Da tăticu. Un-te uiți, un-te-nvârți, criză pe toate gardurile. Vai, o să cadă băncile. Vai, o să cadă euro. Vai, o să dea faliment nuștiucâte firme.

Tipilor, noi suntem ăia care am trecut printr-o revoluție. Noi suntem ăia care au trecut prin Caritas, Geraldo, Delfin și alte țepe postrevoluționare. Tot noi suntem ăia care au trecut prin falimentul Băncii Religiilor, Băncii Populare, Băncii Carpați, Băncii Turco-Române, Bancorex plus alte zeci de bănci și băncuțe, destinate a da țeapă rromânilor.

Noi am fost cei care am fost martorii naționalizării valutelor de către domnul fost premier Stolojan, naționalizare de care văd că nu mai spune nimeni nimic. Noi am fost cei care am vazut astăzi dolarul la curs de 4000 și mâine la curs de 26 000.

Și cu toate astea, nu am murit, deși eram MULT mai săraci decât suntem acum. Cu chiu, cu vai, am reușit să trecem peste toate astea. De ce ar fi acum diferit față de alte dăți? Totul se face periodic, pentru îmbogățirea unora, de preferință din sistemul bancar.

Și că tot veni vorba de bănci.
Vai, nu o să mai avem de unde da înapoi împrumutul la bancă.

NO SHIT!
ȘI CE DACĂ?

Eu am 2 împrumuturi la bănci, cu sume relativ mici. Nu am pus drept garanție nimic, nu am leasing, nu am rate la casă.
Dacă nu o să mai am de unde plăti ratele, ce o să îmi facă? O să îmi ia boii de la bicicleta lu` soacră-mea? O să vină să mă tragă de urechi? O să pună EOS KOS să mă sune și să mă amenințe că mă dă în judecată?

Pur și simplu nu au pârghii legale pentru a putea face nimic.
Așa că, să vină criza.
Eu sunt pregătit.
Că doar de aia au murit tinerii la revoluție, nu??