Patru șoferi Uber au primit amenzi de câte 25.000 de lei în baza legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. De asemenea, plăcuțele de înmatriculare au fost reținute 6 luni. La ora 2, Uber era suspendat la Cluj și nu se mai putea comanda maşină.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a confirmat activitatea de la Secția 6 de Poliție: „Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație. Ca măsură complementară, au fost reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele”. Cele patru mașini din „schema” Uber au rămas în curtea secției de poliție.

„Uber este un serviciu ilegal, conform legii 129/2015 care completează legea 38/2003. Ei spun ca fac „ride sharing”. Noi nu am împărțit mașina cu nimeni. Am făcut comanda exact ca la un dispecerat taxi şi a venit mașina”, a spus vicepreședintele sindicatului taximetriștilor din Cluj, Ioan Pugna” via clujust.ro.

Mi se pare foarte drăguț ce s-a întâmplat și bravo Clujului că face ceea ce ar fi trebuit să se întâmple în București de la început. Toți taximetriștii ar trebui să facă comenzi UBER, după care să cheme poliția. 25 000 amendă pentru câteva zeci de băieți și nu mai iese nimeni să facă ridesharing și vânzare de alimente (recte înghețată) fără autorizație de comercializare a produselor perisabile.

Nasol moment, mișto coliva.