Pentru că, oriunde mă duc, mă lovesc de tik tok, în diverse variante și opinii, gen tik tok e cancer sau, dimpotrivă, tik tok e viitorul, am luat decizia de a sta pe tiktok o perioadă, ca să pot avea o opinie informată, la urma urmei, în această zonă lucrez. Așa că, de vreo 3 sau 4 zile, îmi asasinez prietenii cu clipulețe de pe tiktok și toată lumea mă urăște.

În primul rând, tiktok nu e mai cancer decât orice altă rețea socială. Nu e mai cancer decât facebook, cu decapitările lor sau exploatarea de minori. Nu e mai cancer decât Snapchat, unde Alexandra Stan vinde filmulețe cu ea goală, dacă nu mai merge muzica. Este exact ce v-ați aștepta, un loc unde se distrează foarte mulți copii și adolescenți.

Pentru că da, Tik Tok este o rețea de copii. Mai sunt și câțiva de ăștia care vor să se simtă influenceri and shit, dar numărul de likes este evident în defavoarea lor. La putere sunt copiii, de la 10-12 ani în sus. Problema pe care o văd eu, aici, este că acei copii, mai exact fetițe, încearcă să copieze adulții, prin urmare e plin de fetițe fără forme din cauza imaturității, care fac dansuri lascive și fac lipsync pe texte despre iubitul care vrea să le-o tragă toată ziua, iar ele sunt such a hoes.

Dar, una peste alta, cum ziceam, nu e nimic mai rău decât oricare alt loc unde se întâlnesc oameni să își deverrseze problemele și stresul.
Ce este rău e că este plictisitor pentru adulți. Dacă stai…nu știu, două zile, ai văzut tot tiktokul. Pentru că întreaga rețea este doar o repetiție a unor trenduri. Toată lumea dansează pe aceleași melodii, toate lumea face Cute boyfriend cheeeeeck, toată lumea răspunde la întrebarea Ce ești, româncă, rusoaică, poloneză cu Sunt o dezamăgire pentru părinții mei and so on. Și, pentru un adult, devine extrem de boooooooring, iar altceva nu prea găsești. BIne, găsești femei aproape goale scuturându-și sânii, dar dacă cauți conținut real, nu prea ai ce.

Și asta nu e deloc bine, pentru că adulții sunt cei ce cumpără lucruri. Puștii care fac filmulețe acolo nu au bani nici să treacă strada și sunt urmăriți, normal, de aceleași tipologii de puști. Iar târfele de pe instagram nu prea au ce să facă pe tiktok, sunt deja babe pentru gusturile celor ce folosesc aplicația.

Una peste alta, dacă vreți o pierdere de timp haioasă, puteți să îi dați o încercare, nu se va întâmpla nimic rău. Cine știe, poate veți fi noua vedetă a internetului, pe format de 15 sau 30 de secunde.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de pe Patreon