Ieri puneam pe facebook linkul acesta, gândindu-mă că, așa cum ar fi normal, toată lumea gândește ca mine și o condamnă pe paricopitata cu cabină, pentru că nu îți vinzi niciodată familia poliției. Niciodată. Nici legea nu te poate obliga să depui mărturie împotriva familiei tale, darămite să te trezești tu să faci un denunț, pe facebook, pentru că e The right thing to do.

Ce să vezi, de fapt suntem un stat plin de apostoli ai dreptății. De fapt, dacă comentatorii de internet văd că al lor copil face o infracțiune, ar fi primii care l-ar denunța la poliție, pentru că asta este bine și corect, așa progresăm ca societate.

Nu, lașilor. I-ați denunța ca nu cumva să fiți asociați cu ei, să se vadă cât de puri și imaculați sunteți. Familia însă trebuie să fie ultimul refugiu al membrilor ei. Locul unde te poți întoarce și închide ușa, știind că acolo nu trebuie să îți fie frică. Și da, chiar dacă îți detești familia, părinții, frații, la final, niciodată nu pui societatea, poliția, deasupra familiei tale.

Uneori, lașitatea umană nu contenește să mă uimească.