Ministrul Agriculturii Florin Barbu nu este de acord cu propunerea ca hipermarket-urile să fie închise sâmbăta şi duminica pentru a avantaja micii retaileri. ”Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea munceşte, toată lumea are probleme”, a susţinut ministrul Agriculturii

Ok, cei de la care a pornit ideea asta nu au absolut niciun gând de bine la adresa angajaților sau a oamenilor, în general. Ei vor închise supermarketurile pentru ca magazinele de proximitate, cele care rămân deschise, fiind, în general, conduse de proprietari, care sunt și vânzători, magazioneri și manipulatori, să poată crește prețurile cât de mult vor ei și să fii obligat să cumperi de la ei, pentru că zero alternative.

Eu mă refer doar la declarația asta plină de compasiune la adresa noastră, a sărmanilor muncitori care avem liber doar în weekend și cum este el domnu ministru alături de noi, să ne salveze acel timp prețios alături de familie.
Tovarășe ministru, să știți că și angajații din magazine sunt tot cetățeni care ar vrea să își petreacă weekend și timp liber alături de familie, nu doar noi. Și oamenii ăia au dreptul la fericire, la familii, la ieșit cu copiii și restul de dude aruncate așa, din vârful butonilor de manșetă de către domnia voastră. Sigur, știu că românii au impresia că s-au spălat pe mâini când anunță că dar vai, îi plătim pentru munca aia. Sigur, îi plătiți, dar i-ați întrebat vreodată dacă ar prefera să stea acasă, în weekend, cu familia sau liberele alea care li se dau în timpul săptămânii, gen unul luni și unul joi, compensează orice urmă de fericire pe care ar putea-o avea cineva care nu face parte din masa mare de oameni care are dreptul la fericire, conform politicienilor români.

Cât despre statele europene în care marile lanţuri de magzine sunt închise în weekend, Florin Barbu a spus: ”Am fost în zona de Franţa. Cred că duminica după ora 13.00 erau închise, dar sâmbăta erau deschise”.

Nu știu cum e în Franța, dar în Germania și Spania, sâmbăta e program scurt și duminica nu e deschis nicăieri, în afară de farmacii. Oamenii stau acasă, își savurează liberele, stau alături de familie, beau beri sau vinuri, ies la grătare și sunt fericiți. Iar lumea nu se prăbușește în jurul nimănui, cumpărăturile se fac în continuare, nu există vreo aglomerație nebună pe nicăieri, toți au cele cuvenite pe mese, cum s-ar zice în patria lui Hesus.

www.news.ro/embed/21532601

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

85 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    In state civilizate, dupa granita ungara :
    – Austria: sambata pana la 6, apoi duminica inchis…
    – Germania: sambata pana la 7, apoi duminica inchis.

    Deci lacrimile astea la adresa romanilor , poate ar fi bine sa fi fost transformate in concept mai bun pentru reciclare sticle PET, autostrai, mai putin furtisag, etc

    18
    • #2

      Program la un REWE oarecare:
      ibb.co/mSV8L1K
      Program la un Media Markt oarecare:
      ibb.co/RcDjfck

      Programul redus sambata e mit urban.

      Dar problema e alta. Cumva, se pare ca doar angajatii din magazine au dreptul la odihna in week-end. Aia care lucreaza in restaurante/baruri/cafenele, nu sunt si ei tot oameni? Sau aia care lucreaza in benzinarii? Ce au angajatii de la magazinele alimentare in plus fata de angajatii din restaurante?

      60
    • #3

      ai dreptate, e un mit, cat am trait in Bavaria a fost o legenda urbana.

    • #4

      @Cucubau deși sunt multe cafenele și restaurante deschise duminica, mai toate au o altă zi din săptămână când sunt închise, așa zisa zi de liniște. La favoritele noastre e mai mereu închis luni sau marți.

      11
    • #5

      Uite si aici. Rewe și Kaufland de lângă mine:

      ibb.co/Qvg0hz1
      ibb.co/48nfvds

      4
    • #6

      @DanMK
      Diferentele sunt:
      1. Treaba asta (zi libera la restaurant/cafenea/bar) nu e reglementata prin lege (adica nu-i obliga statul sa inchida luni asa cum obliga statul magazinele sa inchida duminica)
      2. 90% din restaurante/baruri/cafenele sunt deschise. Mai ales in orasele mai mari.

      Drept urmare, concluzia mea: doar angajatii magazinelor sunt oameni care au dreptul la odihna in week-end. Restul sunt suboameni (si nu doar in Germania/Austria, ci si-n Romania sau alte tari, ca n-aud pe nimeni sa se lupte pentru dreptul barmanilor la odihna in week-end).

      5
  2. #7

    Buticarii: Saracii angajati de la LIDL, lasati-i sa se odihneasca in weekend!
    Statul: Pai si voi?
    Buticarii: Aa, noi suntem odihniti, boss. Nu e problema.

    120
    • #8

      =)))))))))

    • #9

      Fix asa imi suna si mie. Sa ii inchida pe aia mari ca sa ramana doar astia mici. Pe cat pariu ca Mega-urile de la parterul blocurilor raman deschise?

      35
    • #10

      iti dai seama ca se trec la magazine de proximitate. “Mega-ul lui Ion de la 6”

  3. #11

    Oamenii nu isi doresc decat sa fie deschis non-stop peste tot, sa fie ieftin peste tot, sa nu fie aglomerat nicaieri pana ajung ei cu masina si sa nu aiba pe nimeni in fata la casa de marcat. Chiar vi se pare exagerat?!

    61
    • #12

      Eu cand ajung cu masina in fata casei de marcat gasesc liber intotdeauna

      66
  4. Suedia avea si ea program d-asta. Avea…

    nu prea as lua exemplu nemtilor. Aia is niste idioti blocati mental. Da, hai sa avem magazinele de cumparaturi pe acelasi program cu al alora de muncesc la birou. Ca cumparaturile le fac extraterestrii, eventual

    68
    • #14

      de aia sunt deschise pana la 10

    • #15

      @animaloo: ai dreptate pana la un punct. daca magazinele sunt pe acelasi program cu al alora care muncesc la birou inseamna ca statul a facut alegerea corecta. asa functionarii publici care au toti program mai scurt decat cei din privat au timp sa ajunga sa faca si cumparaturi pana iese puhoiul din privat si strica si traficul si tot.

      18
    • #16

      @Arhi
      Majoritatea se inchid la 10, insa sunt cateva exceptii care sunt deschise pana la 11. Insa problema nu este acolo, ci fix la idiotenia numita systembolaget care are program un program variat, insa duminica este inchis, iar sambata e deschis pana la 3. Systembolaget este locul unde cumperi alcool ceea ce in Romania gasesti la orice magazin. Asta bineinteles daca vrei sa bei o bere, in schimb daca cauti ceva droguri se fac livrari si la domiciliu. Oare de oamenii aia nu ne ingrijim?

      16
    • #17

      Ma scuzati dar ati vizitat un circ d’asta dupa ora 18? Zarzavaturi numai de dat la pasari, tot ce e decent si bun de pus in mancare e disparut sau pe cale de… Vorbesc de K, L alea mari.

      25
    • #18

      si in finlanda pana acum vreo 5-6 ani era programul foarte strict (mai ales cand erau sarbatori legale) si cam tot ce era supermarket trebuia inchis la 9 in timpul saptamanii si 6 sambata, iar duminica se deschidea la 12 sa aiba timp lumea sa se duca la biserica, dupa aia au liberalizat orele, dar tot traditional multe se inchid sambata la 6 si duminica au program scurt 12-6

      7
    • #19

      Bai, sa mor daca va inteleg. In Bavaria, programul hypermarket-urilor e, de regula, 7 – 20 de luni pana sambata. Cu mici variatii. Cine plm e 13 ore la birou, in fiecare zi, o saptamana intreaga? Totodata, o buna parte din idiotii aia blocati mental aleg sa inceapa munca la 6:30-7 si astfel la 15-16 au plecat spre casele lor. Ma rog, prosti ei, nu ca romanii care TREBUIE NEAPARAT SA CUMPERE CEVA duminica la 9 seara.

      19
    • #20

      @animaloo: Banks: “Hold my beer!”.

      2
    • Ce-ai ma Stefane, ca erau romanii sa moara de foame cand au vizitat Viena in weekend si nu au gasit nici un spar deschis! :))
      Chiar asa?

      6
  5. #22

    Se pare că în România pt a ajunge ministru al agriculturii neapărat trebuie să-ți curgă bale. :)))
    După petrică daea atât a putut mândra națiune? În vreme de război noi reducem bugetul apărării și numim responsabili cu hrana niște oameni care au fost în zona de Franța:))))

    Mă și cum ne mai supărăm…
    Cică animalele nu permit niciodată ca cei mai slabi să le fie lideri. La noi la oameni e invers. :))

    37
    • #23

      Din pacate pacalicii aia din jiltul ministerelor sint numiti de un analfabet covrigar, nu alesi de natiune.

      10
  6. #24

    Au încercat în Slovacia, cea mai mare opoziție a venit din partea angajaților (din magazine/mall-uri). Pentru că le scădeau veniturile, orele din weekend fiind plătite mai bine.

    57
    • #25

      Exista legislatie ptr timpul de munca. Aia care presteaza in weekend, primesc liber alte 2 zile in cursu saptamanii + un spor la salariu. Nu e ca si cum muncesc nonstop. Doar ca, aceiasi vesnica problema ca la noi, n-are cine poola sa aplice legea. Legislatia muncii e destul de acoperitoare ptr tot felul de situatii.
      Legi sint, doar ca sint degeaba. Tipic romanesc.

      19
    • #26

      @DanV – legislația se aplică și în România. Nu muncește nimeni non-stop. Vezi că zice și Arhi în articol. Nu am zis nicăieri că lucrează cineva non-stop. Am comentat strict legat de magazine deschise în weekend. Dacă nu înțelegi, nu e rușine să întrebi. În loc să presupui ampulea. Merci!

      15
    • #27

      Nu era ptr tine ce-am scris. Era la modu general despre situatia de la noi, doar că…. sa-mi bag poola in butonu de “raspunde” care e pus de-a-n-pulea si cand derulez apas pe el.

      8
    • #28

      @DanV – merci! Și da, butonul ăla e moartea pasiunii (pe telefon). Dacă îl prinzi, bagă-ți poola de două ori în el.

      11
  7. #29

    nu, ăia nu au drepturi, că lucrează la multinaționale, îs vînduți, deci sclavi!

    7
  8. #30

    si electoratul care iese in grup de la sedinta duminica dupa ora 10, de unde mai cumpara paine, parizer, pufuleti si bere la pet?

    7
  9. #32

    la supermarket macar mai vezi o eticheta, ai cat de cat idee de unde vine leguma/fructa, la magazinul de promiscuitate ma gandesc de doua ori si pt o paine ambalata.

    54
    • #33

      e de notat asta cu magazin de promiscuitate, o sa o folosesc, multumesc :))

      27
  10. #34

    Urmeaza ca asociatia vrajitoarelor si vracilor liberi sa ceara ca spitalele sa se inchida in weekend, sa se odihneasca si medicii

    75
  11. #35

    A fost ora Pamantului bă!!! si am uitat! sunt disperat. De ce nu ati zis si voi nimic aici, nu s a postat nimic pe nicaieri, nu s a stiut ce dracu. A fost ora pamantului. stiti voi sarbatoarea aia cu ecologistii astia cu Bucurenci cu bulangii, cu ecologia, cu mortii ma sii. Ia uitativa ba, cum de n am stiut, cum de am
    uitat. Eu stiti ce obicei am de ora panantului, stiti ce faceam nu? Daca sunt acasa, toate luminile aprinse, bagat masina de spalat toata ziua, chiar sa se invarta si in gol nu cobteaza, totu aparatura, bagat in priza la maxim, lumina aprinse nob stop, non stop, ma culcam cu lumina aprinsa de ora pamantului. Deci tot consumam la rupere. ia uite ba, cum de am uitat ba. incredibil

    16
  12. #36

    Vineri, 22.03, era unu’ la o emisiune difuzata de Europa FM care spunea că administrează 50 magazine in Brașov. Dorea să se aprobe aceasta lege pentru că el ține la angajati, care cică sunt obositi, frustrați etc.
    Deci, omul arată că se gândește la angajații lui. 🙂

    Însă, Striblea, care era moderator, a uitat să îl întrebe de ce nu închide el magazinele macar duminica. Mai ales că nu există o lege care să impună comercianților sa țină magazinele deschise în week-end.

    Va spun eu de ce nu fac asta. Pentru că… profit. Unii că asta de mai sus se uită câți bani câștigă. Și vrea să aibă un profit cat mai mare.
    Cu cât ar fi scăzut vânzările și profitul daca ar fi închis magazinele? Poate cu 20%.

    23
  13. #37

    Suna foarte bine in teorie ca inchizand supermarketurile in weekend ajung si bietii vanzatori sa se relaxeze linistiti cu familia. In practica insa, probabil 20% din ei vor ajunge someri ca urmare a reducerii numarului de schimburi lucratoare necesare.

    51
    • #38

      Corect. Iti dai seama cat timp liber o sa aiba atunci sa stea cu familia.
      Pe de alta parte daca se considera ca mimetismul dus la extrem dupa modelul german o sa ne faca sa traim ca in jermania, pai propun sa vorbim germana, sa mancam bartwurst si sa admiram doar goo girls.

      13
    • #39

      @Boris: man of culture.

      2
  14. #40

    Asta cu crescutul prețurilor prin uichend e veche. Acu vreo 4-5 ani încărcasem o pungă cu mere la o tarabagioaică în piață, una mai colorată natural. Cînd le cîntărește și-mi spune prețul calculez repede, mental. ”E 5 lei kilul” spune ea. ”Păi ieri era 4 lei”, spun eu. ”Aaa, e preț de duminica”. ”Bine” îi spun eu, vărsînd punga la loc, ”vin luni și iau, dar din altă parte”. ”aaauuuuu”….

    35
  15. #41

    Io le.as închide (fără program) și sâmbătă și duminică ! Ar fi un pic de tămbalau (o lună ,poate) până s.ar obișnui cetățenii ,da după aia …

    4
  16. #42

    tu te iei de un politruc ca zice tampenii ???!!!
    UIte aici next level :
    “Valentin Lazea: Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai, deja trăiți cu mult peste posibilități. Refolosiți lucruri, reparați-le, mergeți mai mult cu mijloacele de transport în comun” , BNRist de cariera .

    19
    • #43

      Da, și eu cred că românii se întind la cheltuieli peste posibilități. Majoritatea populației vrea casă, mașină, ceasuri și haine de firmă. Iar salariul mediu net este 900 euro/lună.
      Dacă nu mai importăm din China, să vezi cum refolosim, reparăm și o luăm per pedes cu tenișii cusuți.

      13
    • #44

      Nu mi-e clar ce e rau in a repara chestii, in a nu arunca mancare si in general a te gandi de 2 ori inainte de a cumpara ceva doar ca e frumos si nou si are si vecinul de la 2. Ii zice “maturitate”

      7
    • #45

      Ipocrizia clinica de care da dovada parazitul de la BNR e problema.
      BNR a esuat total cand bancile au falimentat prin anii 90, si toti am avut de platit timp de vreo 10 ani o taxa de “solidaritate” pentru a acoperi gaura din economie, nici un BNRist nu a infundat puscaria pentru subminarea economiei tarii …
      Parazitii BNRisti nu au voie sa isi dea cu parerea despre cum trebuie sa se comporte populatia, cel putin pana la finalul secolui.

      21
    • #46

      si acum plătim taxa aia. asa cum plătim 3 taxe de drum în benzina

    • #47

      BNR mai face ceva misto, dar inca nu m-am prins ce :))
      Voi ati observat ca de vreo 10 ani leul nu se mai devalorizeaza? De 10 ani, euro costa intre 4,5 si 4,9 lei, indiferent de economie. Chiar si acum, cand noi avem inflatie peste 6, iar media UE este pe la 2-3, leul tot se tine strong. Zici ca face universul implozie daca sare euro peste 5 lei. Nu stiu ce-a tot facut BNR-ul, dar nu m-as mira sa nu mai avem deloc rezerve de valuta, sa fi vandut astia toti euroii din seif.

      13
    • #48

      nu degeaba romanii au inceput sa economiseasca mai mult in euro.

      2
    • #49

      Ai bre rezeeve la Bnr, destule. O sa afli repede cand nu mai sunt, o sa fie leul 15 leu si nu o sa-ti mai mearga cardul in lei la taverna aia din Santorini.

      3
  17. #50

    Nu suntem pregatiti pt asa ceva, o sa fie o cerere imensa de produse la magazinele de cartier, ar trebui macar sa se printeze deja cartele pt paine…

    10
  18. #51

    si dupa aia o sa ne ne puna sa sarbatorim si Purimul nu? si sabatul. ca tot e weekendu liber nu? Daca tot inchid magazinele in weekend. Auzi aberatie. Pai nu plateste ca lucreaza, ma, futu i in gura sa i fut? Si acasa ce fac? acelasi lucru, stau cu curu pe scaun . S au spetit muncind, saracii angajati. ca stau toata ziua pe scaunul ala si practic muncesc mult nu? mai multa treaba fac eu care n am job decat putorile astea de vanzatori. Asa o lehamite au in ei unii vanzatori cand tre sa le platesti si sa ti dea restu, ce n
    ai vazut. Masura asta de fapt e o masura bolsevica, feminista , hai sa protejam aceste panseluțe care sunt vanzatorii. Care de fapt sunt mai mult casiere, femei, si ce sa spun. s au spetit muncind. C am
    vazut eu aseara doua casiere la mega image, 2 casiere, 2 grase cat Antartica . deci grase e putin spus. Pai noi pe astia ii plangem, pe bulangii astia de vânzători? asta e o activitate usoara, la trecerea timpului. Unde mai pui ca a bagat si din alea de iti platesti singur cu cardu, alea sunt mai multe decat vanzatorii. Deci e bataie de joc cu masura asta.

    7
    • #52

      Bugetarii lucrează în weekend? Lucrează. Polițiștii, jandarmii, medicii, foarte mulți bugetari lucrează în weekend. Vânzătorii sunt mai solicitați decât medicii sau ce problemă au? Să fiu Kaufland, Penny sau Lidl le-aș transmite tuturor angajaților mei că munca îi face liberi.

      23
    • #53

      daca e munca usoara, ce te impiedica sa ”aplici”?

      3
    • #54

      Sunt mult prea deștept, daddy, asta mă împiedică. Sunt muuult prea deștept 🙁

      7
  19. #55

    Eu dacă aveam un business dasta și ma obliga statul sa închid nu eram prea fericit. Legat de angajații care lucrează în weekend exista deja legislație în acest sens, nu înțeleg ce vor sa rezolve de fapt.

    23
  20. #56

    Sa se dea o lege care interzice munca sambata si duminica in aproape TOATE domeniile de activitate, eventual sa ramana deschisa doar sectia de urgente de la spital si pompierii in caz de vreun incendiu dar tinand cont ca si oamenii aia au familii rezulta ca trebuie sa inchidem tot ca toata lumea sa se bucure de viata tihnita de familie/gratare cu prietenii/si alte distractii de weekend…
    Totusi pompele funebre ar trebui sa ramana deschise sambata si duminica deoarece se impute mortu pana luni chiar daca ii pui vata in nas si urechi.

    20
  21. #57

    Este tot o lovitura cu manta, exact ca la păcănele. Trebuie sa sară la cap si supermarketurile ca vin alegerile. Stăteau cuminte in coltul lor si nu săreau cu partea leului!

    15
  22. #58

    daca tot dam liber, eu zic sa bagam si pompierii si personalul medical din spitale. ei n-au dreptul sa doarma noaptea si sa stea in weekend acasa.

    ia toata lumea, nu mai luati foc dupa 5PM

    23
    • #59

      dada, fix personalul operațional de urgenta e acelasi cu cel care iti pune tie capsunele la raft sa le poti cumpăra duminica.

    • #60

      Incredibil :)))

      4
    • #61

      ok, bad example. dar zi-mi cat de esentiali sunt oamenii din horeca pe timpul weekendului? sau vanzatoarea de inghetata din parc are si ea dreptul la weekend?

      hai sa nu exageram, sunt meserii in care iti asumi ca lucrezi in weekend.

      15
    • #62

      Păi da. Ia închideți bre și barurile și discotecile, cluburile, restaurantele și toate alea. Da’ ce-i debandada asta, toată lumea numa’ muncă, nimeni nu se mai odihnește? Adică bartender-ul ăla n-are dreptul să stea și el cu familia că tre’ să-ți facă ție cocktailul; dj-ul ăla tre’ să-ți mixeze ție, și să învârtă discuri pe turntable în loc să învârtă mici pe grătar, ca să ai tu pe ce să-ți zbânțui târtița în club; ospătarul ăla cum își mai compensează el orice urmă de fericire când el duminica seara tre’ să-ți aducă ție filetul la masă pentru că n-ai avut tu ce mânca acasă pentru că era închis la supermarket?
      Vrei cinema? Da’ crezi că băiatu’ ăla care vinde popcorn n-are și el o prietenă? Ia bagă Netflix, hai.
      Că lumea duminica tre’ să fie fericită la grătare.
      Ia gata bă, de acuma în fiecare duminică numai grătare, toată lumea.
      Din punctul ăsta de vedere, toate serviciile enumerate mai sus sunt muuuuult mai puțin necesare decât asigurarea accesului la alimente prin intermediul supermarket-urilor, așa că în primul rând ar trebui să le dăm liber ăstora, și abia după aceea să ne gândim la angajații din supermarket-uri.

      24
    • #63

      Mergand pe logica asta eu as propune ca si bisericile sa se inchida in weekend, ce popii aia nu ar avea nevoie sa stea si ei acasa cu familia, cu preoteasa. Popii fiind salarizati de la stat sa ne intelegem
      Oh wait, daca se intampla asta da faliment toata sandramaua lor ca urmare ar renunta imediat la salariul primit de la stat. I see this as win-win situation.

      6
    • #64

      Toate ca toate, până la pompieri! Păi, cine mai scrie cărți așa interesante dacă are liber în uichend?

      7
    • #65

      cel mai misto ar fi la pilotii de avioane, incepe weekend-ul, lasi mansa libera 48 de ore.

      11
  23. #66

    Am fost si eu de curând în zona de Franța (Paris).
    Spre surprinderea mea, am gasit magazine deschise (Super U Market si inca unul) deschise si duminica pana la ora 20. Cele două magazine erau lângă apartamentul închiriat.
    Nu am ajuns si la altele.
    Acum câțiva ani mai găseai doar la.magazinele arabilor deschis în zilele de week-end si seara. Evident, prețurile erau mult mai mari. Dar mai stăteai de vorba cu aia, așa că merita…

    11
  24. #68

    Am trait in Spania 12 ani si de vreo 4 sunt in DE. Mereu sunt magazinele inchise duminica. Faza cu program scurt sambata nu am vazut-o la nimeni. Dar da, duminica inchis inclusiv buticurile de cartier. Pana la urma si angajatii au nevoie sa stea cu familia.
    Plm, intreaba orice it-ist sau bugetar daca vrea sa bage ca eroul duminica, raspunsul e invariabil, NU.
    Eu sunt 100% de acord cu duminica liber peste tot. La inceput lumea comenteaza aiurea, in max 6 luni toti sunt obisnuiti si nu mai ai nici o problema

    Faza misto e ca toti care nu sunt de acord cu duminica liber, sunt cei care vinerea rup usa la 12-13 si au weekend prelungit pana luni.

    13
    • #69

      Păi normal că răspunsul e invariabil nu, pentru că eu când îmi mai fac cumpărăturile ?!?!?
      M-am mutat in Spania după vreo cinci ani de SUA și ce pot spune pe temă este că “I am disapoint” ( știu să scriu corect, merci ).

      Angajatii la magazinele astea câștigă relativ comparabil cu cât câștigă în Statele Unite și nu au dorința de a munci suplimentare deși în Europa s-ar plăti mai bine orele alea.
      OK, e dreptul lor.

      Drept care anul asta m-am mutat cu turiștii in Costa Blanca , că acolo e mai permisivă treaba.

      Cum ar veni ăștia cu supermarketurile nu cred că își permit să închidă în weekend, că cele mai mari vânzări atunci le fac. Și nu sunt numai eiz dar majoritatea țin în spate centre comerciale – gen câtă lume merge la shopping pe weekend, pe model american și dacă tot sunt la supermarket se uită și de o hăinuță la galerie, mănâncă ceva la food court, beau un suc, văd un film, dau pe la frizerie și ce mai au .

      Dacă tai asta o să bată un pic vântul prin centrele comerciale și cineva o să sufere de foame.

      7
    • #70

      stai, te ai mutat in Cost Blanca pentru ca nu era Carrefour deschis duminica?

  25. #71

    Ce-i mai f**e grija pe religiopați, dar mai ales pe unii bloggeri în ce zi se odihnesc diferiți oameni…oare așa e mai bine:

    Să țineți Sabatul, căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului său.

    Patetic

    13
  26. #72

    Bah, mai stiti bancu-ala cu sora lu Bula care a ramas gravida??

    3
  27. #75

    Nu e deloc așa. În multe țări din Vest e plin de supermarket-uri care sunt deschise în timpul săptămânii până la 9 și doar duminica sunt până la 20, și este un lucru foarte ok pentru toată lumea, inclusiv pentru angajați. E destul să nu pui pe turele de weekend mereu aceeași angajați, îi pui prin rotație, mai bine obligi prin lege ditamai lanțurile gen Carrefour, Lidl, etc, să aibe un angajat-doi în plus pe statul de plată ca să îi poată pune prin rotație fară să fie exploatați, dacă îi vine rândul unui angajat să bage weekend odată la 3 săptămâni e ok pentru toată lumea. Și le plătești zilele alea ca festive. În multe țări din Vest, că văd că ăsta e exemplul preferat la subiectul ăsta, se procedează așa. Și în cazul ăsta nu are rost să fim noi butthurt în locul altora, așa cum fac woke-iștii care se simt ei discriminați/jigniți/atacați în locul altora, pentru că în cazul ăsta angajații sunt mulțumiți. Când un magazin Penny de pe lângă mine și-a schimbat programul și a început să închidă la ora 13 în ziua de duminică, angajații erau plini de draci, că nu mai primeau spor de festivitate pe orele alea. Când un magazin Carrefour a decis să nu mai fie deschis non-stop (da, în Vest, non-stop) ci să închidă la ora 23, angajații erau primii care scoteau fum pe nări că nu mai primeau spor nocturn. Voi vă gândiți că “săracii de ei, n-au weekend-uri libere” dar faza e că marea majoritate din cei care aleg să lucreze într-un supermarket nu o duc așa bine cu banii, pentru ei sporurile alea festive sau nocturne sunt mai importante decât weekend-urile libere.
    Așadar la întrebarea “îi plătiți, dar i-ați întrebat vreodată daca ar prefera să stea acasă, în weekend, cu familia” – păi nu, se pare că nu i-a întrebat nimeni, dacă aveți impresia că ar vrea să fie liberi în weekend.

    30
  28. #76

    Nici măcar toate farmaciile in DE. Sunt prin rotatie desemnate câteva de urgenta, iar dacă stai într-un orășel poți conduce 20 40 km dus întors pana la o farmacie

    2
  29. #77

    Ce sa zic. Noi ne adaptam, cumparam seara dupa munca ca sa facem mai mult trafic la ora 6, dar cand o sa fie nevoie de mai putini angajati in magazinele alea si prin urmare aia ramasi o sa fie platiti mai prost, s-ar putea sa nu fie asa fani.

    Banuiesc ca la restaurante si baruri nu se aplica, aia pot sa nu aiba weekend linistiti.

    4
  30. #78

    Eu aș încerca sa bag și fotbaliștii in categoria horeca, ca și ei sunt ocupați in weekend-uri cu de-ale gurii. E drept, mai mult primesc decât oferă, dar tot trebuie oprită activitatea lor.

    8
  31. #79

    Programul supermarketurilor este ultima problema pe care o are tarisoara noastra.
    Vrem sa fie ca afara cand e vorba de stat degeaba., eu as vrea sa fie ca afara si cand e vorba de celelalte lucruri. E fenta.

    7
  32. #80

    Decat sa muncesc duminica mai bine il intreb pe tati ce mi-a adus din oras!

    8
  33. #81

    La manelisti nu se gandeste nimeni, saracii.

    4
  34. #82

    În timpul războiului civil din Spania, când toți anarhiștii lumii, toți nemulțumiții dăduseră fuga să se înroleze de partea republicană, ca să poată fi conduși mai bine erau grupați pe unități pe baza afinităților ideologice. Cum altfel credeți că ar fi fost conduși și eficienți acei, dau un exemplu, anarho-sindicaliști de stânga care cereau zi de luptă de 8 ore, și repaus duminical? Strict autentic.
    Lăsând gluma de-o parte, orice dezbatere pe tema dată (sunt argumente și și) este aruncată în ridicol de fața și de intelectul lui Florin Barbu. E din aceleași filme cu proști cu Veorika Dăncilă scriind articole pe teme geopolitice în Jerusalem Post (strict autentic și asta, poate v-a scăpat). Arunci în neființă orice teme, cât de serioase și de stringente, când trimiți analfabeți funcționali să le promoveze și să militeze pentru ele.

    2
  35. #83

    Da, sigur, sa lăsați deschise buticurile unde evaziunea e la ea acasă, sa aibă doamna patroana bani de mertzan nou și excursie în Dubai. Sa stimulam micile afaceri.

    3
  36. #84

    prin tarile unde e deschis sambata si duminica program normal, cei care muncesc un weekend fac rotatie cu alti angajati, carora le vine si lor randul.
    la sfarsit de an se calculeaza cate zile de final de sapt ai lucrat si-ti platesc niste sporuri sau iti dau zile libere in plus la concediu.
    magazinele mici din imprejurimi au preturi o tzara mai mici, dar n-au diversitatea, self-check etc celor mari.
    sunt avantaje si dezavantaje, ca peste tot.

  37. #85

    Nu se va realiza;lanțurile hipermarketurilor sunt prea puternice pentru a fi doborâte de niște măscărici.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam