Uitându-mă cu maximă silă la târfele care fac parte din gruparea parlamentară numită UNPR, care grupare e formată din tipi care și-au dat demisia din partidul care i-a trimis în parlament, mi-a venit o întrebare:

De ce nu există o lege care să interzică traseismul în parlament? Ți-ai dat demisia din partidul care te-a adus în parlament, nu te mai identifici cu politica lor? La revedere, dă-ți demisia și să vină următorul pe listă.

E exagerat cum gândesc?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

41 comentarii Adaugă comentariu

  1. Din cate stiu exista un proiect de lege care impiedica mutatul dintr-un pardin in altul pe perioada unui mandat , probabil s-a pierdut pe drum 🙂

  2. #2

    poza e pe bune sau e modificata?

  3. Si eu care credeam ca ai descoperit vreo “retea” noua pe la Izvor … 🙂
    Iar politica?
    Sincer nu “le am cu astea”, dar iti dau un exemplu: tu cand ai lucrat ca angajat ai capatat o oarecare experienta profesionala in timp ce aduceai bani companiei respective, dar ai si invatat ceva pe cheltuiala lor (presupun). Cum ar fi fost ca aia sa iti fi interzis o oarecare “migrare”?!
    Si ca o paranteza: toti par la fel indiferent de tabara din care fac parte, dar cum am mai zis nu ma pricep eu la polica.

    • #8

      Hunac Ceel » s-avem pardon, ei acolo sunt reprezentantii nostri. eu l-am ales pentru ca e pe listele unui partid si reprezinta o doctrina politica.

    • #9

      Pai nu e pe nici o lista. Candideaza din partea unui partid dar tu il votezi pe om nu partidul. Listele au fost inainte de uninominal.

    • @scipio: smecheria e alta nu cred ca 1/3 din ei au iesit cu peste 50% din voturi, smecheriile au fost la redistribuirea votului, pentru ca actualul sistem uninominal e facut de cei de la pnl cat sa iasa ei mai bine, era o discutie acum ceva timp ca cei de pe primul loc sa se duca in parlament dar nu stiu daca s-a aprobat o lege in sensul asta, asta in primul rand.

      In al II lea rand ai habar cati voteaza cu trandafirii, garoafa sau sageata si nu neaparat cu numele?

      Si @arhi sa fim seriosi cine tine cont de ideologie, daca ii pui pe alesi sa-ti zica ceva din statutul partidului ce-l reprezinta reprezinta.. sunt prea preocupati sa citeasca “almanahe”

    • #11

      Sunt firme care te obliga contractual sa nu te angajezi pe acelasi post pe care ai lucrat la ei nu stiu cati ani dupa ce pleci. Deci argumentul asta cade.
      Ar trebui dati frumos afara, in fond sunt angajati in parlament. Te-ai angajat ca si maturator de strada, acuma lucrezi ca si curatator de buda, nu avem nevoie, la revedere.

    • #12

      Haha, arhi nici nu te crezi cand zici ca l-ai ales pentru doctrina!
      Sau na hai ca tu l-ai ales pentru ca avea doctrina frumoasa, periata si data cu putin parfum.

    • #13

      alxzen » nu bre, eu zic ca idee, ca asta e principiul alegerilor. candidezi pe listele unui partid pentru ca ii impartasesti doctrina si il aduci la putere in numele meu, care te votez. ori daca dupa ce eu te-am votat, tu pleci la adversari, pleaca-n ma-ta definitiv.

    • #14

      Vezi ce am zis mai jos, baietii astia arunca cu bani grei pentru fotoliul ala logic ca li se permite sa isi stranga jucariile si sa plece cand vrea muschiul lor.

  4. Ce-ai bre cu Udrea, si ea s-a plimbat de la un partid la altul?
    La subiect acum, raspunsul e foarte simplu, nu se vrea o asemenea lege pentru ca fenomenul se intampla la toate partidele, iar legea i-ar afecta pe toti. Au ajuns majoritatea la UNPR dintr-un motiv la fel de simplu, fiind un partid la inceput si avand nevoie de membrii, probabil au cerinte mai reduse 🙂

    • #16

      Traseu Oodrea: PSD, PNL, PD, PDL. E destul traseu pentru eticheta de traseista.

  5. #17

    Nimeni nu vrea sa bage legea asta, cel putin nu acum. Motivul este extrem de simplu: toti vor sa aiba o portita de “scapare” in caz ca nu aduna suficient de multe voturi la urmatoarele alegeri incat sa guverneze linistiti sau doar sa guverneze.
    Insa intotdeauna se vor gasi suficienti parlamentari dispusi sa fie “cumparati” spre a schimba partidul.
    Dupa alegeri, in special cei care au pierdut puterea prin metoda traseismului, incep sa urle cat de curve sunt altii dar totul pana la urmatoarele alegeri.

  6. Este lege de-aia, dar doar pentru Consiliile Locale şi Judeţene. Şi, în general, nu se aplică. Dacă traseistul nu este din partidul care deţine majoritatea pur şi simplu nu se pune în aplicare legea şi nu ai deloc ce să faci.

    PS: Cătălin, Elena Udrea a venit la PD din PNL.

    • #19

      Si la PNL din PSD. Prima data a lucrat prin cabinetul lui Nastase.

  7. Legea despre care vb tu este valabila acum pentru primari. De aia nu isi da Piedone demisia din PC. 🙂

    E foarte buna dar nu vei vedea parlamentarii votand asa ceva si pt ei.

  8. #21

    Votul din 2008 a fost uninominal parca 80 la suta iar 20 la suta pe liste si atata timp cat locurile pe lista sunt cumparate cu bani si nu sunt pusi cei mai competenti tot timpul vor exista asemenea alesi pentru care interesul personal primeaza

  9. #22

    I’d hit it. Like, really hit it -boot to the teeth kind of shit.

  10. Normal ar fi ca sa nu se poata muta dar in tara asta nimic nu e normal 😀

  11. #24

    Din câte știam eu, legea e cam pe rol, doar că nu-și iau inima-n dinți s-o voteze.

  12. #25

    Atat timp cat au cumparat voturile cu mici si bere, poate sa mearga unde vrea pielea lui,k nu vad care e problema.

    Este o lege care sa reglementeze traseismul politic de la un partid la altul, de aceea baietii destepti au inventat UNPR, care nu e partid, e uniune.

    Trebuie tinut cont ca si in interiorul partidelor sunt tabere. Si cand a iesit Ponta la PSD, normal ca si-a impus oamenii lui si i-a marginalizat pe ceilalti. Ce as face eu, deputat fiind la PSD, trezindu-ma intr-o situatie de asta? Adica fiind fortat sa lucrez cu niste oameni care ma trateaza cu indiferenta si fata de care nu am nici un respect. Eu vreau o cariera, nu vreau sa fiu tras pe linie moarte pentru ca la X sau Y nu ii place fata mea. Nu mai sunt dorit aici, ma duc unde este nevoie de mine, logic, nu?

    Mai este un argument care nu poate fii ignorat. M-au votat oamenii dintr-un anumit colegiu, le-am promis marea cu sarea, sprijin pentru proiectele primariilor, drumuri, biserici, scoli, tralala. Din opozitie nu prea ai cum sa faci prea multe, asa ca te dai cu puterea. Mai pe fata, mai pe furis, trebuie sa faci ceva sa iti asiguri si al doilea mandat.

    Politica din Romania e la pubertate, suntem inca in zona gri unde legea inca se mai interpreteaza dupa bunul plac. Dovada si legea uninominalului pe liste, un fel de struto-camila, rezultat al gandirii PSD-PNL, care permite unor specimene ca Antonescu sa ne reprezinte in Parlament fara nici un fel de legitimitate. De mentionat faptul ca la mine in colegiu este un deputat care a iesit de pe locul 3 cu o mie si ceva de voturi si alea cumparate. Pana si cantorul de la biserica din sat lua mai multe voturi.

    Se mai poate vorbi de reprezentarea populatiei in cazul asta, pot eu sa-i bat obrazul domnului deputat pentru ca sare dintr-o barca in alta? Nu, pentru ca pe el nu l-am votat noi, l-au votat aia din Vrancea, Arges si Sibiu, iar locul mai bun pe liste si l-a cumparat el din banii lui.
    Deci, oricum o dai, nu e bine…

  13. #26

    Nu te-ai gandit la ceva, multi dintre acesti indivizi cotizeaza din greu pentru un loc in banca respectiva+ ca fac munca de teren se face pe spinarea lor ( mai exact a sclavilor lor din filiale), e frumos sa o arzi cu doctrina, reprezentare, loialitate dar in ele din urma cu cotizatul cum ramane?

    Ceva mai diplomat mi se pare sa interzici formare de noi partide parlamentare din independenti( > UNPR) si trecerea de la un partid parlamentar la oricare altul pe durata unui mandat (cazul PP). Pe scurt nici un partid sa nu poata intra in parlament fara vot.

  14. Există mai multe tentative de reglementări, doar că (intenţionat) nu sunt prevăzute sancţiuni. Cum aplici o lege în care nu sunt prevăzute sancţiuni. Dacă bine îmi amintesc a fost nevoie să fie modificat şi regulamentul Parlamentului pentru a permite înfiinţarea UNPR. Aşa că este, nu este lege, noi facem tot cum ne taie capu’ şi nevoile…

  15. #28

    Si eu zic ca indiferent cum se voteaza ( uninominal sau pe liste) se voteaza pe langa omul in cauza si partidul din care provine … Asta pentru ca , de obicei, un singur om nu poate face mai nimic – pentru a face ceva este nevoie de o vointa politica si asta se obtine cu un partid. Lucrurile astea sunt complementare si impreuna alcatuiesc candidatul pe care-l votezi. Daca el schimba datele problemei, mi se pare corect sa nu mai fie considerat ales… pentru ca, in noua sa conditie, nu a fost ales de nimeni…

  16. Nu e exagerat cum gandesti, Arhi, doar ca nu mai exista onoare..
    Poti sa nu te mai identifici cu partidul din care faci parte, dar atunci cand iesi din acest partid onorabil ar fi sa renunti si la privilegiile care ti le-a adus acesta.
    Nu putem vorbi de onoare in clasa politica romaneasca..
    Onoare e un cuvant prea mare pentru niste oportunisti.

  17. comment-ul meu nu apare..

  18. Cum spuneam in comentariul disparut in Bermude, clasa politica romaneasca nu are onoare.
    Arata-le banii si indica-le directia!
    Pitbull mode on!

  19. @arhi – ai cumva idee cat e pretul la traseista asta din poza?
    Chiar daca unii mai sus o vad travestit, eu unul m-as risca….

  20. #33

    Si apoi… sa fim serios, ce sint partidele in Romania? Chiar credem ca reprezinta idei, ca daca votezi pnl de exemplu vei avea idei liberale si nu populism cu dublari de pensii? Sau ca daca votezi psd vin socialisti la putere si vor conduce avind in gind omul de rind in defavoarea afaceristului? Nu, la noi puterea face cum o duce capul ca sa prinda clientii lor comenzi politice astfel sa isi creeze o baza financiara pentru a putea accede la cascaval si dupa urmatoarele aleggeri. iar opozitia… huoo puterea, altceva nu stiu, nu sint capabili. (Ce mi-a placut aici de bendeac… Spunea el ceva de genu mai, de doi ani de zile numa greseli fac astia? Prosti sa fie si tot mai nimeresc si una buna….)
    Serios… is aceeasi baieti care se cunoasc intre ei, mai petrec revelioane impreuna, merg pe la nunti, se incuscresc, dar de ochii llumii s-au impartit in gasti pe care le-au intitulat pompos partide. in conditiile astea… da-mi voie sa am mai multa incredere in omul votat si nu in gasca din care face parte. Da-mi voie sa apreciez ca omul a votat dupa gindirea lui in parlament, ca stii foarte bine ca daca voteaza vreunu contra gastii e exclus imediat. Si atunci… ce vrem in parlament? niste omuleti de paie care apasa butonu la comanda liderului gastii?

  21. Sa promovam turismul cu TRUP si suflet 🙂

  22. #35

    Ups, trebuia sa spun si despre pdl, sa nu cumva sa se creada ca sint nemultumit doar de pnl si psd. Sa fie clar… Si pdl-ul e tot o gasca, poate la fel de nociva cum era psd-ul prin 2004… Numai clienti politici, numai furtisaguri si din astea… Deci nu sariti ca as fi portocaliu… Absolut toti sint o apa si un pamint.

  23. voi inca mai sperati sa fie Udrea monogama?

  24. #38

    In anul in care Udrea a devenit faimoasa, fiind pusa in functia de “consilier” sau ce era ea pe atunci, eu stateam la coada la shaorma, iar in fata mea era un individ pe la vreo 50 de ani, care se intoarce spre mine si spre prietenii mei si zice: “Ati vazut-o pe Udrea aia? Ce buze bune de supt are!”. Eu ma dezic de vorbele acestea misogine si jignitoare ale distinsului domn, cum s-au dezis si altii de altele.

  25. Traseismul se pedepseste…doar pentru catei, dulaii nu au de ce sa se teama!

  26. Traseismul politic in Romania va fi mai vesnic ca vesnicia.

    ha, ha, ha … ce-mi plac glumele mele.

  27. #41

    Ai ghe pl mee! Doar cu spaclu’ ii mai dai jos machiaju’ de pe mooie! Totusi ar merge de un gangbang in Piata Universitatii.