Citeam acum despre fuziunea dintre Peugeot Citroen și Fiat Chrysler, cum se va numi ea Stellantis și gândeam că e ușor penibil să îl copiezi pe Elon Musk și la chestiile cu stelele și mă gândeam la o chestie.

În ultimii 20 de ani, din motive de acaparare a pieței și de a menține acea idiotică creștere anuală de venituri, fără de care nu mai exiști, toți giganții auto au fuzionat, s-au vândut și s-au cumpărat unul pe celălalt, ajungând la punctul în care, fără nicio urmă de glumă, toate mașinile seamănă între ele, pentru că, fiecare companie, pentru a micșora costurile, a închis inovația și crează pe platformele celorlalte, doar fac parte din același grup.

Și arată toate la fel, linii la fel, faruri copiate la milimetru, motorizare identică, nimic nu mai este diferit, nimic atractiv. De parcă imaginația constructorilor s-a oprit în punctul în care dă peste ea reducerea de costuri.

După care, aceeași piață, arată cu degetul spre camioneta lui Musk, care, vai, este urât și e plină de unghiuri.
O fi, dar e diferită, arată diferit, prin toate locurile și este super atractivă. Dacă nu aș fi sărac, așa ceva mi-aș lua. Altfel, ideea de a-mi lua o mașină nouă, care arată la fel ca toate celelalte mașini de pe stradă, mă lasă rece.