Am pe cineva, în familie, care lucrează într-un apartament familial. Știu că mulți dintre voi probabil nu știu, dar s-au schimbat destul de multe în protecția copiilor instituționalizați din România, iar lucrurile se schimbă în direcția existenței acestor apartamente și case familiale, unde sunt câțiva copii, sub supravegherea unui specialist în protecția copilului. Evident, nu e idealul, dar este mult mai bine decât ce era.

Știți care este inamicul cel mai mare al acestor copii? V-ați gândi că poate e statul, gen nu îi bagă în seamă, îi lasă să moară de foame sau altele. V-ați înșela amarnic. Cel mai mare inamic este sociatatea din jur, oamenii, vecinii direcți, profesorii din școala unde merg acei copii. Vecini care fac reclamații pentru că gen copiii ar face gălăgie noaptea, reclamații false, evident, dar de ce să nu faci rău cuiva, dacă poți. Profesori care refuză să promoveze copiii instituționalizați, pentru că oricum devin prostituate, ca să citez. Cunosc personal o fată pe care au refuzat să o lase să se înscrie la liceu, după terminarea clasei a 8 a, pentru că nu are ce căuta acolo, să meargă la profesională, acolo e locul ei. Copil bun, copil muncitor, care învăța chiar decent. S-a dus la profesională, după care s-a dus singură și și-a dat diferențele și acum termină liceul. Nu e cea mai bună din liceu, dar e mult peste mediocritatea în care s-au bălăcit mulți dintre noi, la vremea noastră.

Nu mai zic despre ultimii doi ani, cei cu învățatul la distanță, cu statul român care decide că se învață online, dar nu e interesant dacă chiar ai cu ce să înveți online, cu școala care e complet nepăsătoare, nu ai telefon sau tabletă? Cumpără-ți!

Vodafone va dota 141 de centre de plasament și locuințe de tip familial din București și 23 de județe ale țării cu laptopuri, tablete și servicii de Internet mobil. În acest fel, Vodafone duce bucuria de a dărui și către cei care au mai mare nevoie, arătându-și prin această campanie de responsabilitate socială recunoștința și față de clienții săi care contribuie la bucuria copiilor instituționalizați, folosind zi de zi serviciile de telefonie mobilă, internet și televiziune furnizate de Vodafone. Campania a fost inițiată și susținută financiar de Vodafone România și implementată cu sprijinul Fundației Vodafone România, al Hope and Homes for Children România și al Asociației SOS Satele Copiilor România.

Știți cât de importante sunt pentru copiii de acolo, în condițiile de azi, lucrurile astea pe care noi le avem ca un dat? Vitale. E vorba de educația lor, de dezvoltarea lor, de transformarea lor în oamenii viitorului. Oameni pe care îi uităm des și așteptăm să devină stâlpi ai societății de la sine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.