de PAH
Doamnelor și domnilor, ne-am întors în anul 2015. Transmitem dintr-un restaurant ecologic ce oferă în programul din acesta seară sărbătorirea în mod neaoș românesc a Dragobete-ului.
Totul a fost pregătit așa cum se cuvine, după datină: chelenerii ecologiști au făcut baia anuală, cu 50 de centimeri cubi de apă și săpun de casă; fețele de masă, tacâmurile și vesela au fost curățate cu șervețele umede reciclate; proprietăreasa cârciumii s-a epilat iar bucătarul specializat în produse pe bază de rapiță a gătit toate bunătațile posibile.
Este ora 21.00 și ușile restaurantului se deschid strâmt, pentru a nu lăsa căldura de afară să pătrundă în stabiliment. Cuplurile încep să se bulucească. Ei sunt deja dragobeți morți, iar ele dragobete pulbere, după ce au consumat la barul de peste drum, căci în restaurantul ecologic se bea doar ulei de rapiță fără alcool.
După ce toată lumea s-a așezat la mese, patroana și chelnerii trec de la cuplu la cuplu și, cu gesturi studiate, aprind becul de 15 W de pe masă. Lumina plăpândă conferă întregului restaurant un aer romantic deosebit.
Cuplurile achită nota de plată și se grăbesc spre casele lor, unde îi așteaptă căzi pline cu becuri colorate și becuri în formă de inimă împrăștiate romantic prin dormitor.
Căci, dragii noștri, în 2015 becurile cu incandescență au devenit trendy și romantice, după ce becurile ecologice au dat-o în bară rău de tot. Știți care: alea care costă în 2009 aproape 10 parai bucata, se ard mai repede dacă nu stau aprinse cel puțin 15 minute (deși tu n-ai nevoie decat de 50 de secunde), conțin cel puțin 1mg de mercur, emit ultraviolete, irită pilea și, minune, nu pot fi recilcate cum trebuie, pentru că se sparg pe drum.
În 2015 ar mai fi soluția lumânărilor, dar ceara de albine e rară și poluează. Există, evident, lumânări ecologice, promovate de Greenpeace, dar uraniul din ele e cam scump, deși nu afectează mediul decât dacă este prost depozitat sau reciclat.
NOU
Bun bun!
Dar esti impotriva ecologiei sau e doar o simpla parodie?!
Tot ce facem noi pe lumea asta influenteaza mediul in care traim.
In fine sunt o gramada de subiecte legate de ECO thing.
Unele sunt exagerate in care imediat iti zice sa nu respiri ca dauneaza.
NOU
Asta e o idee de afacere! Ar trebui sa o patentezi si sa deschizi primul restaurant eco din Romania. 🙂
NOU
bine v-am gasit
sunt nou in blogofera si postez pentru prima data pe arhiblog
din tot peisajul descris de tine lipseste ceva: banii ecologici 🙂
NOU
deja ii avem, banii de plastic care se distrug mai greu si salveaza padurea
NOU
Deci monezile sunt mai “sanatoase”…
NOU
lumea n-a inteles ca vorbesti despre cretina de lege de la MUE cum ca nu vom mai avea voie decit cu becuri retardate pseudo ecologice care sint mai ne ecologice decit alea poluante cica.si io nu am chef sa chiorasc deci imi voi cumpara lampa cu gaz.
NOU
desigur, nimeni nu remarca faptul ca e un post scris de PAH, adica Patrick Andre de Hillerin. Ceea ce e un lucru bun, asa cum i-am spus si lui, e un Arhi mai stilat:))
NOU
Becurile ecologie pot fi reciclate, dar nu oricum. 😀 Şi da, sunt destul de periculoase, adică dacă ai spart unul într-o cameră trebuie să deschizi geamul vreo 15 minute să se aerisească, nu de alta, dar intoxicaţia cu mercur este groaznică…
NOU
@karmapolice
Oricum chiorasti de la atata privit in monitor.
NOU
Celor doua posturi de pana acum ale lui PAH le dau calificativul “slab spre slab-mort”. Probabil au fost refuzate de cei de la Catavencu.
Arhi, nu-ti mai polua blogul cu asa ceva (ca sa pastram nota ecologista).
NOU
Se aude ca s-a deschis un deja un astfel de restaurant. S-au nu sunt informata bine? De fapt nu cred ca se va reusi vreodata sa se deschida un astfel de restaurant care sa fie intr-adevar ecologic
NOU
“Este ora 21.00 și ușile restaurantului se deschid strâmt, pentru a nu lăsa căldura de afară să pătrundă în stabiliment.” numai cald nu e in februarie.
nu e deloc comic textul, parca e ceva scris la betie.
NOU
o sa fie in 2015, maddy.
NOU
era caldura de la poluarea din 2015 maddy daimn!
arhi, fac- got me, chiar nu am vazut..da tot despre legea lu MUE le zice
NOU
de acord cu kiko – posturile sunt slabutze, mai ales ultimul…. Nu ca nu as detesta puseurile exagerat-ecologiste…
NOU
mie-mi place PAH ! d-aia l-as intreba:
PAH tu ai masina cu motor de 3.5l fara filtru de particule ? ca e a doua oara cand te superi pe eco-style 🙂
da’ stiu ca nu-mi raspunde 🙁
NOU
@ kiko, Maddy & Danutz: n-am pretenția că sunt cele mai bune posturi de pe arhiblog, da’ imi calibrez și eu scriitura. Știu că ecologismul de paradă merita un tratament mai acătării, însă m-au învățat părinții să nu înjur. În rest, că au fost sau nu scrise la beție, că au fost sau nu refuzate e AC sau că unele ironii sunt greu de înțeles chiar și de către ăla care le-a comis, vor rămâne, până în 2015, simple mistere.
NOU
@frm: Nu, am mașină cu motor de 2l, Euro 4, cu zeci de mii de filtre. Aia cu motor de 2.5l a fost donată în Africa, în 2001.
NOU
De fapt, pe tine, lumanarea te deranjeaza.
NOU
De fapt nu lumânarea. De fapt faptul că punem botul la toate bull-shit-urile ecologiste fără să ne gândim ce-i mână pe ei în luptă.
NOU
@PAH 2l e mult, chiar si cu zecile de mii de filtre tot mor pinguinii din cauza ta; si cu aia donata in Africa sper ca iti dai seama ca ai ucis in opt ani aproape toate hipopotamele alea roz care dansau in fustite mini cand eram copii 🙁
NOU
@frm: Stiu, stiu! Uite, chiar acum plang. Ma duc să-mi fac o tartină cu filé de balenă. Doar asta îmi mai poate alina supărarea.
NOU
Ori is prost ori nu inteleg care e faza 🙂
NOU
@pah: nu ma refer la situatia vizata de scriitura ta. Cum am zis si inainte, ecologismul scremut trebuie punctat, fără discuţie. Mă refer la intentia ironica – la “formă”, dacă vrei. Nu-mi place, mi se pare slabă şi trasă de păr.
NOU
@Danutz: Nu-i bai, forma se poate remedia. Oricum, era un test. Ma mai gandesc dacă reușit sau nu.
NOU
Asta daca trecem de 2012.
NOU
[…] in restaurantul ecologic se bea doar ulei de rapiță fără alcool.[…] Hmmm, nu suna prea bine