yamaha_atv

Buna. Sunt raul rual, comentez aici uneori si as avea nevoie de cunostintele voastre.
Daca e cineva intre voi care se pricepe la legislatie, in special legislatie rutiera, il rog sa-mi spuna care e situatia atv-urilor, a quad-urilor si a buggy-urilor in Romania.

Trebuie sau nu trebuie inmatriculate? Pot circula sau nu pot circula pe drumuri publice? In fine, in ce conditii poti fi legal cu un atv? Detin atv de un an, motor de 250cc. L-am inregistrat la primarie, are numere galbene si talon. Am facut trasee lungi prin tot Ardealul, atat pe drumuri publice cat si off-road.

Am fost oprit de politie. Unii au spus ca e ilegal, altii au ras de cei care au spus ca e ilegal spunand ca e legal si am voie pe oriunde. Exista primarii insa care interzic accesul pe anumite drumuri, din varii motive.

Am intrat pe forumuri, insa parerile sunt atat de diferite incat nu poti trage o concluzie. Nu stie nimeni exact cum e legal si cum nu, nici macar politia. RAR nu stie nici macar cum se face un ITP la atv-uri.
Contextul e urmatorul: vreau sa deschid un centru de inchirieri si voi avea intre 5-10 atv-uri, probabil 2-3 buggy-uri si snowmobile. Care ar fi cea mai corecta si usoara cale sa le declar?Ma adresez celor care se pricep, nu vreau sfaturi de genul cum se gasesc pe blogul lui Cabral, ca nu ajuta.Multumesc anticipat.