Unde mai poâi mânca niște chestii dulci de patiserie și de calitate? Peste tot s-a umplut de șaormării nasoale, de oamenii nici nu mai știu ce e aia băscuță.

Una ar fi stephanys, brioșerie de îți lingi degetele. A 2 a este Giorgy’s, parcă așa se scrie. Cel puțin în Pantelimon, unde i-am cunoscut eu, e omor la orice oră.

Altele?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

74 comentarii Adaugă comentariu

  1. Daca vorbesti de patiseria aia de la Socului, e Georgi 😀

    Nu mai stiu altele bune, poate Petru 🙂

  2. asa asa, georgi

    • #3

      am si eu Georgi la Pitesti. Nu ma omor eu cu dulciurile, aici nevasta e sefa, dar fac astia o paine cu masline de te lingi pe degete

    • #4

      Eu mai iau de la ei ( cand ii gasesc pt ca au mai inchis din patiserii) placinta cu branza dulce/sarata… Sunt facute si au acelasi gust cum erau facute odata in placintarii ( care sunteti mai batrani ashea… stiti despre ce vb).

  3. aia de la budapesta din statia de autobuz: face niste strudele toma bune.

  4. #6

    Vai cum e stephanys, de-abia acum am descoperit site-ul. Dupa work direct acolo ma duc :))

  5. Agapitos, chestii foarte bune, le gasesti mai des prin oras. Cofetaria Alice, de la Iancului, iarasi chestii foarte bune, de acolo luam pentru zile de nastere si evenimente.

    Cam astea ar fi.

  6. Georgi rulz. am dat si eu pe acolo. foarte tari

  7. La aniversari cumpar torturi de la Agapitos, desi cam scumpe sunt foarte bune, in rest pentru o amandina sau un piscot merg la Georgys.
    Am auzit lucruri bune de Cofetaria Liliana de bulevardul Ion Mihalache.

  8. #12

    te rog nu mai posta asa ceva pe blog, noi astia din orase mai de kkt si condusi de un drogat nu avem decat shaormerii si alte mizerii 😐

  9. Imi place Georgi pentru ca din cate am vazut au acelasi concept de magazin peste tot in oras. Sunt foarte curate si “transparente” patiseriile.

    • #14

      Am o prietena care a fost la Georgi la Pitesti si a cerut o prajitura, dar a mentionat ca este pentru copii, deci vrea ceva proaspat.
      I s-a spus sa ia din alta parte.

  10. #15

    mai e teia din amzei, au cele mai bune merdenele si bascute cu branza dulce si stafide eveeer!
    si la mara, pe stefan cel mare langa spitalul colentina, pt cornuri cu ciocolata!

  11. De la statia de metrou Muncii o iei pe Mihai Bravu inspre Dristor, undeva pe dreapta e o patiserie (la 300-400m, sa zicem). Nu are nume, are o copertina verde cu Cappy cam asta ar fi singurul element de identificare.
    Atentie, cum mergi o sa fie si o cofetarie in drum, nu e aia.
    Merita vizitata patiseria cu pricina, are de toate inclusiv placinta dobrogeana din aia la tava mare din care iti taie cat vrei, plus ca face niste cozonaci extrem de buni. Ma rog, oferta e destul de variata, e o patiserie-cofetarie-brutarie. 🙂
    A, si daca tot ajungeti acolo pe dreapta e un magazin cu mezeluri din bucovina, Camara Domneasca ii zice. Merita ‘vizitat’ si ala. 😉

  12. la piata norilor din Tineretului – Ina

  13. Ce patiserii nene… romanul a trecut la saorma cu de toate, iar mai nou la covridogi.

  14. Covrigi de la “Petru” (cred ca e franciza ca l-am vazut in mai multe orase). Merdenele iau de pe bd Tei, la intersectia cu magazinul Domino.
    O afacere cu merdenele bune in Magurele ar merge. Acolo e vad cat casa si e o singura patiserie care vinde niste mizerii.

    • Simigeria Petru e din Piatra Neamt (1939), in ultimii ani s-au extins in alte 14 orase printre care si Bucuresti la Victoriei, Novopark Pipera, West Gate Preciziei si Lujerului.
      La intersectia Bd. Lacul Tei cu Teiul Doamnei (Domino) este o patiserie foarte buna unde gasesti placinte cu branza si stafide ca la mama acasa ..

    • #24

      La Lujerului a inchis taraba!

  15. In Pantelimon mai e una buna langa Biserica Capra, cam cu o statie de intersesctia cu Iancului.

  16. #26

    Georgi e cea mai tare. Pana acum o luna de cate ori venea sora-mea de la Bucuresti o rugam se-mi ia ceva de acolo. Acum s-a deschis si in Pitesti si zilnic fug de la munca sa iau ceva de haleala. Covrigii sunt dementiali i-au bagat in faliment pe ceilalti.

  17. patiserie nu, cofetarie da! Liliana se numeste si este geniala! are o frisca proaspata delicioasa si inghetata la fel. Tot felul de prajituri care sunt maricele si costa chiar foarte putin in raportul calitate/pret, cam 4lei 🙂
    Se gaseste intre piata 1 mai si piata domenii, chiar langa statia liniei de 41.
    Cand o sa treci prin zona recoamand din suflet.

  18. Confirm ca Georgi face produse bune. Si nici nu sar calul la preturi.
    Am luat de la ei de la covrigi, prajituri si pina la torturi. Absolut foarte bune.
    Mai e si Ana Pan, dar astia nu stiu pe unde au magazine in oras. Si nici la preturi nu sint cei mai ok. Dar produsele sint foarte bune.
    Se vede cine tine cu dintii la calitate.
    Cit despre patiserii in general, sincer spun ca nu prea imi vine sa cumpar prea des de la necunoscuti.

  19. #29

    Mai omule, inainte sa bagi subiecte din astea poate ar fi bine sa te gandesti ca sunt si oameni care incearca sa slabeasca.
    Dupa ce am citit de “brioșerie de îți lingi degetele” imi este si mai greu 🙁

    PS. Nu stiu daca ai prins bascutele cu gem, of…

    • #30

      Jerome » am inceput cu bascutele cu braza dulce si stafide, insiropate si unse cu ou. dupa aia am mancat si de gem. si cu branza sarata si marar. in fine, neinteresant pentru oamenii care slabesc:)))))

  20. Si eu sufar dupa patiserii. Sunt un mare (foarte mare) fan al orice e facut din aluat frantuzesc – pateuri, saleuri, buseuri, cu mac, cu chimen, cu ciuperci, cu spanac, cu orice. De merdenele nu mai vorbesc – n-am mai mancat o merdenea buna de nu stiu cand.
    Dar am mai observat ceva la patiserii – lipsa lor de imaginatie. Peste tot avem acelasi aluat cu diverse umpluturi – in esenta aluat de cozonac cu branza, ciocolata, gem. In concediu am mancat de la un chiosc din Poznan un fel de prajiturica (un aluat destul de “buretos”) plina cu crema de iaurt de nu ma mai saturam. Pe langa asta aveau si gogosi (da, gogosi) mici si dense umplute cu tot felul de gemuri sau placinte cu mere (care NU erau “strudele”).

  21. stephanys e bestiala! Si lucrurile sunt chiar ok, curate, de buna calitate!!! Bag destul de des de acolo!

  22. cofetaria alice de la iancului

  23. #34

    french bakery, cele mai bune cheese cake din bucuresti. nici tartele cu fructe nu sunt rele deloc.

  24. Arhi, e o patiserie faina undeva pe straduta ce da in Calea Victoriei colt cu Hotel Bucuresti. Mergi pe ea si la un moment dat pe stanga dupa o terasa e patiseria. (cum mergi dinspre Calea Victoriei)

  25. #36

    Eu cu prajiturile de cofetarie aveam o problema, ca ma saturasem de gustul ala tipic de prajitura sintetica si am gasit ascunsa o cofetarie unde prajiturile au gust de prejituri, pe Stefan cel Mare, vis-a-vis de Stadionul Dinamo. E chiar laga gura de metro, pe straduta. Buuuun de tot, le imping o vizita azi !

  26. #37

    *langa

  27. #38

    Rue du Pain era foarte buna acum cativa ani, dar in ultima vreme au inceput sa cam arda bunatatile si nu mai sunt la fel de pufoase ca pe vremuri. Eu mai trec din cand in cand pentru paine si ceva de patiserie.

  28. #39

    Baaaaaaaa, unii oameni sunt la lucru in timpul asta, ‘tu-va tarla ….. :)))

  29. Las-o si tu mai moale cu patiseriile de acum incolo. Ai copii de crescut 🙂 nu-i asa ? Ce merge la 20 de ani nu mai este “cool” dupa 40. Nici sanatos.

  30. Cofetaria Alice – intre vatra luminoasa si iancului – cea mai buna dintre toate. Momentan cred ca e in renovare

  31. #42

    Patiseria Paul?

  32. Tip Top e foarte buna, parerea mea.

  33. Eu mai cumpar cate ceva de la PAUL , sunt prin mall-uri , sunt cateva produse bune care mie personal imi plac foarte mult , dar preturile sunt piperate. Unde sunt in general produsele de altadata cand nu eram otraviti ?

  34. Iti recomand dulciurile home made. Eviti neplacerile unor produse periculoase.

  35. #48

    Nu zice nimeni nimic de Cinnabon? Gasiti in Afi. Merita toti banii

  36. #49

    Cofetaria Andreea de la Dristor, a explicat Radu in postarea nr. 11. Tot ei mai au deschisa una la prima intersectie dupa dea de la Piata Trapezului cum mergi spre Realul din Th. Pallady (am inteles ca acolo te shopping-uiesti) (vizavi de spalatoria auto). Tot asa, n-are nume.
    N-o sa-ti mai doresti sa cumperi din alta parte. O sa devina cea mai buna prietena a ta, Andreea 🙂

  37. Big LOL, nici nu stiam ca-s atatea patiserii in pitesti, si eu care ma plangeam ca n-am unde manca o prajitura buna 😐

  38. #51

    de patiseria gigi’s probabil voiai sa zici…aveti grija ca eu cu inca o persoana ne-am luat covrigi cu carnati de acolo si am vomitat toata noaptea iar alte alimente comune cu acea persoana nu mai mancasem.

  39. #53

    @hillie Daca e vorba de patiseria asta www.cofetariaandreea.ro o recomand si eu cu caldura. Au niste placinte cu branza dulce…

  40. #54

    Nu e in Bucuresti dar daca ai cumva drum prin Campulung sa incerci neaparat www.iepurasul.ro/
    A mai fost cineva acolo?

    • #55

      Poate pt ca este singura din zona? :)))))))))))
      Fii serios.

    • Confirm! Iepuraşul e una dintre cele mai faine cofetării încercate.
      Păcat că nu e un pic mai aproape….

  41. #57

    S-a deschis in Cora Pantelimon o patiserie , Papu Bakery, am papat in weekend , foarte bun ! nimic congelat din ce am inteles .. facut acolo ! foarte bun , daca ai drum incearca

  42. #58

    Pentru Cofetaria Alice subscriu si eu, noi suntem abonati la ea, cele mai faine, din punctul meu de vedere, sunt batoanele cu nuca de cocos, yammy. Astept cu mare interes sa se termine renovarea 🙂

  43. #59

    Iti recomand cu incredere cofetaria Almelook din Nerva Traian (cum vii dinspre metroul Timpuri Noi pe dreapta chiar inainte sa inceapa blocurile), toate sortimentele sunt incredibil de bune! almelooksweet.ro/

  44. #60

    Suzana&Dana de langa tine. Era totul proaspat…

  45. www.silvian.ro/
    prajitura cocktail face toti banii:5,5 lei.Aia roz, la cea alba ma trebuie lucrat.
    profiterol:
    i.clubafaceri.ro/clients/51/68731/16/prajitura-profiterol-78392_big.jpg

  46. in Constanta….

    • #64

      in cta ce? nu-mi spune de gunoaiele astea de aici cu pretentii de cofetarii, toti makidonii si toti jegosii se “pricep” la noi sa faca prajituri, vai de pula noastra

  47. Deci Cinnabon – Afi si Baneasa. Neaparat, cand mergi dupa un body, un scutec, ia cateva rolls din alea. Scortisoara, ciocolata si dulche de leche… Dupa ce dau “trimite” comentariului, ma duc sa imi iau un servetel sa ma sterg la gura. 😀

    • #66

      cristina » am mancat la cinabon. din pacate, urasc gustul de scortisoara din adancul inimii

  48. www.anapan.ro
    am luat destul de des de la ei si sunt bune

  49. #69

    Cofetaria Alice (super !!!) e inca in renovare (constatat, azi 12 sept) dar preia pentru anumite sortimente comenzi online si la laboratorul din spatele blocului.
    De cand ma stiu, adica de prin anii ’60, Constanta a stat si sta nasol la capitolul cofetarii/prajituri dar sunt inca ceva patiserii bune.
    O patiserie mica dar foarte buna este chiar jos, in pasajul pietonal de la Bucur-Obor_ Colentina /intrarea de langa McDonald’s.Dobrogenele si placinta cu branza cu marar sunt foarte reusite. Mai au o specialitate “pide” -ceva cu ou batut cu branza sau cascaval – foarte gustoasa cand e calda.

  50. Nu trebuia sa vad postul asta la ora asta ! Salivez ca un bull-dog …

  51. dacă tot sînt în blogroll, iată şi expertiza mea….

    www.simplybucharest.ro/?p=8163

  52. #72

    Vad ca a mai recomandat cineva Ina din Tineretului, recomand si eu.
    Si ca sa va fac pofta definitiv, am si eu o intrebare:
    Unde gasesc si eu niste poale-n brau calumea, cum sunt in Moldova? Aveau la Tati, in Tineretului, dar nu mai aduc. Mai stie cineva? (De preferat in Bucuresti, nu in Moldova)

  53. Cofetaria Maria din Aviatiei si Cofetaria Liliana de la intersectie Mihalache cu Turda. Prajituri si patiserie ca pe vremuri cu ingrediente 100% naturale. Pe mine ma dispera ca la Georgy si alte cofetarii “moderne” folosesc frisca de la tub. E oribila. Mor dupa frisca naturala facuta din lapte. Chiar asa greu e sa bati niste lapte cu zahar?

    • Da, Emi e buna dar e si f scumpa. Plus ca e cam departe de metrou – eu luam de acolo uneori, dar prajiturile se acreau imediat. Tinute la frigider normal.