Am fost azi la deschiderea Veranda, mall-ul din spatele oborului, de pe ziduri moși. Nu știu dacă există vreun loc mai bun pentru un mall, in bucurești. Am vaga impresie că acolo este cea mai aglomerată zonă de trafic pietonal și cineva s-a gândit că ar putea fi monetizat și la altele decât la varză pentru murat și cartofi. Sau pompe de la Aversa, care am înțeles că a fost mutată puțin mai în spate, ca să lase loc mallului. O bilă albă pentru că nu a fost închisă de tot. Desigur, acea bucată putea fi mascată…

deschidere-mall-veranda-18

Despre mall…well, e mall. Spre deosebire de mizeria de la dristor, e luminos. E micuț, proprietarii îi zic mall de proximitate, eu îi zic mega image-ul mallurilor. Are aceleași magazine ca restul mallurilor, deci nu știu ce aș putea zice. Exceptând aglomerația de la intrarea în TATI sau H&M, de zici că se dădeau tigăi. Nu știu ce s-a dat la deschiderea Carrefourului din incintă, am ajuns mai târziu.

Punct câștigat, am aflat cum arată primarul pesedist al sectorului 2.
Punct pierdut, Firea nu a mai venit la deschidere, cum anunțase. Trist, aveam pregătite niște chestii.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/zearhi/videos/1093819537402635/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
deschidere-mall-veranda-19

E drăguț că food courtul nu e la etaj, ci la demisol. Nu e mare, are KFC și Mac, deci sunt acoperite nevoile a 90% din populație. Pentru pretențioși, parcă am văzut și un Spartan.

Ce m-a interesat a fost accesul în parcări. Este mult mai aerisit decât la măgăria din Dristor, se face pe o bretea lungă care permite accesul a mai multe mașini și nu am văzut să blocheze traficul.

Ce blochează traficul este nou creeata trecere de pietoni din fața mallului, trecere nesemaforizată, care practic blochează bulevardul la fiecare 10 secunde, când se găsește câte unul care vrea să treacă. Dacă acolo nu se pune semafor, multe înjurături își va lua mallul.

Una peste alta, drăguț. Da, se va mai aglomera locația, dar oricum acolo nu este zonă de locuit, ci dintotdeauna este zonă de piață. Cu cât mai aglomerat, cu atât mai bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.