Ma uit la cearta aia stupida a celor doua bucatarese de pe net, care s-au dat in judecata pentru ca au folosit acelasi titlu pentru o asa zisa prajitura, o mizerie de aia economica gen cremsnit, numit pompos ecler, desi legatura dintre ecler si mizeriile alea este ca ambele au zahar in ele.

Triste ființe. Dupa ce ca in zona se preumbla aceleasi rețete non stop, pentru ca na, inspirația e aceeasi, isi mai pun si poalele in cap, ca ultimele țațe.

Anyway, ce voiam sa va spun este ca, atunci cand ai produsul tau, pe situl tau, nu pe youtube, nu ti-l poate suspenda nimeni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

56 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Două țațe cu degete tip cârnăcior. “Avocaţii acesteia au contestat deja verdictul dat în primă instanţă. Aşa că războiul eclerului e departe de a fi consumat.” Trololol, first world problems.

    • #2

      Nu știu de ce întotdeauna când se vorbește despre avocatul cuiva, că ce face și ce drege, se vorbește la plural, cu ”avocații”.
      În 99% din astfel de cazuri, e UN SINGUR avocat angajat.
      Singularul subst ”avocat” este ”avocat”, nu ”avocați”.
      Gospodina asta nu e vreun kingpin din Miami ca să aibă mai mulți.

  2. #3

    Uite așa s-a inventat și s-a redescoperit “Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci”

    • #4

      Dar vezi, justitia a spus ca o reteta publica ( la fel ca muzica populara) nu poate fi inregistrata ca marca proprie. Si le mai maninca si avocatii de bani…

  3. #5

    Vrei zilnic stiri cu megaanchete? Asta-i lumea reala, unde oamenii se cearta din nimicuri. Vezi emisiunea “De-ale lui Mitica”.

  4. Ador cum sunt denumite “gospodine de pe Youtube”. Nu bucătărese, vedete, chef, vlogger, nimic. Gospodine de pe Youtube. Eu mi-aș face carte de vizită cu titulatura asta.

    • #7

      nu stiu. gospodina are un sens mai larg, de femeie care exceleaza in curatenia casei, grija copiilor etc. ele poate sunt niste nespălate cu carnaciori in casa lor, nu ai de unde sti

  5. Următorul judecător ar trebui să le pleznească puțin peste mânuțe și să le pună să facă câte un clip în care repetă timp de o oră: Ăsta nu e ecler! Ăsta nu e ecler! Ăsta nu e ecler.

    • #9

      Nici nu zic ca e eclair, e “ecler la tava”. Putina atentie va rog.

    • #10

      Virgin DeCaf Cuba Libre, pate-urile vegetale, burgeri din soia, tăițeii ăia cu zero calorii și ușor nedigerabili, varza furajeră (pardon, kale). Chipsurile din altceva decât cartofi…
      Mâncare instagramabilă cu gust infect.

      Mă duc să bag gătesc o pungă de popcorn la microunde și să mă uit la Hădean cum topește un parelelipiped de unt peste niște legume.

      #nodrama

    • #11

      Făceam ecler la tavă (aka cremșnit fals) de acu’ 20 de ani, deci nu e creație proprie la niciuna dintre ele, e o rețetă care circulă de decenii (nu prea bună, de altfel). odată aveam fructe congelate de care am vrut să scap, așa că le-am turnat in respectiva prăjitură. A ieșit chiar mișto atunci, că s-a format din strat extra de cremă de fructe.

  6. #12

    S-au facut cu ou si cu otet

  7. #13

    Eu cred ca ambele sunt influencer

  8. As vrea sa gatesc niste varza azi. Oare o fi vreo reteta copyrighted sau pot sa pun poze pe facebook?

  9. #16

    Am înțeles că s-ar fi bătut pe o tavă de eclaire, iar din amețeală, sudoare, sudălmi și unsoare s-a ajuns la „ecler la tavă”. No, așe-i când ești „gospodină dă iutiub”.
    Doamne iart-o pă buna, că bun cremeș mai făcea, d-ala bun cu cremă de ou, nu făcăturile de azi cu budincă de vanilie. Și foi d-alea crănțăntoare, de era musai să mâncăm în curte, că se sfărâma la prima-mbucătură.

  10. #17

    Cine sunt astea? Ca o cautare cu google related images mi-a dat numai de morti si pandemie.

    • #18

      And btw, Valentinu, nice job cu atasamente la comments.

    • #19

      Daca cauti ecler judecata gasesti.
      Vei fii mai castigat daca afli despre ce e vorba? Nu.

    • #20

      @radu da. In principiu nevasta o urmareste pe Jamilla. Care pare a fi ok ca profesionist.

    • #21

      Si totusi, pozele sunt cu ea… as fi tare mandra sa-mi vad mutra langa articole despre bolnavi, atacuri, etc.

    • #22

      @DeeDee: mai c-ai ramane cu gura cascata dac-ai vedea o asa poza, n’est pas?

  11. #23

    Postul asta a venit la fix pentru recomandarea ce urmeaza.
    Placinte Moldovnesti! Moi Puhave si care se topesc in gura.
    www.youtube.com/watch?v=VcwQziybFE4

  12. #24

    Tot felu’ de gospodini, vericule! Sa nu mai zic c-au inceput si sa se dezgoleasca pe ici, pe colo:

    • #25

      Bă da’ ce-a slăbit, i-a rămas sutienu’ mare!
      Nț-nț-nț!

  13. #27

    Astea se intampla peste tot in online, Zoso se plange periodic ca i se copiaza articolele.

    • #28

      am auzit inclusiv de faze in care se fura articole publicitare…

  14. #29

    Asta îmi aminteste de Guță vs. Adrian in anii 2000 – regele vs împăratul manelelor.

  15. #32

    Eu le urmaresc pe amandoua si am facut si am mai facut din retetele lor, mai ales ale Jamilei. Pacat ca stau si se cearta asa.

    • #33

      eu sunt cu Gina Bradea, o prefer la retete, desi are de alea cu Eram eu, in copilarie, oe malul raului si priveam o gasca…

    • #34

      Apoi gasca ma privea din farfurie.

    • #35

      pentru mine cand m-am apucat sa gatesc, retetele astea video au fost aur curat. Explicat ca la prosti, pas cu pas, minunat. Pe jamila nu o sufar ca vorbeste ca o analfabeta cu prune in gura, ea o fi fata buna, dar dictie zero si multe prune in gura. Dna Laurentiu vorbea mai ok si avea si un site mai ingrijit. Pacat ca Jamila a simtit nevoia sa se injoseasca atat si sa faca atata zarva pentru o reteta pe care o stie orice gospodina de 30-40 ani minim… inca o chestie care arata nivelul si educatia (sau lipsa ei)… nu saracea daca nu era marca inregistrata, si daca e, cu ce o ajuta? Trebuie sa ii dam 10 lei cand facem prajitura in cauza?? Oameni cu prea mult timp liber si neuroni prea spatiati in craniu…

    • #36

      de fapt, din ce am citit eu, dna Laurentiu a raportat o pe Jamilla ptr furt. dupa care a si scris ceva nasol despre ea. iar in instanta s-a aparat ca nu e vina ei ca a suspendat o youtube, ea a facut doar un raport de buna credinta, youtube e de vina

    • #37

      Dap, e cum zice Arhi, acum cativa ani a facut Laura Laurentiu un articol si un video cu reteta respectiva (despre care zice ca e reteta inventata de ea si denumire inventata de ea). Dupa cativa ani face si Jamila un video cu fix acea reteta si fix acel nume, video care e dat jos de youtube la reclamatia Laurei Laurentiu (care a reclamat furtul si public, pe blog sau facebook, nu mai tin minte). Acum, Jamila a dat-o in judecata pe Laura Laurentiu pentru ca i-a reclamat abuziv acel video si vrea niste despagubiri, mai ales ca ea a pierdut niste bani atunci din cauza asta. Prima instanta a zis ca nu se baga si ca e treaba youtube daca a considerat ca a incalcat regulile lor, asa ca a respins actiunea.

  16. se pare ca judecatorul in prima faza, dupa ce a citit pretentiile ar fi spus: ce slobboz la tava?!

  17. #39

    Tara arde, iar babele fac eclere.
    Se intalneau, se trăgeau de par si rezolvau problema.

    • #40

      De mult n-am văzut o păruială pubiană între femei!
      Încă nu-i prea târziu, războiu’ de-abia a început. Hai “fetelor”, curaj!

    • #41

      Radem, glumim, dar pastram distanta anticovid.

  18. #42

    Automat mi-a alunecat mintea la Hairy Milf Pics…

  19. #44

    Cine a fost primul cu melodia de mai jos, Stefan Hrusca sau Tudor Gheorghe?
    Vin colindatorii,
    Ecleru-i Ecler…

  20. #45

    Asta-mi aminteste vag de “scandalul” in care doi cantaciosi s-au ras in cap intr-un mod asemanator, fuse publicat cand eram mica intr-un tabloid din ala de citit inainte de a se sterge cu el.
    Nu mi se pare ca o variatie a unei retete e proprietate intelectuala, dar ce stiu eu… Mai interesant e ca prima pagina care apare pe gugal cand caut scandalul asta spune cine a pierdut procesul, dupa care, la finalul articolului, clipul postat e al perdantei… jornanism.
    In alta ordine de idei, geanina nu putea si ea sa filmeze ceva mai ne-riscant? In locul ei, as fi avut grija cu un clip pe care nu-l vreau dat jos ca-i reclama. Acum are de platit chiar mai mult decat a pretins.

    PS: Eclerul cu crema din aia gen cremsnit e cel mai scarbos (ca si cremsnitu-n sine, de altfel). Pana si cu sarlota iese mai bun.

    • #46

      Eu nu stiu ce defineste proprietatea intelectuala. Articolul lui Cetin cu licente de windows, furat de Hotnews, se considera proprietate intelectuala? Pentru ca e doar o variatie a diverselor articole publicitare pentru acel produs care apar pe mainmuktr site-uri. Eu cred ca nu-ti pica prea bine atunci cand tu muncesti sa faci ceva (daca mai si traiesti din asta) si vine competitia si iti fura munca 100%.

    • #47

      retetele de mancare publice nu pot fi proprietate intelectuala.

    • #48

      Eu nu stiu legea pe partea asta, asa ca nu ma bag. Daca stau sa ma gandesc, ar fi culmea sa dea in judecata Sanda Marin (ipotetic vorbind) toate gospodinele care au gatit ceva din cartea ei. Cred ca de asta a zis si instanta ca nu se baga, e treaba youtube-ului daca el a decis ca merita dat jos videoclipul.

  21. #49

    Asta e un fel de Steve Jobs vs. Bill Gates sau Ford vs. Ferrari?

  22. #50

    Jamila e meh, Laura Laurentiu e top, are un super blog, extrem de muncit. N-as avea incredere intr-o gospodina slabuta :))

  23. #52

    Păi înainte să publice varianta aia a înregiastrat-o oficial ca a ei? Că e posibil ca deși ai o idee bună, fiind număr oameni pe planetă, sunt mari șanse să o o fi avut altul înaintea ta.

    • #53

      Daca nu a fost la OSIM sa isi inregistreze varianta aia ca marca inregistrata atunci egal cu zero.

  24. 2 tzoape care traduc retete de pe afara …

  25. #55

    ….and that’s the way the cookie crumbles…asa ceva

  26. #56

    Cred ca s-au pus de acord să împartă onorariile avocaților și au ieșit mai ieftin decât cu reclamă plătită la ProTv. La câte căutări s-au făcut online, li s-a mărit traficul ca de la un ecler, la o tava cu ecler.