idioti2

Uitați-vă puțin la print screenul de mai sus. Nu la procentul de referali trimis de zoso, ci dedesubt. La cel trimis de facebook. 23% din referalii de pe blog sunt trimiși de către varianta mobilă a facebookului. Din desktop vin aproape jumătate din ce vine de pe mobil. Atât de important a devenit telefonul mobil sau tableta în economia unui site.

Și totuși, enorm de multe situri încă nu au variantă de mobil. Nici măcar nu comentez faptul că situri cu pretenții, care se declară profesioniste, stau pe hostinguri de 4 euro sau se milogesc de hosting gratis pe la alții. Nu, ci doar la o simplă redimensionare a temei în funcție de dimensiunea deviceului de pe care e accesată.

Dar, ca să vă scutesc de stres, de pe 21 aprilie intră în funcțiune noul algoritm de search google pentru mobile și tablete. Vor rankui sus siturile cu continut bun ȘI temă de mobil, iar cele fără redimensionare pentru mobil pur și simplu vor fi scoase din căutări.

Pam Pam.

LE: Pentru clasicii idioți, acela e procentajul din numărul de referali primiți de site. Pentru că aici vorbim de referali, nu de traficul total.

referali

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.