Pe vremurile imemoriale când îmi făceam eu blog, blogul era, pentru mulți, un vector de opinie. Pentru că blogurile erau verticale, bloggerii erau răi și mușcau carne din locurile unde ziariștii tradiționali împărțeau limbi dulci, în speranța prinderii unui ișcot de calitate.

Practic, exceptând lălăielile unor disperate, care acum se simt formatoare de opinie, pe blog intrai dacă voiai să afli o opinie reală despre ceva, pentru că acolo erau și bloggerul și comentatorii, care contribuiau la subiect.

Aseară am văzut o reclamă la televizor, ceva Dercos Neogenic, pentru creșterea părului. Știți, încă sufăr undeva, în lăuntrul meu, după claia de păr creț pe care am avut-o și mă gândeam să văd ce preț are și dacă există ceva mărturii pe tema respectivă. Cine știe cum îmi las plete iar, nu? Un bărbat va suferi toată viața după părul său, indiferent dacă o recunoaște sau nu :mrgreen:

Căutând pe net chestiile astea, am realizat că, în toate căutările făcute, am evitat cu obstinație tot ce a însemnat blog. Există bloguri de fashioniste care scriu despre produs, ba chiar și bloage generaliste. Nu am intrat pe ele decât după ce mi-am găsit ce aveam nevoie pe alte tipuri de situri.

Și, mirare. Am găsit exact ce mă așteptam. Minunații oameni care ne-au invitat la lansare, minunații oameni care ne-au trimis spre testare minunatul produs, minunații oameni care ne-au scos la cafea la Cafepedia, etc…

Adevărul e că nici nu ai cum să găsești altceva, când toate blogurile de femei, și nu numai, sunt pline de aceleași mizerii. Minunații oameni care mi-au trimis o sticlă de cola și m-au impresionat major. Minunații oameni care mi-au trimis un șprei, care șprei desigur, miroase îmbătător.

Nimeni nu mai scrie ce crede cu adevărat, despre nimic. Indiferent dacă au campanie sau nu. Pentru că toți speră că poate odată, cândva, se lipesc și ei de o campanie de la firma respectivă. Și nu ar fi păcat să găsească ceva de rău scris în paginile blogului? SIngurele momente când scriem de rău sunt cele în care suntem noi cumva afectați de produsul respectiv. Altfel, dacă îl testăm, este cea mai mare minune a lumii, ultimul cucuzel.

Să vă uitați cu atenție zilele acestea, cum toți vor scrie cu elan despre Depeche Mode, cât de buni și minunați sunt și cum de-abia așteaptă să îi vadă.

Poate prind și ei o invitație mică.
Păi nu?

Foto