Văleu, vă spun, s-a declanșat apocalipsa odată cu intrarea în vigoare a legii care spune că nu mai ai voie să atingi telefonul în timpul mersului. Acum ultima durere este că nu mai poți semnaliza probleme pe waze, pentru că nu ai voie să atingi telefonul.

În primul rând, nu mai fiți săraci și luați-vă mașini cu car play sau android, pe alea aveți voie să atingeți, deși nu e deloc ușor sau simplu, aplicațiile sunt dumbed down și merg mai prost decât cele normale. Să vedeți ce aiurea e aia de youtube…

În al doilea rând, la ce e util Waze, în afară de semnalat poliție? Pentru că eu nu am dat decât peste semnalizări de gropi cât un capac de cola, cadavre pe șosea care sunt, de fapt, vrăbiuțe digerate de șobolani și cam atât. Cele mai meseriașe amenzi de circulație le-am luat bazându-mă pe waze, ăla pe care tot românul, când vede o mașină de poliție în mișcare, o semnalizează conștiincios și așa ai 20 de kilometri de mașini de poliție, că acum waze nu le mai șterge așa ușor.

Și în ultimul rând, serios, nu aveam legi? Ba aveam, doar că nu e nimeni să le pună în aplicare. Capetele de cretă tot la șpagă vor sta, că banii vorbește, pretenaș, iar femeile tot pe telefoane în timpul deplasării se vor uita. Cu tot cu lege, că altceva nu se va schimba, cu siguranță.

Vreți să vă păziți de poliție? Luați-vă un detector de radar. Eu mi-am luat un Cobra, de la Falcon, nu am mai luat nicio amendă. Detectează ușile de malluri și benzinării, dar e ok.

Vreți să vă păziți pe voi și pe ceilalți? Lăsați-l naibii de telefon la volan. Foarte bine că e interzis, nu există nicio nevoie urgentă pentru a folosi telefonul la volan. Nu crapă waze dacă nu marcați gropile, nu crapă facebook dacă nu citiți ultimul status chiar în picosecunda când a fost dat, dac[ ave’i de dat/primit telefoane există sisteme de căști, bluetooth, Parrot care transferă sunet în boxe, totul pus la punct, nimic nu crapă. Puteți crăpa doar voi, alți oameni sau distruge lucruri din cauza unei mizerii.

Da, eu sunt de acord cu interzicerea totală a telefonului la volan. COMPLET!

PS: Nu uitați, nici cameră de bord nu mai puteți folosi 😂