.

    • #24

      @Costi: baga 200 pe noapte daca nu are curent, e natural, eco, bio, salbaticie. sigur vine o gleznuta sa savureze deconectarea

  9. #25

    Poate e ceaun cu monograma Masterchef!

  10. #26

    Ce vrajeala sinistra, daca ai chef de viata la tara du-te intr-un sat din Romania stai 7 zile si iti trece, eventual si niste munca fizica ca sa nu pui kg in plus.

  11. #27

    Nu recomand Maldive, e plictiseala, cica daca scoti boxa pe geam sa asculti si tu o manea vin aia si iti spun sa dai muzica mai incet ca lumea a venit acolo sa se relaxeze. Pai mai nene daca voiau relaxare puteau sa stea si acasa pe balcon si nici nu cheltuiau atatia bani!

  12. #28

    Eu nu inteleg care e faza cu preturile/persoana/noapte.

    Oriunde am fost cazat in lumea asta, pretul a fost pe camera/noapte, chiar daca numarul de persoane era luat in calcul pentru stabilirea serviciilor extra (de exemplu pentru micul dejun).

    In Romania, in general, tarifele pentru ceva decent sunt in jur de 100 euro/noapte si cam acolo ne setam filtrele pe Booking.

    Calatorim des (intre 5 si 10 iesiri pe an), dar cu Genius Level 3 si cu ochii beliti la recenzii am reusit sa evitam surprizele neplacute pana acum, inclusiv in Romania.

    • #29

      @DragocC inseamna ca ai standarde inalte. Am gasit chestii decente si la 50 de euro.

  13. #30

    Mie “20 km de Sinaia” nu imi bate cu Comarnic.

    Eu as paria pe-o Secaria sau alta parnaie pe-acolo unde opresti la baru’ satesc sa iei un cico si-un Twix din ala prafuit pe raft langa sticla cu rom “Matelot”, cu 10 minute inainte sa te bagi prin coclauri.

    Ideal pentru 2 familii cu copii, un troliu si doua sufe.

    • #31

      Spre Secăria, sus pe deal îmi pare că este chaletul…

  14. #32

    Exista si in Romania locuri ok,cu patroni de treaba, la preturi decente.La mare la noi nu am mai mers de cativa ani, nici nu vom mai merge. In rest, am tot gasit cazari la 200 de lei +/-. Si nu bombe mizerabile, nu. Cu mic dejun, curatenie zilnica,oameni zambitori si dornici sa iti fie bine.Important este sa cauti,in bombe ajung in general oameni amarati care cred ca in afara este scump.

    • #33

      @all, astia care zic de tichete de vacanta de care beneficiaza bugetarul, ia invatati, dragii mosului, ca sunt bani de intretinut privatul din horeca. Banii aia sunt din buzunarul bugetarului, din impozitul de 45 la suta pe norma de hrana. Nu sunt cadou de la hotii psd. Dar cum apare magia de a primi un card pe care il platesti in 12 rate lunare, prim supraimpozitare? Pai statul ia credit de la banca privata sa zicem caz real 250.0000 de euro, pe care il plateste din supraimpozitarea normei de hrana si il da la 1000 de angajati. Daca aveti emotii ca primim pomana, impozitul pe norma de hraba era 10 la suta pana cand psd a mirosit ca bugetarii pot ajuta privatul horeca, cand au trecut 45 impozit.

  15. Degeaba ai aer curat daca pretu iti taie respiratia

  16. #35

    Eu pentru genul asta de turism, la noi, am o regula sfanta: ma duc intr-un loc recomandat de cineva cunoscut in care am incredere sau nu ma duc deloc. Facebook, Booking, Tripadvisor, niciodata pentru Romania. Word of mouth is saint !

  17. #36

    Booking e site de matrimoniale Horeca. Totul e super ok acolo, pozele sunt mirifice, comentariile superlative. Gen “vai, gazda s-a străduit să ne facă toate voile, ne-a dat o tigaie extra, să prăjim cartofiori cînd a vrut cel mic. Și pasator pentru piureoaș. Vom reveni negresit. Pupici!”.
    Mizerii sinistre. Am fost pentru ultima oară în Bucovina acu vreo cîțiva ani, cam 2017. No more. Rezervări la trei pensiuni. Una in GuraHumorului, alta în Agapia și alta în Sovata la întoarcere. In Agapia era faina pensiunea, doar că pe proprietar in durea un pic de tot în pwlă de pensiunea lui. Spala bani. Ne-a mărturisit că a făcut pensiunea cu lemn furat. Cred că era ceva securist scăpătat, retras strategic din activitate. Într-o noapte a venit un francez dubios, m-am nimerit fix atunci în curte sa iau ceva din mașină și i-am deschis poarta, că bijbîia pe întuneric. Apoi nu-l găseam pe proprietar să-i spun că are oaspeți, că nu ne arătase unde dracu stătea el în cojmelia aia uriasă. Long story short, apă pe jos in baie, instalațiile curgeau, originale din 1994, cînd făcuse treaba.
    La Gura Humorului am pierdut juma de oră să găsesc pensiunea, nu era pe hartă unde trebuie. Oamul era de treabă, un fost polițist ce se apucase de ospătărie după pensionare. La fel, curgeau instalațiile, de nu știai dacă e pișat sau doar apă. Pensiunea era într-o rîpa adîncă, abia puteai sa intri în curte cu pantă de 30-40grade. A compensat prin ospitalitate, dar never ever again.
    La Sovata a fost distractiv. Pe la prînz am primit telefon să confirm daca vin. Am confirmat că vin, dar ajung pe seara, că vin de departe și vizitez. Din doua in două ore mă suna să confirm că vin. Că dacă nu vin, să spun, că are clienți la poartă și să nu-mi bat joc. Mai bine renunțam atunci. Am ajuns, cu greu am găsit, locul era altul pe harta. Strategic pus aiurea să nu poți găsi pe gmaps, să inspectezi tu ce e acolo. Ca la imobiliare, locul aproximativ într-o raza de 1km. Pozele erau faine. Reality check: speluncă. Incredibil de penibil. Baia cu apă pe jos. Cum era prea târziu să mai găsesc alt loc, am rămas acolo. Trebuia doua zile, am plecat imediat a doua zi, nu plătisem cazarea dinainte. I-am lăsat review de căcat total, cu detalii, fără să exagerez, realitatea din teren.
    Mi-a comentat la comentariu, că sa fi plecat dacă nu mi-a convenit, nu eram obligat să rămîn. Proprietara era o mahalagioaică sinistră. Asta e, țeapă după țeapă. In Romania nu mai merg ca turist decit la hoteluri mari, de lanț, stiute. Pensiunile sunt jeguri, excepțiile sunt rare și nu merită statistic sa încerci.
    Turismul e așa cum sunt și oamenii. Ospitalieri, da, dar obișnuiți să stea în colibe. Și exact asta îți oferă. Colibe. Ești tu fraier că nu apreciezi așa ceva, turism rural autentic, cu pișălău in baie.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam