Am fost ieri si mi-am luat shaorma de la gara, de la La haleala, explicandu-i fiica-mii ca va fi o experienta senzoriala de neuitat, una din cele mai bune shaorme din bucuresti.
Practic, am invatat-o pe fiica faptul ca barbatii dezamagesc cand fac promisiuni, pentru ca shaorma a fost dezamagitoare. Sarata bocna, taiata cu toporisca, in bucati mari, carnea era doar un fleoscut micuț aruncat in lipie, nu mai mult de o mânuță. Probabil daca nu ceream fara cartofi, ar fi parut mare.
Trist, ba baieti, mai ramane sa se strice La Turcu de la Obor si nu mai ai de unde manca o shaorma cinsitita de vita sau berbecut.
Și nu înțeleg logica asta. Faci o shaorma, o transformi într-un brand decent, pe baza calității, după care începi să vinzi sare cu carne, pentru că oamenii vor veni oricum și vor cumpăra de la tine?
În ce univers?
NOU
La turcu la Obor te referi la aceea de pe
Ferdinand vis-a-vis de liceul Hasdeu?
NOU
nu
NOU
Aia se numește iskender…era bună cândva
NOU
Iskender, cimitirul copilariei mele. Cred ca a fost una dintre primele shawormarii din Bucuresti.
NOU
Probabil Pantelimon cu Baicului. Am stat acolo doi ani. Între timp, s-a mutat un pic mai sus, la Bd Gării Obor cu Baicului. Era bună, trăgea și jandarmeria acolo la 1 noaptea, să-și facă băieții un refill.
NOU
de la gara de est in dreapta, spre capatul troleului. gura diham, parca. e fix pe colt si chiar e un turcafletz
NOU
Iskender era buna pt ca spre deosebire de restul șaormeriilor, carnea de vita/berbec era intreaga, nu tocata (aka resturi condimentate).
NOU
Prima shaormerie din Bucuresti a fost Spring Time. Acum au evoluat, fac burgeri si pizza 🙂
NOU
Iskender de la Iancului era preferata mea de mulți ani.
Au fost închiși pe toată perioada stării de urgență/alertă și când am trecut săptămâna trecută pe acolo și am vazut ca scrie “De închiriat” pe geam.
Aveți idee dacă s-a mutat în altă parte?
NOU
Mihai, unde ai vazut tu carne tocata in shaorma?!
NOU
@rumbu, poate m-am ramolit, dar ce tin eu mimte ca prin anii 90 la Spring Time gaseai doar pizza!
NOU
@Roxana in multe locuri. E tocata si presata pe tulumba aia.
NOU
@rumbu.. nu era sheriff cumva?:)
NOU
Springtime Piata Victoriei a fost prima fita in 1992. Aveau saorma, frigarui, burgeri si salate . Erau niste cozi monstruoase. Toti romanii erau debusolați ca mai întâi trebuiau sa faca bon la casa 🙂
Sheriff’s a apărut in 1995 odata cu McDonalds.
Dar prima shaormerie a apărut de fapt in 1991 lângă Dinamo, însă românii nu prinseseră inca gustul shaormei, mușteriii erau arabi.
NOU
Am prins “La Turcu” in primul an de la deschidere. Ieseam de la sala de escalada din Baicului si la ora 22:00 trageam la Turcu care avea o ghereta pe vremea aia.
Imi amintesc ca la inceput facea chiar el shaworma iar cand si-a angajat doi baieti, statea in spatele lor si ii superviza sa faca cum trebuie.
Dupa ce rula shaworma, mai punea si un capac de sos de usturoi iar cand cereai sa ti-o faca mai picanta, aproape se bucura.
Good old times cand lucrurile se faceau cu pasiune, nu mai stiu cum e acum, n-am mai incercat de ceva vreme.
NOU
Asta am observat si eu cu La Haleala, ca incet si sigur au tot scazut la calitate pana a ajuns ce ai descris tu.
Pentru mine, cei de la Genin, chiar daca au tot crescut preturile, inca fac o shaorma de vita/berbec buna.
NOU
Genin era bun prin 2010 asa, dupa au scazut maxim la calitate si n-am mai dat pe acolo.
Singura decenta pe care am mancat-o in ultima vreme e aia de la Dristor din Dristor. Am inteles ca mai exista pe Aerogarii “Shaormeria Baneasa” pe care o lauda un pic lumea, dar n-am incercat-o.
NOU
e praf shaormeria Baneasa, am langa mine. are gust de orice, dar nu de shaorma
NOU
stie sin ce spune, incet incet au scazut din calitate la genin. daaaarrrrr,
cu toate ca au scumpit-o, au adus personal strainez foarte foarte educati, curati si de bun simt, sper sa tina personalul sa nu fie doar pe perioada verii, sa renunte la baiatul ala penibil care face glumite (vrei cu carne?) si multe alte glumite penibile, din pacate nu cred ca o sa renunte la femeia aia, care face shaorma prost, pur si simplu shaorma facuta de femeia aia nu e asa de buna, ba pune prea mult sos,ba prea mult picanat sa iti ia fundul foc, rar cand face femeia aia o shaorma inchisa bine, daca luati de acolo cereti sa faca altcineva shaorma fata de femeia aia de acolo, o sa o recunoasteti sigur, din pacate pentru mine singurul aspect pentru a recunoaste femeia aia este faptul ca e o persoana de etnie, nu am alt punct de reper pentru ea si imi pare rau.
sosul am obs ca s-a schimbat recent 1luna max, si aduce usor usor cu cel din anul 2010 cand era la mare cautare shaormeria genin.nu e fix la fel dar aduce. cine stie poate o sa revina ce erau o data.
NOU
Shaormeria Baneasa s-a stricat. Erau misto la inceput, dar i-a mancat in cur sa schimbe carnea, cu chestii din alea congelate de la Metro.
Tot aici, pe Aerogarii, e inca o shaormerie, se cheama “Mister Kebab”.
www.google.com/maps/uv?hl=ro&pb=!1s0x40b202f7f63341bb%3A0xffb3ac181f2f1515!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOfhsc-Tl0uGZJ49EiSjiHrliz4hx4DeeLCZvwb%3Dw208-h160-k-no!5smister%20kebab%20-%20Căutare%20Google!15sCgIgAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipOfhsc-Tl0uGZJ49EiSjiHrliz4hx4DeeLCZvwb&sa=X&ved=2ahUKEwiFvrvqst_qAhXps4sKHQm7AV8QoiowFnoECBEQBg
Discuta al meu, cu unul din tipii de acolo (era discutia ca astia de la Baneasa s-au prostit, desi aveau shaorma misto la inceput), spuneau ca a fost cat pe ce, ca patronul sa faca aceeasi greseala, ca ala de la Shaormeria Baneasa: Sa bage carne din aia congelata, de vita , in loc de bucati de carne. Noroc ca si-a dat seama ca se duce in cap, daca face asta. Nu zic ca nu o va face mai tarziu, dar momentan, inca au carne adevarata pe tepusele alea.
Asadar, inca recomand Mister Kebab, cine are drum prin Baneasa, sa se opreasca la ei si sa incerce.
PS: Eu mananc doar pui, nu imi place vita, in schimb, consortul e obsedat de shaorma de vita, deci, daca el jura ca e inca e buna, asa e :)))
Si eu sunt pretentioasa la pui. Inca as mai fi mancat de la shaormeria baneasa, daca nu gaseam piele. Daca am dat de piele, e pa. Si am gasit de cateva ori la rand, nu o singura data, sa zic ca se mai intampla.
NOU
@sin: Dristor de la Dristor e făcută cu pasiune de băieții ăia. La un moment dat aveau lipii făcute de ei, not anymore. Aia de la Tineretului (același nume, alt proprietar) are lipiile făcute de ei. Mi se pare cea mai bună șaorma din București, din câte am tot încercat.
NOU
@Cetin acum niste ani cand aveam pofta de o shaorma ma urcam in masina si bagam una de “La Haleala”. Not the case anymore, pentru ca, in bunul stil romanesc calitatea este dar lipseste cu desavarsire. Ultima data am cumparat 6 bucati si trei erau saramura, doua erau mancabile si una era buna. Nu wow, doar buna. Asa ca aia e. Am inceput sa mi le fac acasa 😀
NOU
Tu ai gustat din fiecare? Dafuq
NOU
Păi dac-a luat 6, normal.
NOU
Eu în ultima vreme (adică niște 2-3 ani) am luat shaorma de la Efendi, din Centrul Vechi. E una dintre cele mai bune shaorme pe care le-am mâncat eu.
NOU
am mai auzit. trebuie sa trec sa testez
NOU
Doamne ajuta!
NOU
Acum am inteles si eu de unde vine shaorma aia neagra, lipie neagra
NOU
Eu i-am scos de pe lista, ultima oara când am fost acolo (vara 2019) a fost execrabila.
NOU
Îi cunosc pe cei care au Efendi, aveau inainte un baruleț numit Bartini unde am petrecut multe nopti de weekend. Nu fac niciodata rabat la calitate, puteti incerca cu incredere. Si produsele lor vegetariene sunt foarte misto.
NOU
E valabil pentru toate afacerile locale, care se “faulteaza” reciproc, nu doar pe clientul final. Daca il intrebi pe shaormarul de acolo, sigur va zice ca furnizorul de carne nu mentine calitatea, lipia comandata din acelasi loc se face mai nou dupa o alta reteta, furnizorul de legume a inceput sa livreze doar o data pe luna, etc.
Intai se porneste cu mult entuziasm si toti chiar fac o treaba buna in primul an, apoi proprietarii fie se plictisesc si aduc oameni mai putin straluciti la conducere, fie storc mai mult din afacere caci Q7-ele full fara piele nu se cumpara singur, fie angajatul de rand incepe sa fure in draci pentru ca se poate si fraierul de client oricum nu observa. Fie toate la un loc.
Eu am patit sa recomand niste localuri cu mancare deosebita, pe unde nu am trecut de 2-3 luni si sa imi fie rusine apoi dupa feedbackul primit. De atunci nu mai recomand nimic ce nu am testat recent.
NOU
Asta patesti in toate domeniile din RO in mare parte din lipsa de etica a partenerilor (furnizori/angajati/contractori) si in mai putine cazuri din nevoia de Q7 a patronului.
Toti muncim cu mult mai mult entuziasm la inceput pentru ca vrem sa crestem un business. Dupa ce il pui pe picioare si stabilesti proceduri, mod de lucru, relatii cu furnizorii etc. ai vrea sa pui pe altcineva sa supravegheze procesele deja stabilite ca sa poti sa te ocupi de extins afacerea sau inceput o alta afacere.
Aici incepe sa scartaie pentru ca nu gasesti oameni cu o etica de munca decenta care sa supravegheze, furnizorii incep sa iti mai traga o teapa ca vad ca nu mai controlezi marfa la fiecare livrare si asa mai departe. Si ce faci in situatia asta? Iti bagi picioarele si scazi putin calitatea sau stai legat de shaormerie ca sa pastrezi calitatea dar nu mai ai timp de nimic altceva?
Chiar daca ai vrea sa stai legat de shaormerie si sa pastrezi calitatea, dupa un an incepi sa fi luat in vizor de diverse institutii ale statului. Ajungi ca in loc sa iti vezi de preparat sosuri misto, pastrat curatenia si tratat clientii cu cel mai mari zambet, sa futi timpul cu intocmit procese verbale cautat hartii in teancul de acte si plimbat de la un ghiseu la altul ca s-a mai schimbat o lege si nimeni nu stie cine si cum ar trebui sa dea un nou aviz.
NOU
@tinky
Amin. Si asta se aplica in orice domeniu, nu doar la mancare.
NOU
@tinky&al: din pacate stiu ce vorbesc, si nu e chiar asa. imi pare rau sa o spun, dar statul nu are nimic de a face cu futerea unui business. da, statul e o masinarie defecta, care de multe ori ingreuneaza afacerile, unora punandu-le, involuntar, piedici. insa de aici si pana la a spune ca iti strica ei mustaria, e cale lunga.
eu activez intr-un domeniu foarte special si supra-reglementat: fabricarea bauturilor alcoolice. din start, asta comporta un grad ridicat de atentie din partea autoritatilor. in primul rand, alcoolul este sursa de venit la buget, fiind produs accizat. acciza, in esenta o supra-taxa, nu se poate colecta altfel decat printr-un mecanism special – si unic – la nivel european. autorizatia de platitor de accize se sprijina pe o legislatie stufoasa, greoaie si inelastica, ca atare greu de aplicat (legislatia) si de obtinut (autorizatia). jumatate, pardon, trei sferturi din procesul de autorizare sunt hartii, caziere, declaratii pe proprie raspundere, tot felul de cacaturi care provin din articole de lege care se incheie la ultimul subpunct al alineatului cu clebra sintagma “si orice act considerat necesar”.
am facut preambulul acesta doar pentru a valida ca “stiu ce vorbesc”. ei bine, stii de cate ori am avut pana acum controale – care in domeniu vin de la vama (titulara dreptului de a autoriza, verifica si monitoriza antrepozitele), politia economica, autoritatea sanitar veterinara, directia de mediu, garda de mediu – oh, da! – si altii? O SINGURA DATA! un singur control, tematic, printre hartii. intr-un domeniu in care prin pizdisul din cei 238.500kmp cat are Romania se fura la greu, firmele legitime, ca a mea, a avut un singur control, incheiat perfect.
si acum: stii dese fut biznisurile? din blazaj. din nesimtire. din gaunosenia interioara a patronilor. care se considera victoriosi cand scot prima shaorma pe geam si incep sa lase in jos la calitate. din nestiinta de a scala de la 20 la 2000 de shaorme. din inchiderea ochilor cand calitatea scade, inerent, independent de vointa lor, si din lejeritatea cu care se externalizeaza aceste lipsuri catre clienti. celebrul “las’ ca merge si-asa”. oameni care in loc sa piarda ei un leu, prefera sa li-l ia in primul rand partenerilor – ca sunt furnizori sau angajati -, sau care nu accepta sa se adapteze conditiilor, de cerere scazuta, de munca mai multa, de imagine si succes mai putine.
din nefericire, Romania sufera la capitolul mentalitate. nu suntem capabili – ma rog, eu ma exclud din categoria asta – sa excelam, sa performam la maximum. lumea e foarte “admisibila”, in sensul de putin critica, si asta contribuie, din pacate la erodarea morala a celor care ar trebui sa furnizeze “calitate”. de aia carnea de porc de la lidl e din Polonia, de aia solutiile chimice de spalat geamuri sunt din Israel – plm, Polonia are 62Mld EUR din industria chimica, fix de 29 de ori mai mult decat Romania, deci, despre ce vorbim?? Hai, zice vreunul ca e saorma proasta c-asa a dictat Bruxelles-ul?
NOU
@tinky – buna asta, fara sa iti dai seama, probabil, ai dat cea mai buna explicatie pentru modul in care se “duc in picaj” afacerile din RO. ALTII sunt de vina, intotdeauna – angajatii, furnizorii, statul roman – doar patronul nu. NICIODATA patronul nu poate fi de vina. El e stie-tot, un fel de titan, un pionier al economiei, el face rotitele societatii sa se invarteasca … my ass … unii au “decat” 2-3 clase peste tren.
Bineinteles, e mishto sa ai tereasa si sa pui adaos comercial de 3-4-500%, sa platesti angajatii la negru sau pe minim pe economie (las’ ca fac ei banii din spaga!). Asta pana vine covidul si toata industria HORECA plange cu lacrimi de sange ca vai, falimentul unei industrii care “angajeaza” (LOL!) zeci sau sute de mii de oameni. Asa ca ajutorul de somaj TREBUIE platit de la stat, ca altfel dam oamenii afara ca nu avem incotro.
De ce nu am auzit o poveste gen: TOTI patronii din centrul vechi au decis sa vorbeasca intre ei, au angajat avocati/auditori/consilieri care sa-i ajute sa-si puna TOATE actele in regula si, de maine, sa NU MAI DEA SPAGA la niciun control, indiferent de unde vine. Si, dupa aia, sa INUNDE judecatoriile cu plangeri, contestatii si procese impotriva autoritatilor statului care le incalca drepturile.
Bai investitorilor, ati incercat (atunci cand ati decis ca trebuie sa “puneti pe altcineva” sa va conduca business-ul ca voi sa dezvoltati altceva) sa-i dati un salariu relevant? CUM? Pai simplu! Punandu-va singuri intrebarea “bai, stiind cu ce se mananca afacerea si ce probleme sunt, eu pe cati bani mi-as asuma responsabilitatile de pe postul asta?”. Sau un bonus anual semnificativ in functie de KPI/CA/GM%? Sau niste actiuni, ceva, sa simta omul pentru ce munceste. Ca, daca tu, patroane, crezi ca e normal ca ceri unui angajat sa NU DOARMA noaptea de luni pana duminica pentru grija afacerii tale, da’ e OK sa il platesti pentru munca de 8 ore si sa-l motivezi spunand ca mai sunt 10 la usa care asteapta sa ii ia locul, esti intr-o grava eroare.
Sau, daca furnizorul ALA care vine cu calitate 100% de 5 ani a venit sa ceara 5% majorare de pret, ati acceptat majorarea? Sau ati luat de la METRO, ca e mai ieftinache?
Alta intrebare – voi, patronii, va platiti furnizorii la un termen rezonabil (5-10-15 zile) sau la 90 zile si doar dupa ce ala mai da 10 telefoane ca sa-i achitati factura? Sau anagajtii aia pe minim pe economie, isi iau mizeria aia de bani la timp?
Iar aia cu Q7 e perfect reala, doar ca mult mai rau, daca patronul isi schimba Q7-le anual, mai e cum mai e, doar ca trebuie schimbat si al nevestei si/sau amantei, al copiilor, etc.
NOU
@der: Chiar ma bucur sa aud ca in alte domenii controalele sunt mai ok si inspectorii se comporta civilizat; eu n-am avut prea multe experiente asemanatoare. Data viitoare cand dupa 3 luni de control de fond de la finante, inspectorii termina toate actele din ultimii 5 ani si se gandesc sa le ia din nou de la capat ca nu au gasit nimic o sa te chem sa imi explici cum statul nu iti fute timpul. Te chem tot pe tine cand li se pare ca am dat prea mult pe un contract de logistica sa le explici ca nu e treaba lor cat ma costa atata timp cat banii aia circula in baza unor contracte si facturi ce aduc taxe la buget (in conditiile in care acel contract a fost negociat si ras-negociat).
@all: Nu zic ca nu sunt suficienti patroni/antreprenori/buticari care fut un biznis ca prioritizeaza un Q7 in fata investitiilor si dezvoltarii. Sunt si suficienti din astia, dar majoritatea se duc la fund dupa 2-3 ani. Eu am doar am vrut sa dau cateva notive pentru care cineva care chiar incearca sa isi faca treaba nu mai pastreaza acelasi standard de calitate si promptitudine.
In acelasi timp, nu vad nicio problema ca un administrator de firma sa ia un Q7 la sotie, un Q7 la amanta si inca doua Q7 la copii dupa multi ani de stres, munca, nopti nedormite, salarii platite tot timpul la timp si nicio restanta de plata catre furnizori. Sunt banii lui castigati pe munca lui asa ca din partea mea poate sa ii sparga pe cea vrea.
NOU
Mi-ai facut pofta. De langosi… fiindca ultimele cel putin 3 dati cind am luat shaorma am dat de zgirciuri. Plus zeama aia care curge pe unde nu te astepti…
NOU
Langoși, da! Pe strada unde am copilarit, în apropiere de piata Lahovari, e si acum un chioșc care vinde cei mai buni langosi din lume. Aceeași familie, de prin 1993 încoace. nu și-au facut mega-restaurant, nu stiu daca au vila si Q7, dar poți sta cu ei si o ora la povesti, daca nu e coadă.
NOU
A lu’ Glanetașu’: Păi zi numele străzii, ce, e secret? Mersi.
NOU
memo kebab, la Ozana, carne gustoasa cu multe opțiuni de sosuri, deserturi bune si variate. Am aflat și eu de curând de el, după ce m-am tot intoxicat cu sarma de la socului
NOU
Subscriu. Cea mai buna!
NOU
Da, shaorma buna la Memo; singura problema e sa treci peste faptul ca aceiasi mana prepara si shaorma, ia si banii de la sutele de clienti pe zi 🙂
Daca reusesti sa treci peste acest aspect, da; foarte buna shaorma si carnea in mod special.
Turcul e foarte de treaba si sociabil, stau mereu la discutii cu el, insa in ultima perioada, mai ales in perioada covid, am evitat locatia, tocmai din acest motiv ca e one-man-show: degeaba isi pune manusa cu care sa-ti faca shaorma: fix cu aceiasi manusa ia si banii si apoi trece la urmatorul client… cu aceiasi manusa 🙂
NOU
Tocmai am bagat una de la Memo.
Desi ingredientele/sosurile sunt bune, (cartofii sunt proaspeti, nu congelati) din pacate carnea de vita e aceeasi carne “tocata” pe tepusa, cum e si la dristor.
@CP, ce zici e adevarat, dar cel putin acu cand am fost eu, cand am platit, si-a luat o alta manusa cu care a manevrat banii
NOU
@lrpx: da, sunt perioade si perioade. in functie de aglomeratie, de cat e de stresat ca i se ard cartofii, etc… Nu e o regula insa… Din 10 shaorme, 8 sunt cu aceiasi manusa :)) Faza e ca nu stii ce a fost inaintea ta, ca pana la urma, asta conteaza; nu ca ti-a facut tie shaorma, si apoi cu aceiasi mana a luat banutii 🙂 Daca inaintea ta a preluat banutii de la 100 de oameni, cu aceiasi manusa, e cam nasolica 🙂
Banuiesc ca are cam aceiasi furnizori cu Dristorul, pt ca a lucrat la Dristor o perioada, la macelarie, deci probabil ca are niste contacte.
Oricum, shaorma pe care o face e f buna, am recomandat-o la multi, tuturor le-a placut, mai putin aspectul asta ce tine de siguranta alimentara 🙂
NOU
a fost o vremea cand shaorma de la gara era regele..
cozi pe un frig infernal sau caldura maxima. drumuri ce traversau orasul.
cuvinte pe forum, glume cu baiatul ce are dugheana, razvan pe numele lui, parca
vremuri bune atunci, desi isi avea si ea problemele ei. ba era inchis desi era program, ba nu aveau lipii, ba lipsea sosul minune.. era o mica loterie.
dar si cand se aliniau astrele si prindeai minunea .. pff..
chiar simt nevoia de o shaorma magica.. m am saturat sa ma complac in mediocritati.
NOU
Nu doar la shaorma se intampla asta. Ia orice restaurant, pub, d-asta cu multe review-uri foarte bune. O sa vezi, ca dupa un timp, dupa ce se pozitioneaza pe piata, incep sa faca rabat la calitate. Am intalnit de foarte multe ori situatia asta. Explicatia, cred eu, tine fix de psihologia omului. Daca ai mers undeva, o data, de doua ori si ti-a placut foarte mult ti-ai format o parere despre locul ala si, foarte posibil, pe viitor, o sa recomanzi locul si altor persoane, persoane care avand incredere in tine, vor avea o idee preconceputa si prima lor experienta ( desi mai slaba calitativ decat experienta ta ) o sa fie mult influentata.
Sunt foarte putine locuri, cel putin in Bucuresti, care inca isi pastreaza calitatea, dupa mult timp.
NOU
La Haleala nu mai e bun de peste 5 ani. Pentru ceva arabesc mai autentic recomand Fatafit, pe Mosilor sau, in Constanta, la arabii din Piata Grivitii. Altfel nu prea mai stiu, nu am mai bantuit saormerii. Dar daca era ceva impresionant as fi auzit macar o vorba. S-a burgerit lumea.
NOU
Kafta de la Fatafit este dumnezeul kebaburilor.
NOU
Subscriu pentru Fatafit. Mananc des de la ei, poate prea des :)). Sotul e de vina ca lucreaza in zona.
NOU
@Mihai in Constanta gasesti shaorma buna la “La Tamara” ..sunt libanezi..e cea mai buna din oras!
NOU
^am tot auzit despre Tamara, dar e mai in cartier si nu mi-e niciodata in drum. o sa incerc.
NOU
boss, pana si eu stiu ca shaormele se comanda doar de la condimental (titulescu) si iute(orhideea towers).
hai sa ai pofta! 🙂
NOU
Repeta dupa mine: condimental nu face shaworma
NOU
fac “dil kebab”, la fel ca si iute
ideea era de carne fripta cu diverse chestii asezate in lipie
acum ca nu se cheama shaorma, da, e un punct de vedere chiar valid
din partea mea n-au decat sa dispara toti de-al de dristor&co , dar condimental sunt chiar jmekeri 🙂
NOU
Nici dil kebab nu fac. Ala nu e dil kebab, e mancare pentru hipsteri.
Dil Kebab adevarat se facea la Calif Iancului, acum cativa ani. Sau in Centrul Vechi, cand era deschis.
Mi-am luat acum cateva saptamani un maxi-dil de la Iancului, de dragul nostalgiei. Mi l-a preparat un vietnamez. Sec, fara gust, nefacut. Pas.
NOU
sa-nteleg ca astia de la condimental sunt niste tepari obositi, ma rog, mie-mi plac
chestie de gust 🙂
NOU
condimental e o mizerie. nu mai zic că am mâncat de 2 ori, de nevoie, și de fiecare data m am kkt împrăștiat
NOU
eu n-am avut nici o problema
si-am mancat chiar anul asta de cateva ori
in schimb daca iau ceva de la kfc ma umplu de bucurii
NOU
Rețeta clasică din HoReCa. Pui ceva pe picioare, lași o perioadă de la tine, aduni lume, după aia dai de pământ cu produsele în ideea că inerția este deja formată, vin oricum oamenii.
Un singur restaurant/bodegă/whatever știu să-și fi păstrat de-a lungul anilor același gust al produselor. E la mine aici, la porumb, de ani de zile de când stăm în zonă nu am mâncat lucruri diferite când a venit vorba de același produs. Totul este la fel. Poate că și de aia se întoarce lumea de fiecare dată acolo. S-a mai micșorat porția, a mai crescut prețul dar ce primești pe masă este ceea ce știi că trebuie să primești.
NOU
eu mergeam cu bajetii cu biclele la o bodega, fix bodega, in mihailesti. Era tura de duminica, asa de reveneala. Mai ales pentru ei ca sambata bagasera 200.
mereu au avut aceeasi ciorba de burta si mici. Bah, da mereu.
NOU
200 de ce??
NOU
Aidi pana mea, 200km într-o zi? Ce erau ăia, mă, centauri? :))
NOU
Erau 10 si bagasera 20 km fiecare.
NOU
Poate mergeau in gasca mare, de 200 de biciclisti, da’ drumul avea 1km
Insumat… 🙂
NOU
200 de grame e chiar ok, daca nu le iei pe stomacul gol
NOU
@BogDan- parca ai descrie restaurantul Bărboși din Buftea. Ciolan de porc fenomen-acelasi gust ca acum 15 ani, desi acum portiile sunt mai mici. Cand functiona studioul cinematografic era deschis non stop. Veneau si multe ‘vedete’ , dar noaptea ramaneam numai noi, betivii veseli cu chitari.
NOU
Guyz, eu fac +20km în fiecare weekend. Pe plimbare. Cu biciclete folding. 200km cu o cursieră nu par așa de mult, mai ales dacă sunt genul de oameni care știu ce să ceară de la o bicicletă.
NOU
Așa e in Brașov o pizzerie. Pizza Hot, din 1997 aceleași rețete, aceeași calitate. Se stă la coadă până se eliberează o masă.
NOU
@Costi din cauza astora se uita lumea ciudat la mine peste tot in lume cand cer o pizza cu ananas si intreb de mujdei de usturoi pentru ea…
NOU
Cândva, în vremuri imemoriale, când încă mai era şi Gipo vis-a-vis de LaHaleală, prin 2014, am mâncat ultima oară şaormă de la ei. Deja avea o scădere de calitate faţă de cea din 2013.
Acum aproximativ o lună, că aveam drum prin zonă cu better half of me, zic hai, să le luăm copiilor ceva oau, o experienţă a papilelor gustative. Neah, sau mai bine zis pe româneşte m-am făcut de rahat, absolut banale şi fără nicio legătură cu ce erau odată. Pe viitor, aşa, o dată sau maxim de două ori pe an rămâne să le iau de unde ştiu că e bunbun. Altfel, ce fac în casă e oricum de nota 10 din partea copiilor, şi ăsta este singurul lucru care mă interesează. Burgerii facuţi acasă vineri au obţinut maxim de notă, practic am fost notat peste Baz, ceea ce nu-i puţin.
Sâmbătă facem un gulaş la ceaun, în deplasare.
NOU
Niste neni, nu zic zice, spun ca tot la Socului e cea mai tare 🙂 Bine, e imensa aia de 2kg haha, dar exista si mica mica la 800gr.
NOU
neah. socului e daca ti-e foame, ptr ca e multa. in rest, zero gust
NOU
Exagerat de mare porția aia “mică”.
Ultimele două experiențe au fost total opuse. În sensul în care ultima data când am mâncat chiar mi-a plăcut iar penultima data carnea era plină de zgarciuri.
NOU
Aia de la Socului pun maioneza super-grasa cu usturoi. Ti se face rau de la sosul ala. Gust spre zero. Nu mai trec pe acolo curand.
NOU
Nici nu stiu ce sa comentez, poza asta mi-a facut o pofta fenomenala de shaorma, una din aia pacatoasa, de 3000 kcal.
NOU
Chiar, oare cate calorii are o shaorma, asa medie?
NOU
Pe MyFitnessPal am gasit-o la 1600 kcal, shaorma (generic) de 500g. Probabil nu e departe estimarea asta, pentru una cu cartofi si maioneza.
NOU
daca scoti toate sosurile mai putin ala iute si scoti si cartofii incepe sa fie decenta, iese din zona de bomba calorica
NOU
Eu am renuntat sa mai caut shaorma. Mai mananc o data la 2-3 luni, de pofta sau de foame, dar nu mai regasesc “experienta senzoriala”. Default-ul e acum Dristorul de la Apaca, exclusiv din ratiuni de distanta. Variaza intre mediocra si proasta, in functie de alinierea astrelor probabil.
La Calif imi placea combinatia de vita cu vinete, dar de ceva timp carnea de vita e atata de proasta incat am trecut pe falafel (care nici ala nu e stralucit).
NOU
No way, fix asta vorbeam ieri cu prietena, ca nu mai ai unde manca o shaorma cinstita. Toate-s asa… ca un amalgam de ingrediente. Acum 4 ani stiam minim 3 locuri unde primeai de fiecare data aceeasi shaorma buna, indiferent de zi sau ora. Acum 0.
NOU
Kebab la turcul ala vizavi de metrou Pipera era decent acum ceva vreme dar nu am mai fost in zona.
NOU
nu mai e, am.fost
NOU
Dupa multe tentative nereusite de a mancat saorma in oras, am inceput sa fac singur acasa.
Fara nici un pic de modestie, mi-a iesit cea mai buna saorma mancata vreodata, fix pe gustul meu si al familiei.
NOU
Ce condimente folosesti pentru carne?
NOU
1 plic condimente pui de la Galeo peste care suplimentez cu putin curry, praf chili cimbru si ulei de masline. Toate astea pentru ~900g carne.
Carnea, mix de pulpa pui si curcan (aia de vita nu se pastreaza bine la frigidier, ca fac pentru mai multe zile.), taiata bucatele micute si bagata la cuptor ~45min la 165 grade (fara ventilatie).
Carnea, la montare o tai iar in fasiute subtiri.
NOU
Până răspunde Cristian J. îți zic ce folosesc eu.
Chimen, chimion, cardamon, boia, sare, piper, usturoi, toate puse in iaurtul in care sta carnea 24 ore. O servesc cu ceapă, roșii, castraveți murați, sos de iaurt cu condimentele de mai sus. O fi shaorma, nu o fi shaorma, e exact cum îmi place mie. Sunt mulți turci pe YouTube de unde se poate învăța.
NOU
Folosesc doar piept de pui dezosat, il tai feliute gen snitel, sana sau iaurt in care pun carnea de pui, arunc un plic condiment Fuchs de pui sau fix de pui mai scrie pe unele (ambalaj galben sau mov, sunt doua modele, alege unul). Amesteci bine sa se omogenizeze si lasi la frigider undeva la 24 de ore. Amesteci la 12 ore sa zicem, asa de ciuda la gandu cat o sa bagi in tine cu pofta.
Varianta rapida: poti lasa vreo doua-trei ore pe masa la temperatura camerei dar nu e suficient sa patrunda in carne.
Zdrobesc niste usturoi si il amestec in combinatie cu sare si ce imi ramane din sticla de sana. Poti merge mai departe si adauga niste marar in sos.
Carnea, dupa cele 24 de ore, o arunc direct intr-o oala mai mare cu sosul respectiv si la foc mic, amestec pana scade si carnea devine frageda si miroase de mori. Tai in bucatele mici, potrivite, fiecare cum considera, cat il duce teava pana la urma de alimentare.
Cartofii prajiti scursi de ulei, niste castraveciori, rosii etc. Tine de imaginatia fiecaruia.
Merg pe lipiile din Carrefour, ce gasesc: mici sau mari (le mai zice paine libaneza parca).
NOU
Va recomand condimentele de la Abido. Le gasiti la Mega Image. Exista Condiment special pentru shaorma. Eu mai folosesc si Amestec Special de condimente grill. Sunt niste pungi verde inchis, cred ca sunt la raionul de preparate internationale, fiind cu specific arabesc.
Pana acum, acesta a fost cel mai bun condiment folosit la carnea pt shaorma.
Al doilea il folosesc sa mai alternez aroma sau la carnea pt gratar, sa fac bait.
NOU
Socului e +/- , sosurile inca sunt foarte bune, dar uneori carnea este jumatate zgarciuri sau nu are niciun gust, mi-ar placea sa mai taie macar putin din cantitatea carnii ca sa revina din nou la gustul de alta data.
La Grasi din Berceni a devenit usor usor centrul social al cartierului in fiecare noapte, se aduna aici sute de oameni, faptul ca e la 10 minute de zona pe unde stau aici ma face ca de cate ori vizitez sa renunt la ideea ca voi da vreodata jos alea 10-12 kg in plus de care incerc sa scap. Curios este ca desi tot Berceniul si Ferentariul stiu de shaormeria asta, nu o vad mentionata prea des in discutiile ” cele mai bune shaormerii din Bucuresti ” .
Genin a fost candva fina, dar se calicesc mult si la carne si la sosuri, cel putin in Floreasca, prefera mai pe premium asa. Shaorma gourmet, sosurile inca sunt foarte bune :))) .
Dines era candva forta, era la Sincai nu departe de unde e acum Dristorul mare, si parca mai aveau o locatie si pe undeva spre Rahova sau spre Carol, dar au cazut in anonimat .
Dristorul ramane cea mai safe shaorma din Romania, nu au nici cea mai buna carne, calitatea sosurilor a scazut considerabil si uneori ” zici ” ( mai mult ca sigur ) ca le indoaie cu cate 2 litri de apa, dar are gustul ala standard cu care s-a obisnuit toata lumea si cred ca foarte rar se intampla sa zica cineva ” ba shaorma de la astia a fost nasoala ” . Reactia mai ales de la cei ce n au mai mancat sau au facut pauza de cativa ani e gen ” ba nu prea isi merita renumele, a fost ok dar e overrated rau ” .
De La Haleala n-am auzit in viata mea in realitate, gen niciodata nimeni nu mi-a pomenit locatia sau n-am auzit-o ca fiind laudata, dar pe internet am citit de ani de zile cum i se canta balade, n-am fost niciodata insa.
NOU
Dines era la foisor
NOU
dines era si la sincai, si la cosbuc, si la foisor si probabil si prin alte parti. saorma absolut mediocra. la aia de la cosbuc aveam blat prin 2007-2010 si ne faceau baietii niste animale in lipii duble.
NOU
“Dristorul ramane cea mai safe shaorma din Romania”
Trebuie sa incerci shaorma de la Cin-Cin Constanta si apoi sa spui afirmatia asta cu cea mai safe din Romania.
NOU
Eu sunt mulțumit de cea de la Shaormeria Băneasa din Străulești.
Am mâncat în ultimul timp de la Genin, Socului, La Turc (Pantelimon) și parca asta de la Băneasa îmi place cel mai mult.
Ultimele două ocazii când am mâncat de La Grași nu m-au dat pe spate. Făcând o comparație cu ce găseai acum câțiva ani la ei, chiar era ok.
Iar la Dristor am renunțat de foarte mult timp. Nici măcar “banală” nu mai poți spune ca este shaorma lor. Chiar nu îmi place deloc!
NOU
Daca La Turcu din Obor are acelasi parinte ca La Turcu din Oradea n-o sa dezamageasca. In Oradea nu sunt multe locatii unde-ti poti comanda shaorma, daca-ti iei si un Ayran ai orgasm culinar.
NOU
Bună ziua tuturor!
Îmi pare tare rău să aud pe cineva care este dezamăgit de produsele noastre!
Ieri, am fost absolut toată ziua la locație, practic, eu am deschis-o, eu am închis-o…Sosurile au fost prezente in totalitate, cartofii sunt rondele din cartofi noi proaspeți autohtoni, Carnea a fost pe parcursul întregii zile, foarte gustoasă și suculentă (testând din când câte o bucățică de poftă), faptul că a fost puțină, având în vedere lipsa cartofilor, mă miră, pentru că angajații noștri au tendința logică să pună mai mult decât este pe rețetar, pentru a suplini in volum lipsa cartofilor…
Referitor la faptul că a fost Sărată Bocnă, aș avea două explicații, ori ați comandat fix la începutul țepușei, adică din prima față rumenită, când iese tot baițul, care evident este mai sărat, pentru a penetra in fibra cărnii, ori v a pus castraveți murați, care erau foarte sărați ieri…i a luat la niște punguțe din Mega Image de vis a vis (nu ne a ajuns furnizorul de castrqveti ieri)…
Îmi pare tare rău să aud că dezamăgim, atâta timp cât, pe lângă sosurile si preparatele clasice, noi am inbunatatit constqnt diversitatea…Sosul Smoked Bacon Barbeque, am inlocuit pulpa de vitel cu antricotul, care este mult mai suculent si savuros, dar si mai scump, am introdus preparatele la Grill…:
www.facebook.com/175141062570222/posts/3114274358656863/
(1. Cheese Kebab – Lipie (unsă cu ulei de măsline și ierburi mediteraneene), Carne (Pui sau Vițel+Berbecuț), Legume trase la Grătar și Cașcaval ras (care se poate cere suplimentar și ca toping).
2. Grill Kebab – Lipie (unsă cu ulei de măsline și ierburi mediteraneene), Carne (Pui sau Vițel+Berbecuț), Cartofi, Sosuri, Legume Proaspete
Ambele preparate se presează la grill astfel incât lipia devine puțin crocantă!
Sau…
Meniul pentru vegetarieni/lacto-vegetarieni: 3-Grill&Cheese Tortilla…
Lipie, *Cașcaval, Cartofi, legume trase la plită, 2 sosuri și voie bună!
Sau
4-Fresh Cheese&Grill Tortilla
Lipie, *Cașcaval, Cartofi, Legume Fresh (roșii, castraveți proaspeți, ceapă roșie, salată de varză proaspătă) și tot voie bună…)
Ayranul îl facem dintr un iaurt Grecesc de 12% grăsime…etc eforturi pentru a mentine si chiar creste nivelul calitatii mentinând același preț…
Pe final, regret că nu am fost și nu suntem mereu la nivelul așteptărilor dumneavoastră (deși credeti ma, ca cel putin eu imi doresc să fie totul bine mereu, fără fluctuații ale calității și in ultima vreme chiar dedic mult timp acestui aspect, cea de la Gară rămânând singura deschisă după restrictiile de circulatie), dwr vă așteptăm în fiecare zi cu aclași drag și dorință de a vă mulțumi…cel puțin Eu vă asigur de asta…mai greu este să implementez dorința de a oferi mulțumire clientului (nu doar să îi iei banii) și angajaților…
Când am deschis La Haleală in 2008, am vrut ca lumea să vină la noi in primul rând de Poftă, nu de foame…și am reușit asta…
Zi bună tuturor și îmi scuzați vă rog stufosul mesaj.
NOU
Daca stiti ca la inceputul tepusei e prea sarata carnea de ce o mai folositi? Se poate renunta la primul strat, nu cred ca se pierde mai mult de 1% din cantitate.
NOU
Asta dacă o tai la 0,5 microni…in realitate se pierd cam 1,5-2 kg (în crud) la o tepușă de 13-15 kg…in plus de asta nu este chiar atât de sărată să nu se ppată mânca…din contră, sunt fff multi clienți care ne cer să mai punem sare din solnita in saorma inainte de a o inchide…ceea ce pe mine mă depășește (noi avertizandu i ca este suficienta sare in tot), eu mâncând cu ff putină sare…
NOU
Razvan, in primul rand felicitari pentru efort si pentru saorma mult peste medie.
>>eu imi doresc să fie totul bine mereu, fără fluctuații ale calității
Asa ziceai si acum peste 10 ani pe defunctul CGF. Banuiesc ca iti doresti, dar nu destul cat sa gasesti o solutie.
NOU
Dupa comentarii, de cativa ani se vinde doar carnea din inceputul tepusei. Zic si eu, oricum sunt mult prea departe de subiect.
NOU
Știi ce-ai merita?
Să te boicoteze lumea, oridecâte ori ai început ajuns la vârful țepușei să zică: să îți bagi pula în vârful țepușei căci e prea sărată.
Cum să dai bă, așa o explicație de căcat??? Nu puteai să-i zici “românește” la client că e prost și nu știe ce să comande?
NOU
Domnu’ aici e problema doar ca nu o vezi.
Omul nu vrea 20 de sosuri somoked old whiskey tobasco, antricoate cheese kebab si altele.
Ai pornit pe shaorma, aveati 5 sosuri, 5 condimente misto rau, cartofi ca toti ceilalti (nu rondele, nu balarii) , castraveti nu de la mega image, lipii proaspete si nu de la magazinu din gara de nord, shaormari care nu se scarpinau in cur si care nu te injurau pe la spate (am patitit-o de 3 ori) si tot asa.
Nu intereseaza pe nimeni ca vinzi tu acolo pt lacto vegetarieni sau ca ai airan facut din nu stiu ce iaurt. Lasa ayranu, lasa sosurile fantastice. Nu ai angajati care sa stie sa marineze o carne de pui? e sarata la inceput si sarata la sfarsit, ai luat-o razna :)) Cumpara congelata….aaaaa nu iese la profit? S-au o congelezi seara si o pui dimineata iarasi si dupa daca face cineva buba ai inbulinat-o…iarasi nu e bine…..Ori o lasi balta, Ori cauti om si ii dai 1000EUR sa faca totu si inca o tanti langa.
FACI DOAR SHAORMA, tu sincer acum nici pe aia nu o poti face, dar vrei sa faci cheese kebab si alte cacaturi inutile care doar iti obosesc angajatii si asa platiti vai mama lor. Vrei sa faci din cacat armasar cu un angajat ca banuiesc ca femeie la taiat legume/cartofi nu ai, de aia tai cartofii rondele 🙂
NOU
Sa mai zic ca pe facebook puneti poze cu Grilled Zucchini luate de pe net cu branding si toate cele “Cheese & Grill” ?
Stiu, sunt ambalat dar sunt ambalat pentru ca va stiu din 2008 si am fost fan, dar acum nu ai cum sa vi sa spui ca ati crescut calitatea si toate cand nu esti in stare sa faci 10 poze pentru facebook cum trebuie de acolo 🙂 Hai sa vedem, pune camere live cum au cei de la pub18 in bucatarie, disponibile non stop, sa vada toata lumea ce e acolo daca ai curaj.
NOU
Bună ziua tuturor!
Îmi pare tare rău să aud pe cineva care este dezamăgit de produsele noastre!
Ieri, am fost absolut toată ziua la locație, practic, eu am deschis-o, eu am închis-o…Sosurile au fost prezente in totalitate, cartofii sunt rondele din cartofi noi proaspeți autohtoni, Carnea a fost pe parcursul întregii zile, foarte gustoasă și suculentă (testând din când câte o bucățică de poftă), faptul că a fost puțină, având în vedere lipsa cartofilor, mă miră, pentru că angajații noștri au tendința logică să pună mai mult decât este pe rețetar, pentru a suplini in volum lipsa cartofilor…
Referitor la faptul că a fost Sărată Bocnă, aș avea două explicații, ori ați comandat fix la începutul țepușei, adică din prima față rumenită, când iese tot baițul, care evident este mai sărat, pentru a penetra in fibra cărnii, ori v a pus castraveți murați, care erau foarte sărați ieri…i a luat la niște punguțe din Mega Image de vis a vis (nu ne a ajuns furnizorul de castrqveti ieri)…
Îmi pare tare rău să aud că dezamăgim, atâta timp cât, pe lângă sosurile si preparatele clasice, noi am inbunatatit constqnt diversitatea…Sosul Smoked Bacon Barbeque, am inlocuit pulpa de vitel cu antricotul, care este mult mai suculent si savuros, dar si mai scump, am introdus preparatele la Grill…:
www.facebook.com/175141062570222/posts/3114274358656863/
(1. Cheese Kebab – Lipie (unsă cu ulei de măsline și ierburi mediteraneene), Carne (Pui sau Vițel+Berbecuț), Legume trase la Grătar și Cașcaval ras (care se poate cere suplimentar și ca toping).
2. Grill Kebab – Lipie (unsă cu ulei de măsline și ierburi mediteraneene), Carne (Pui sau Vițel+Berbecuț), Cartofi, Sosuri, Legume Proaspete
Ambele preparate se presează la grill astfel incât lipia devine puțin crocantă!
Sau…
Meniul pentru vegetarieni/lacto-vegetarieni: 3-Grill&Cheese Tortilla…
Lipie, *Cașcaval, Cartofi, legume trase la plită, 2 sosuri și voie bună!
Sau
4-Fresh Cheese&Grill Tortilla
Lipie, *Cașcaval, Cartofi, Legume Fresh (roșii, castraveți proaspeți, ceapă roșie, salată de varză proaspătă) și tot voie bună…)
Ayranul îl facem dintr un iaurt Grecesc de 12% grăsime…etc eforturi pentru a mentine si chiar creste nivelul calitatii mentinând același preț…
Pe final, regret că nu am fost și nu suntem mereu la nivelul așteptărilor dumneavoastră (deși credeti ma, ca cel putin eu imi doresc să fie totul bine mereu, fără fluctuații ale calității și in ultima vreme chiar dedic mult timp acestui aspect, cea de la Gară rămânând singura deschisă după restrictiile de circulatie), dwr vă așteptăm în fiecare zi cu aclași drag și dorință de a vă mulțumi…cel puțin Eu vă asigur de asta…mai greu este să implementez dorința de a oferi mulțumire clientului (nu doar să îi iei banii) și angajaților…
Când am deschis La Haleală in 2008, am vrut ca lumea să vină la noi in primul rând de Poftă, nu de foame…și am reușit asta…
Zi bună tuturor și îmi scuzați vă rog stufosul mesaj…
Poftă Bună…de viață!
NOU
Vin rar la București. Pe mine m ai convins, data viitoare mă documentez.
NOU
Ultima oară am luat iskender de berbecuț și vită de la La Haleala la vreo săptămână dupa 10 August 2018 și a fost ca pe vremuri, dar era și Razvan acolo.
La carne, berbecuț și vită, nu prea vad cum sa dea greș cand unchiul lui e furnizorul. Fiind vara e normal sa fie ceva mai sarată carnea, pentru mine care nu mănanc sarat decat rareori, e prea sărată și evit să cumpăr pe timpul verii.
Lipiile, cel putin pentru o parte din produse, erau facute de ei.
S-au perindat mulți angajați pe acolo, unu si-a deschis la un moment dat o saormerie la Bucur sau Calea Mosilor, alții au fost sanctionati cu reducerea salariului in urma reclamatiilor facute de clienti furt la cantar, nerespectarea retetarului etc pănă la reclamații penale pentru furt. Oricum tot ce se întâmplă acolo e filmat, dar angajații tot spre furt trag.
Eu de obicei dau telefon ca sa aflu daca e Răzvan acolo cand ajung, altfel zic pas. De ceva timp mai are și La Ceaune, deci La Haleala aluneca spre fiasco.
La Haleală 2, un fel de franciză, a fost inchis din cauza calității slabe a produselor, deci istoria se repetă.
NOU
Sunt tot eu, Nelu Omătescu de la Beraria H. Am venit sa spun ca la noi totul e la fel, ca-n povestile cu Fat-Frumos.
NOU
Si eu sunt “fan” La Haleala, am mancat acolo, acum cativa ani, cea mai buna vita (frageda, condimentata bine, etc.)
Merg ocazional, calitatea a scazut mult. Sa nu uitam totusi de aspectul localului (cred ca doar “o minune” a facut ca DSP-ul sa nu puna lacatul acolo).
Din ce stiu patronul de acolo a mai avut un local, in Pipera (Aurel Vlaicu), pe care a reusit sa il inchida.
E pacat totusi de o reteta buna.
Pe de alta parte, Genin inca face o shaorma ok. (si aici pare ca au redus putin din calitate)
NOU
Cu tot respectul, Nu înțeleg care este scopul dezinformării!
La Haleală, nu a avut nicicând nici un fel de Franciză…
Au fost pe rând…
La Haleală 1 – Gara de Nord
La Haleală 2 – Centrul Vechi
La Haleală 3 – Aviației – Pipera nr. 18
Toate au fost in aceași administrare…
La Haleală Ciorbe la Ceaune, este doar o pagină de Facebook…deocamdată.
NOU
@razvan n-am mai fost la voi după ultima experiență. La noapte ma duc sa vâneze cometa Neowise. Facem, la întoarcere, un pitstop. Postez maine rezultatul.
NOU
Am fost, am mâncat o shaorma casei mare, de pui deși voiam berbecuț/vită dar mi-a părut puțin prea greu mirosul.
– lipia – lipie normală, putin uscată.
– sosuri – destule, putin picant si unul extrem de sărat. Parca nu era atât de sărat. Sau poate nu prea mai mănânc eu sărat.
– carnea exista si pe final a căpătat o aroma de carne din proțapul vecin. Bine ca îmi era foame.
– cartofi – normali, am prins unul nefăcut.
Șaorma e mare, nu chiar pe gustul meu (dar asta n-are treabă cu localul), sosurile ok, la 20 de lei merge daca sunt in zona dar nu mai traversez orașul pentru una.
NOU
Inca mai beau apa dupa shaoma de aseara. Cred ca o sa ma rezum la salata de rosii cu ceapa si telemea de acum inainte 😀
NOU
@Andrei
Cu toții putem fi răutăcioși…DSP si ANPC tocmai ce au făcut un control pe data de 09.07 și in afara de cateva avertismente a fost Totul ok in privinta sigurantei alimentare…sa nu confundăm aspectul de dugheană al locației, cu siguranta alimentelor comercializate…
La Haleală 3 – Aviației-Piperq, era o locație bazată exclusiv pe clientele corporatistă din cladirile de birouri de langa Promenada Mall, care si acum lucreqza inca mare parte din ei de Acasă si inchise aproape total pe timpul restricțiilor de circulație… Adio vad/clientelă în acel perimetru…plus, proprietarul, care nu a vrut să lase nici macar 1 cent la chiria de 1400€/lună…cum era să tin deschis ceva fara sens? Deci, Pandemia a reușit să închidă acea locație, nu Eu.
In privința Calității produselor și ingredientelor (am curaj și pot demonstra Oricui, Oricând cu argumente Live la fața locului), calitatea și diversitatea acestora a crescut o dată cu trecerea timpului…nu invers…în fine…0721.33.22.21 pentru orice informație sau reclamație…
NOU
as recomanda Reina (este aproape de turcu din Baicului…doar treci calea ferata). Este diferenta intre Reina din Baicului si cea la la Foisor de exemplu (nu au toate sosurile la foisor). este chiar mai buna decat cea originala de la Reina Favorit.
NOU
eu nu mananc sosuri. usturoi, ceapa, castravete murat si, eventual, patrunjel. sunt un purist
NOU
Senior, vezi c-ai un typo la “puriu”!
NOU
Cea mai buna shaorma am mancat la niste greci in Haga, in centru.
NOU
Dristor și fendi…. Dragoste și ura… Se spune ca dragostea îngrașă…
Probabil sunt un romantic…
NOU
Atatea locații si n-a zis nimeni un pret la cea mica/mare/farfurie 🙂
In Pitesti e 10-14lei aia mica, 16-19 aia mare si 17-22 aia la farfurie.
Am mâncat din Buc de la un “dristor”.. una “mica”.. sincer la 30si ceva de lei mare lucru diferit nu am observat.
NOU
Ce locatie recomanzi in Pitesti?
La cum arata coada la McDrive as zice ca-s toate inchise …
NOU
De ce să-ți strici singur afacerea?
Simplu! Pentru mult vestitul, mult recunoscuți și mult dormitul euro în plus.
NOU
Ha…
“mult recunoscutul și mult doritul euro în plus.”
NOU
Daca ajungi in Brasov, comanda shaorma de la Big Belly, e gustoasa, carnea e cumva crocanta, nu au restaurant doar delivery.
NOU
mi-ați făcut poștă de șaorma. mi-am luat o șaorma. cea mai proastă șaorma mâncată de mine vreodată în viața mea (punându-le la socoteală și p-alea în foaie de clătită, făcute de maică-mea în adolescența mea ’90-istă, nu că alea ar fi fost chiar proaste).
nu proastă în sensul de o să dau în pântecăraie și în sensul de cea mai fadă carne, cele mai fade restul ingredientelor, cea mai mare lipsă de sosuri (o spârcâială de ketchup și de maioneză din tub), cea mai proastă împachetare ever (chiar și mie îmi iese mai bine) și cea mai proastă lipie (alea la pungă din supermarket sunt divine).
trebuie să aflu unde se mănâncă o șaorma rezonabilă în orașul ăsta.
NOU
Acum vreo 20 de ani o tipă a investit nişte bani şi a deschis o afacere cu hamburgeri, senvişuri şi alte cele într-o locaţie foarte bună unde era piaţa centrală, liceu vizavi şi două şcoli generale la vreo 200-300 de m. Spaţiu curat, l-a dotat cu tot ce trebuia şi căuta o femeie care ştie să facă chiftelele alea de hamburgeri şi a angajat-o pe nevastă-mea. Patroana avea job, nu era din oraş şi după un instructaj au stabilit reţetarul… şi alte cele. A stat cu ea vreo două săptămâni să o înveţe cu distribuitorii, au bătut palma şi s-a purces la treabă.
Totul se făcea pe loc, carnea pentru chitelele era cumpărată proaspătă de la o măcelărie din piaţă şi pasta aia era preparată dimineaţa plus că a găsit un distribuitor de şuncă cu un gust foarte bun, mai scumpă, dar bună.
Şi zi de zi au început să curgă clienţii care în marea lor majoritate erau copii şi erau mulţumiţi că “tanti” le pune extra muştar sau sos de roşii dacă cer.
Băi, în trei luni deja a trebuit să-i solicite patroanei să mai angajeze pe cineva că nu mai făcea faţă comenzilor care asta a şi făcut. Au urmat nişte investiţii ca o prelată să nu mai stea clienţii în soare sau ploaie, o instalaţie de sonorizare cu muzică şi totul a mers bine şi frumos până cănd la un moment dat a apărut patroana cu un nene pe care l-a recomandat ca fiind “noul gestionar” care o să se ocupe de tot care era un prieten care avusese tot aşa ceva dar nu i-a mers, a închis taraba şi îi vânduse ei toată aparatura. Şi noul “gestionar” a început :
– Nu trebuie să puneţi mai mult ketcup sau maioneză dacă se cere, trebuie făcută economie
– Domnu’, sunt copii, unii cer mai multă pentru că aşa le place, ce economie să faci la muştar sau ketchup? . NU, faceţi cum zic io.
– Şunca e cam scumpă, am io un furnizor cu care am mai lucrat şi este cu 5 lei mai ieftină.
– Domnu’, şunca aia e naşpa, nu are gust şi e plină de saramură.
– Da’ dar aşa nu iese profitu’. E cam scumpă carnea de la măcelărie şi timpul prepărării chiftelelor nu este sustenabil. Am decis să luăm chiftele congelate care sunt mult mai ieftine.
– Domnu’, sunt clienţi care mă întreabă de ce nu mai au acelaşi gust hamburgerii.
– Lasă că se obişnuiesc.
– Domnu’, mai dă-te-n plm şi stai tu să vinzi hamburgări congelaţi şi sendviciuri cu gust de căcat.
Când a plecat nevastă-mea de acolo i-a făcut o previziune ca mama Omida şi i-a zis, bos, în 2 luni dai faliment.
După trei luni idiotul vindea fasole frecată de post la babele din piaţă şi a chemat un preot să-i sfinţească spaţiul pentru că a fost blestemat.
NOU
modesta mea contributie… Sectorul 6, born and raise here….
A. Dezamagiri, dezastre…
1. Reina…. sunt unii care sunt in locul lui Maverick, la Orizont, si prin Veteranilor, mai nou. Sosul foarte uleios in Veteranilor… pare ulei din friteuza… refolosit. In Orizont, te cheama casieritza sa iei shaworma de parca vinde altceva la coltz… pierde interesul dupa ce ai platit… Ma rog, am cedat inistentelor… e 19 aia mare… Ptr. ca am lasat doar 1 leu spaga… mi-am luat una bucata seu… de pui… nu imi vine in minte din care parte a puiului putea sa fie… M-am invatat minte. Nimeni cu masca / manusi.
2. Derya, la Valea Lunga…. mult material dar fara nici un fel de gust… condimente zero… gen Socului.
3. First… vorbesc de non-stopul de pe bucla… la Romancierilor… E jeg, e pisici… se plimba alea cu pisici in bratze nopatea pe lnga aia care pune carnea pe batz… media de varsta e 19 ani in randul personalului… multa aroganta, tatuaje, piercinguri, ciocuri, flegme in fatza localului… Showormaua e 18 lei… a mare… putzina si proasta…. te umple de sosuri indoite cu apa.
4. Star si nu stiu mai cum… peste drum de camin la Apaca… sunt idiotzi… se lovesc cap in cap, m-am nimerit sa merg la ei la inceput… am stat peste o jumate de ora in timp ce mesterea la shawormaua mea… fac lipia pe loc… tzi-o da indoita in doua (!) asa incat mananci coca si sughitzi ca prostu.
5. Dristor la Apaca… shawormaua e OK (nu doboara avioane), desi scump… astepti incredibil de mult, in abur cu fum si soi… Parerea mea e ca cu cat vezi mai mult din ce fac aia cu mancarea ta, cu atat te dezgusti mai mult.
Cam asta e cu numele mari…. in general dupa a vizita doua, nu mai dai pe acolo
B. Cateva surprize placute:
1. Langa Star si nu stiu cum, inspre Mall… e o ghereta cu doi studenti…. modesti… ieftini… am manacat de vreo cinci ori… 8/10…. locul e incredibil de mic… dar omenii din el fac diferenta.
2. In Veteranilor, pe Timonierului… intri 30m pe strada, eu un tip nou… e strain… arab… dar aclimatizat la noi… vb f. bine limba nostra… e foarte atent ce face… e curat… te respecta… nu are sictirul shawormar-ului roman… Showormaua e 15… e foarte complexa… patrunjel/marar verde… toate proaspete.
3. In Apusului… cam la jumatea drumului spre Uverturii… pe stanga cum urci… e un roman… pare singur… e mereu el…. e acolo dimineatza la 4-5… shawormaua e simplista… fara multe mirodenii… nu am gasit niciodata zgarciuri / fosile…
4. Pe Uverturii… colt cu Dezrobirii…. e un Libanez… Nasir… are si un restaurant…. pe perioada pandemiei s-a ocupat in persoana de shworma… cumva doesebita… carnea e crocanta… plus are ceva mirodenii altfel.
5. Intentionat am lasat la urma… e un turc cu fes rosu in cap… langa Sir… la Lujerului… Turcul e toata ziua acolo… la orice ora… e perfectionist…face ceva carnii… pare fiarta nu prajita, e moale… se desface in gura… Sosuri / condimente foarte bune… NU ARE maioneza…
Posibil sa fii uitat pe cineva… daca cineva e din partea locului…. rog sa completeze.
NOU
Primo de la Romancierilor? Acum 1 an, cand am mancat ultima data, era cea mai buna din zona.
NOU
Le-ai zis bine de tot, sa incerci si pe mr laziz care a fost o surpriza buna. iar reina difera din loc in loc de zici ca fiecare e de capu lor.
NOU
Îmi pare rău sa fiu eu cel care aduce veștile proaste, dar “A la turca” de la Obor nu mai e..
A fost o perioada închisă și scria “vând afacere”.. după care “renovare”. Acum e ceva care se chiama “la bomba”. Nu știu cum e, n-am testat încă.
NOU
La Turcu nu e A la Turca
NOU
Ce căutări voi nu există! Shaorma este doar în România, la turci nu vei găsi asa ceva
NOU
Eu judec omul după cum bagă șaorma în el. Deep down, cred că ăsta e și motivul (da, râdeți, spuneți-mi că sunt un romantic incurabil) pentru care nu mă pot despărți de țărișoara asta și de oamenii ei minunați. Pentru mine, fiecare șaormă mare, groasă, îndesată și suculentă ținută de mâini vânjoase, mâini românești, e zălogul dăinuirii noastre. Fiecare strop de maclavais care se scurge încet pe la colțul gurii, până sub bărbie, e o picătură de hidromel închinat bărbăției adevărate. Fiecare mandibulă scoasă aproape suprauman din țâțâni ca să încapă toată șaorma pe gât mă duce cu gândul la strigăte de bătălie și lupi dacici. Așa am răzbit prin istorie, luând-o pe toată. Mulțumesc tuturor comentatorilor, îmblânzitori neînfricați de șaorme gigantice. Bravo, băeți!
NOU
Hint: Dacă vreți să vă distrați, recitiți toate comentariile, înlocuind în gând “șaormă” cu ce-mi place mie
NOU
@Maithun E si mai distractiv daca inlocuim “saorma” cu ce-ti place tie in articol, nu in comentarii:
“… (ce-i place lui Maithun) a fost dezamagitor. Sarat bocna, taiat cu toporisca, in bucati mari, carnea era doar un fleoscut micuț aruncat in lipie, nu mai mult de o mânuță.”
NOU
cateodata imi place foarte mult sectiunea de comentarii de pe blogul asta :))
NOU
Eu sufăr ca nu gasesc in fiecare an, hamsii făcute ca lumea dar, m-am învățat cu ideea ca nu gasesc hamsii făcute ca lumea doi an consecutivi in același loc.
NOU
Fendi si cam atat. Dristor din ce in ce mai mica si mai scumpa.
NOU
in primul rand, asa ca fapt divers, in Bucuresti rar gasesti mancare de calitate si daca e buna si calitativa e extrem extrem de scumpa. De la mici la shaorme…
Shaormele de aici sunt o rusine… in general. Socului e doar multa, dristor e fix cum nu-i place lui Maithun mica si necalitativa. Genin e asa si-asa peste cele de duzina dar oricum departe. Baneasa imi place cat de cat … dar tot asa mediocra si mica. Eu sunt cel mai satisfacut in Bucuresti de o shaormerie complet necunoscuta si nepopulara undeva pe partea cu fantana de la Universtate intre ieserea de la universitatea si campineanu.
Doar de vita… picanta merge pentru Bucuresti oricum altceva mai ok nu am gasit.
in schimb sa dau si o recomandare … tabouleh si hummus de la Murad… mananc pana lesin.
NOU
Mananc de ani de zile de la “La Haleala”, chiar daca am in apropiere vestita shaormerie Genin (a careia am fost fan multi ani de zile). Nu am patit niciodata sa am parte de carne prea sarata sau nefacuta sau sosuri cu gusturi dubioase sau sa fie ceva ce nu-mi place. De fiecare data cand ma duc la Gara de Nord, il gasesc pe Razvan acolo dand indicatii. Se vede ca este un om implicat caruia ii pasa de produsul lui.
Daca ai mancat de acolo de mai multe ori, stii foarte bine ca e o shaorma de calitate (nu sunt singurul care zice asta). Pentru cei care nu au apucat sa manance(inca) de la “La Haleala”, va zic sa nu va speriati de comentarii. 🙂
NOU
In ultimul an La Haleala este horror. Ultimele 3 dati am luat Iskender si a fost saramura (Razvan e acolo de fiecare data).
Nici nu mai am curaj sa mai bat cei 10 minute pe jos pana acolo.
NOU
Dar Socului Kebap nu ai incercat?
NOU
slab. e de foame, nu e de gust, dintr-una de aia mănâncă tot cartierul
NOU
:I Şi slăbisem 20 de kg . Diseară, cînd ies mă duc să văd dacă mai e deschis.
NOU
Si eu sunt in plin proces de a da kg jos, intru pe postarea asta de 20 de ori pe zi doar sa ma uit la poza aia si sa imi imaginez ce gust ar trebui sa aibe o shaorma care arata asa. Singurul lucru care ma salveaza e ca sunt la 300 de km de bucuresti si la 50 de cel mai apropiat oras in care gasesc shaorma. Azinoapte am adormit gandindu-ma cum imi fac singur una, si ca imi si iese fix cum trebuie…
NOU
Asta va trebuie acum pe pandemie sa dati intr-o enterocolita sau ceva 🙂 bagati mare. sa fie clar Nu recomand acum shaormariile decat din mall-uri unde e temperatura controlata sau altele din lanturi f mari unde sosurile si toate cele sunt RACITE!!!!
Ia intreaba tu daca tavile de sosuri sunt racite dedesubt, cum la mancare sunt incalzite 🙂 sa vedem ce zice shaormaru? bagati maioneze si sosuri cand afara sunt 40 de grade la soare….
NOU
Ati mancat de “La Baba” de pe Eminescu?
NOU
Eu manac la La Haleala de prin 2011.
Am avut o pauza de 3 ani, cat nu am consumat mai deloc, dar acum sunt prezent cel putin odata pe luna.
Stau cam la 15 minute cu masina, la ore de trafic minim.
Mie, fata de acum 7-8 ani mi se pare ca Razvan a gasit lucrul care i-a lipsit la inceputuri: constanta.
Inainte, se intampla des sa nu gasesc ceva. Ba un sos lipsa, ba un condiment absent, ba un angajat idiot…
Acum, cam de 3 ani, nu s-a mai intamplat. Nevasta-mea ma trimite la “vanatoare” si eu trebuie sa ma prezint cu produsul in parametrii.
Din fericire, nu am prea avut rateuri.
O chestie totusi, mai nou, de cand a bagat cartofi noi sub forma de rondele, se cere portie micsorata, nu-i place dulcele din ei, si tind sa-i dau dreptate (n-am curaj altfel 😉 )
Nu suntem fani shaorma, dar am gustat din toate marile locuri, si singura la care revenim mereu este La Haleala.
Cetin, misto ar fi, daca tot ai scris despre data cand a fost nasoala shaorma (si te cred ca a fost fail, sunt convins ca se intampla, mai ales la asteptari mari) sa scrii si cand este WOW, pentru ca asteptarile alea mari au fost creeate de niste experiente WOW cu dugheana asta de pe Duca(experienta senzoriala de neuitat, una din cele mai bune shaorme din bucuresti).
A bientot, sailor!
NOU
Las-o dracu de constanta ca am fost inainte de pandemie si era shaormaru afara pe scaunel si fuma la ora 13 si rade la noi…”shaorma peste 3 ore ca n-a adus sefu carnea…lipii pla, pungi pla….vai de mama noastra” mereu dar mereu injura ala de cate ceva….deci e jeg. mai e cea din pipera daca zic bine, era razvan al tau si statea si se uita la tv cu shaormaru care fuma pe scaun, cred ca avea 500gr de carne pe bat arsa toata, batea vantu in toata shaormaria aia…o atmosfera…am intrat am vazut am plecat.
fata de ce a fost a facut-o praf si nici nu o sa o mai faca cum era, poate sa puna el si cartofi spiralati.a incercat-o cu lipii nustiu de care de erau clatite vai mama lor, isi facea meniul pe forum (de parca asa faci treaba) haha, angajatii nu stateau mai mult de cateva luni.
Acolo nu are cum sa fie shaorma wow decat daca ti`o face special la comanda :)) Sunt shaorme la 9 lei de cartier necunoscute mai bune decat ce face el acolo, garantez 🙂