După cum poți vedea și în sidebar, ma declar un părinte responsabil. Am fost si pana acum, insa responsabilitățile mele de tătic au ținut de hrănit și de schimbat scutece, de plimbat și de jucat cu asta mică.

Mă gândesc ce se întâmplă când o să înceapă să folosească tastatura mai mult decât să miște tastele sau să încerce să le extragă din laptop. Știi, momentul ăla când copilul tău descoperă internetul și risca să intre pe tot felul de site-uri, care mai de care mai ”educative”.

Ar fi destul de ușor să blochez site-urile violente, pr0n sau mai știu eu ce, după cuvinte cheie și conținut, însă tot cred că poate să scape ceva prin filtrele mele și n-am rezolvat nimic. Nici nu mai zic de feisbuc sau hi5, unde pedo bear aşteaptă la colţ, cu o acadică în mână.

Exista o aplicatie, Magic Desktop, pe care o poti descarca gratuit de aici, care face fix invers. Eu ca părinte pot să decid pe ce site-uri intră copilul atunci când stă la calculator. Ai înțeles? Deci eu îi dau lista de site-uri pe care are voie să intre. Restul e blocat complet.

Acum că am rezolvat problema cu internetul, mai rămân jocurile, pentru care Magic Desktop are o treabă mișto – te joci doar după ce faci niște exerciții educative, adică programul urmărește ce face copilu în timp ce e la calculator și nu îl lasă să se joace mai mult decât i-aș da eu voie, dacă aș fi lânga el.

How cool iz that? O sa va mai povestesc despre programul asta, ca merita, mai ales ca, multumita UPC, e gratuit.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.