Mă gândeam la țeapa asta cu Elon și cum toate maghernițele care se intitulează presă în românia au furat-o cu elan (get it, elan?), după care primesc un mail.
“e vremea lucrurilor făcute în tihnă”

Vă spun, puține cuvinte mă scot mai tare din sărite decât grupul ăsta de final de an, cu tihnă, meșteșug și ce mai inventează gagicile astea care sunt cu Soare peste tine! Hai, să zic poate moist mă enervează mai tare.

Ar fi drăguț să facem un compendiu al rușinii și să punem printscreenuri cu toate mailurile astea tihnite și meșteșugite, poate educăm piața prin rușine și, după ce s-or citi pe internet, vor înțelege că e de tot rahatul să abuzezi de cuvintele astea

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

52 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nimic nu ma enerveaza mai mult decat “cu drag” peste tot, precum si ospatarii cu 30 ani mai mici decat mine care ma iau din start cu “salut, cu ce te servesc?”

    88
    • #2

      depinde de cine iti spune “cu drag” o grasa, mustacioasa mai acra decat zeama de varza sau….domnisoara raluca dupa care suspina tot etajul de baieti cand trecea cu pasu-i de caprioara, intr-o rochita stravezie

      ps: la ospatari de genul…eu doar ma amuz, raspunsul meu este: coaie, adu o bere rece si-apoi vorbim!

      35
    • formele de politete la romani mi se par de o idiotenie iesita din comun. ce dracu e rau la “salut, cu ce te servesc?”?

      24
    • #4

      Prietene, ia du-te la Paris, ca aia nu sunt romani, basca au idee despre bucatarie, restaurante, servicii cu macar cateva zile inaintea romanilor. Du-te si vezi daca te tutuieste vreun serveur, indiferent de varsta lui sau a ta.

      33
    • Deh… cand te crezi important, vrei sa ti se spuna Maria ta. Cand, de fapt, esti un fripturist 🙂

      31
    • hai mai lasati-ma regilor. ati trecut de la mamaliga direct la paris

      31
    • #7

      Am ajuns prin niste restaurante deosebite, cu ospatari pregatiti si discreti: nu-i auzeai, nici nu-i vedeai. Si nici ei pe tine.
      Se mai plimbau printre mese, dar numai cu capul in pamant, nu indrazneau sa ridice privirea la client. Iar cand terminau plimbatul, se adunau toti 7-8 intr-un colt, acolo intre ei, sa nu deranjeze. Si acolo ramaneau macar vreo ora.

      43
    • #8

      Nu vorbim despre regi si Marii ci despre plata unui serviciu. De ce platesc 15 lei ptr o sticla de apa cand as putea sa o iau cu 2 din Profi? Pentru ca in costul ala intra si servirea, printre altele. Iar tu, cel care ma servesti, trebuie sa fii constient de cultura zonei in care ti-ai deschis afacerea. Trebuie sa tii cont de ce isi doresc romanii, nu ce ai vazut in filmele cu Chuck Norris. Sau francezii, indienii, grecii; depinde unde ai ales sa faci bani oferind acest serviciu. Stiind ca multi dintre romani sunt obisnuiti cu pronume de politete si adresari formale, spui “Buna ziua! Cu ce va pot servi?” Te anunta pe urma clientul daca prefera “Salut bosulica, ce faci coaie etc”
      Iar asta este spre binele tau, cel care oferi serviciul. Clientul isi vede bine-mersi de viata si isi bea apa in alta parte. Dar tu vei ajunge sa te plangi ca ie romanii fuduli si de-aia ai inchis sandramaua.

      65
    • #9

      Acasa le batea porumbul in geam dar am ajuns la “Domnia Voastra” ! 😀

      10
    • #10

      Da, sindromu’ parvenitului. Daca cei proveniti de la porumb mai arunca o geana in stanga si-n dreapta si incearca sa se adapteze la o societate macar de secol XX, nu e bine. Daca raman la buda din fundul curtii, iar nu e bine, ca sunt retrograzi. Ne spuneti voi cum e cel mai bine, geniuțurilor? :))

      35
    • #11

      “cu 30 ani mai mici decat mine” Din ce am citit mai devreme, se pare că acești oameni nu pot fi în câmpul muncii, deoarece nu au vârsta adecvată. Sau m-a trădat iar matematica?!

      6
    • #12

      sunt in campu’ muncii, nu-i vezi ce precoci sunt, cum le stiu ei pe toate desi-s nascuti dupa ultima ploaie?

      10
    • #13

      Auzi, nea_zapada, stiai ca vin americani la Paris si se duc anumit in restaurante in care se poarta urât chelnerii cu clientii ca li se pare lor ca e “fulfilling experience”?
      Dupa aia povestesc intre ei ce awesome a fost cum le-a trântit ala mâncarea pe masa in scârba si cum le-a adus friptura in sânge, când ei o vroiau bine prajita.
      Dar e drept ca nu te tutuieste nimeni. Te simti mic si prost, dar nu te tutuieste.

      1
    • #14

      Mie îmi place tutuiala. Mă simt mai tânăr.

      Dacă cineva nu poate face deosebirea dintre “Salut bosulica, ce faci coaie etc”” și “Salut cu ce te pot ajuta”/ Salut cu ce vă pot ajuta” cred că sunt alte probleme la mijloc.

      2
    • #15

      @AlexF: si eu ma simt in spirit de 17 ani (fara caterinca), si eu sunt adeptul tutuielii in context profesional (daca e acceptat), dar cand vine un Generatia Y, Z and + si care ma saluta cu greata la perpules in conditiile in care platesc un serviciu gratie caruia el nu moare de inanitie, eu stiu ce sa zic? Eu n-am la mine cuvintele lu’ Corban, n-am cum sintetiza mai bine. Ca sa nu mai vorbesc ca sunt unii care continua cu “tu” dupa ce m-am adresat cu “dvs”, in conditiile in care am si o barba alba-alba.

      6
    • #16

      Ai dreptate…. Mie in scris îmi convine tutuiala englezească – tu și nume de familie. Atunci mă simt cel mai confortabil fie ca adresant fie ca adresat…

  2. #17

    i Hope this email finds you well e cireasa de pe tort.
    Ar mai urma – “Sarbatori cu bine” dar noroc ca nu tine tot anul si verbalul “Doamne ajuta”, mai ales cand il aud de la medici

    32
  3. Cea mai misto fraza de final al unui mail primita de mine a fost “zi cu pace” de la cineva din armata. Mi-a explodat mintea.

    56
  4. Cetin a plămădit acest articol cu slove meșteșugite.

    112
  5. #25

    ” Dragă Andrei,

    Sper că poșta mea electronică te găsește bine. Ai avut ocazia să citești ultima mea poștă electronică?

    Cele mai bune gânduri,

    Prashant ”

    Învățăturile lui Vishnu – Urmărire la poșta electronică rece

    66
  6. #26

    Eu termin mereu cu: faca-se voia ta, dar ia si pastila…

    22
  7. #27

    God bless you all!
    Zi binecuvantata sa aveti, m-am râs bine!

    14
    • #28

      Daca TE-ai ras bine, inseamna ca esti cel putin caraghioasa. Mai ales ca beneficiezi zilnic de acea urare.

      8
    • #29

      Mihaita, tata, daca eu spun ca am obiceiu’ sa tai frunza la caini, tu ma intrebi cu ce tip de foarfeca?

      26
    • #30

      abia asteptam
      m-am ras din nou

      9
    • #31

      cu cafea pe tastatura, oameni faini!

      2
  8. #32

    mi-a părut rău imediat ce mi-am corectat fetița, pe la 4-5 ani, că avea o reinterpretare a urărilor de la radio, “sărbători lihnite!”…

    50
  9. #33

    Pe mine mă enervează cel mai tare că unchiul N’Bogu din Tanzania nu îmi trimite odată banii aia lăsați mostenire..așa frumos a povestit și mi-a vorbit, am trimis în 4 transe cate 3000 de euro să fie de comisioane…tot nimic…

    37
  10. Asta e prelungirea curentului “viata la tara”, vandut corporatistilor extenuati si fara directie. Li se propune, ca remediu, revenirea in vatra satului. Acolo totul e tihnit, de casa, de la bunica, molcom, magic, firesc, mestesugit, cu dor, cu drag si alte cuvinte bine ticluite. Si unde totul e prea bun, prea ca la tara, pana te trezeste vecinul cu motocositoarea, la 6 dimineata.

    59
  11. “Cu drag și dor de vremuri mai normale”
    “Fiți solidari, suntem cu voi”

    Astea s ultimele două.

    13
  12. #38

    Care-i treaba cu “moist”? Nu ești primul care îmi spune că e deranjat de cuvântul ăsta.

    6
  13. #39

    Tot degeaba, daca nu e cu fainosag nu e bun!

    17
  14. #40

    avantajul e ca in perioada asta o sa poti depasi cacaturile de genul mesajelor astea imbecile cu tihna, mestesug, cu drag si alte hasherisme pentru ca o sa fi alaturi de cei dragi si o sa ai zile senine si fericite.

    7
  15. #41

    Numai simandicoși.

    7
  16. #42

    important e sa ai cele cuvenite pe masa de Craciun.

    20
  17. #44

    Emailul de la Enel se pune?

    Draga client,

    Va informam ca s-a emis preaviz de deconectare ……

    Cu stima,
    Enel

    17
  18. #45

    Revin cu cea mai patetică faza din pandemie, care m-am enervat maxim ( pe lângă imnul behăit din mașinile poliției)….curcubeiele alea puse peste tot cu ” Totul va fi bine ! ” ..la ferestre de case, la ferestre de apartamente, la ferestre de magazine.

    7
  19. #47

    Ma enerveaza groaznic cand aud de lucruri facute “cu dichis”. Mor! Sa mai zic ca exista un targ de produse din astea facute manual care se numeste Dichisar?

    5
  20. #48

    ca sa aflati din ce se compune ”fainosagul”, comparati eticheta conservei laudate cu cea a unei conserve decente. eu aveam o banuiala, care s-a confirmat.

    • #49

      e o vorba in vanzari: un diferentiator este diferentiator doar daca il faci cunoscut. Adica au toate fainosag, dar aia sunt singurii care zic ca au, deci pare ca doar ei au.
      La fel la painea cu maia si la Laptaria cu caimac.

      Intr-o vreme era la moda treaba cu urbana: stana urbana, printesa urbana, gratar urban (asta chiar imi place, au burgeri faini)
      Alteori alaturare de cuvinte care in mod normal nu se alaturau: in loc de magazinul de calculatoare, depozitul de calculatoare.
      In loc de crasma ordinara, ciorbarie.

      Alta data cu minimalism care sa para ca asa vrem, sa avem putine, nu ca suntem saraci. Imi iau casa minimalista, nu imi iau cocioaba fara utilitati.

      Marketing.

      Astept cu interes lansarea Zgarie norului Rural, un bloc de birouri la care mergi in ie si itari sa dichisesti niste KPI trainice, bio poate. unde la receptie sa fie chiar o vaca

      6
  21. #50

    Daca mai zice unu “fain”, ii fut o palma peste ureche

    9
  22. #51

    Fmm. Azi la Lidl am văzut “ulei ca odinioară”. Produs fix ca atunci, fără indoiala

    4
  23. #52

    Nimic nu ma enerveaza mai mult decat incheieri de conversatii cu: o zi frumoasa, multa sanatate, pentru putin, mai vorbim…etc. Adica ‘la revedere’, scuze, n-am timp” si ‘ma grabesc acasa’ sunt chestii nepoliticoase sau cum? Nu asta e scopul final, sa economisim timp, bani si nervi?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam